sunnuntai 30. marraskuuta 2014

Mokkahyydykekakku


Pullahiiren resepti ei pettänyt taaskaan.... Tämä kakku pääsi heittämällä TOP3 kakkujen listalle. Ihanan erilainen pohja (mutakakku) ja ihanan pehmeä, kahvin makuinen täyte, *slurps*. Oli kyllä ihan täydellinen yhdistelmä. Tämä kakku lähti mammalle synttärilahjaksi, ja harmillisesti unohdin kameran kotiin, enkä siis saanut kakusta lisää kuvia. Kakku oli leikattaessa erittäin hienon näköinen, koska pohja oli tehty pienempään vuokaan mitä itse kakku. Käykäähän Pullahiiren sivuilta katsomassa, KLIK.

Mokkahyydykekakku 
(n.12-15 hengelle)


Pohja:
120 g voita
1/2 dl kahvia
2 1/2 dl tomusokeria
2 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
2 kananmunaa
1 dl vehnäjauhoja

Täyte
400 g maustamatonta tuorejuustoa
5 dl vispikermaa
1 1/2 dl kahvia
2 dl ruokosokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
7 liivatelehteä

Koristeluun:
kermavaahtoa
Da-Capo Cappuccino -suklaakonvehteja

 Sulata voi pohjaa varten ja anna jäähtyä hetki. Keitä kahvi pohjaa ja täytettä varten. Lisää voin joukkoon kaakaojauhe, tomusokeri, vaniljasokeri sekä kahvi. Sekoita ja lisää joukkoon vielä kananmunat. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe keskenään ja lisää seokseen. Sekoita massa tasaiseksi. Pingota noin 20-22 cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoan reunat. Kaada taikina vuokaan ja paista noin 15-20 minuuttia 175 asteessa. Nosta valmis pohja jäähtymään.

Valmista täyte laittamalla liivatteet likoon runsaaseen kylmään veteen, ainakin viiden minuutin ajaksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto yhdessä vaniljasokerin kanssa. Mittaa kattilaan kahvi ja ruokosokeri. Kuumenna seos kiehuvaksi, niin että sokeri sulaa kahvin joukkoon. Lisää kiehuvaan kahviin ylimääräisestä vedestä puristetut liivatteet ja ota seos pois levyltä. Lisää kahvi-liivateseoksen joukkoon vielä kaakaojauhe ja sekoita tasaiseksi. Anna seoksen jäähtyä hetki, välillä sekoitellen. Kaada kahvi-liivateseos tuorejuuston joukkoon ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Nostele lopuksi joukkoon kermavaahto.

Laita jäähtynyt pohja tarjoilulautaselle. Laita noin 24-26 cm irtoreunus (myös irtopohjavuoan reunus käy) pohjan ympärille, niin että pohja jää täytteen sisään. Saadaksesi tasaisen reunan, öljyä kevyesti vuoan reuna ja ripottele päälle tomusokeria. Kaada mokkatäyte pohjan päälle, tasoita pinta ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään ainakin neljän tunnin ajaksi, mielellään yön yli. Koristele hyydytetty kakku kermavaahdolla ja suklaakonvehdeilla.


Paljon onnea mamma ja vielä paaaaaaljon vuosia lisää!!! ♥



14 kommenttia:

  1. Nam! Tämä pääsi ehdottomasti kokeilulistalle :) Josko vaikka uudeksi vuodeksi muistaisi tehdä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa testata! Mä ainakin ihastuin ihan ikihyviksi tähän. Taidan tehdä töihinkin tätä vielä ennen joulua! ☺

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Ja siitähän saa vaikka miten jouluisen näköisenkin halutessaan! Mullakin oli karkkikeppejä jo ostettuna ja pitikin niitä laittaa kakun päälle, mutta säästelin niitä vielä!☺

      Poista
  3. Voi kuinka kaunis! Tekisi mieli nuolaista :D

    VastaaPoista
  4. Kiva kun vierailit blogissani. :)
    Onpa hyvännäköinen kakku.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kun tulit vastavierailulle! ☺
      Kakku ei ollut pelkästään hyvännäköinen, se myös maistuis hyvälle, nam!!

      Poista
  5. Mukavaa kun vierailit blogissani ja jätit terveisesi. :)

    VastaaPoista
  6. Vau millainen kakku! Näyttää todella herkulliselta ja varmasti onkin sitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä, oli ihan superherkullista! Pullahiiren kakkuihin voi kyllä aina luottaa!☺

      Poista
  7. Oi, näyttääpäs herkulliselta! Tuota täytettä pitää jossain vaiheessa kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä ainakin tämä oli kovin tykätty kakku! Mieto, mutta silti selkeä kahvinmaku!! Ja ihanan pehmeä kakku rakenteeltaan! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)