Eilen mulla sit oli niitä munia, varmuudeks ostin pari kennollista että varmasti riittää! ☺
Leipomispuuhiin oli siis ehdottoman pakko päästä! Olin kotosalla illalla vasta klo 22 jälkeen, ja isäntä naureskelikin että meidän muija se leipoo kakkupohjaa vielä puoli yhdentoista aikaan ja siinä sivussa tekee vielä tonnikalamunakasta! ☺Mutta se vaan on sellasta joskus! ☺
Leipomispuuhiin oli siis ehdottoman pakko päästä! Olin kotosalla illalla vasta klo 22 jälkeen, ja isäntä naureskelikin että meidän muija se leipoo kakkupohjaa vielä puoli yhdentoista aikaan ja siinä sivussa tekee vielä tonnikalamunakasta! ☺Mutta se vaan on sellasta joskus! ☺
Eilen oli kyllä muuten jo paaaaljon parempi päivä. Sain olla muutaman tunnin lapsenvahtina ♥ (Pikku-Kakkosta, legoleikkejä, piilosta ja muuta pölhöilyä), tehtiin Viskin kanssa piiiiiiiiiitkä lenkki ja tällä kertaa leipomuksetkin onnistuivat! ♥
Tiramisutortun ohje on Valion jostain lehtisestä otettu. Suklaakermaa ei yllättäen meidän lähikaupasta löytynyt, joten maustoin normaalia vispikermaa suklaarouheella ja kaakaojauheella.
Suklainen tiramisutorttu
Suklainen tiramisutorttu
Pohja:
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita/margariinia
korppujauhoja
Kostutukseen:
maitoa
sokeria
Täyte:
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa suklaakermaa
1 prk (250 g) tiramisu rahkaa
pieni kypsä banaani
1 rkl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu-tai kakkuvuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Mausta maito sokerilla. Kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja ohuiksi viipaleiksi leikattu banaani. Makeuta sokerilla. Lusikoi seos torttupohjan päälle.
Koristele mielesi mukaan.
2 munaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vuokaan:
voita/margariinia
korppujauhoja
Kostutukseen:
maitoa
sokeria
Täyte:
1 prk (2,5 dl) vaahtoutuvaa suklaakermaa
1 prk (250 g) tiramisu rahkaa
pieni kypsä banaani
1 rkl sokeria
Vatkaa huoneenlämpöiset munat ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauho-leivinjauheseos siivilän läpi. Sekoita varoen. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun torttu-tai kakkuvuokaan (sisäosan halkaisija n. 25 cm).
Paista uunin keskiosassa 175 asteessa 13-15 minuuttia tai kunnes kypsä. Kumoa hiukan jäähtyneenä. Mausta maito sokerilla. Kostuta sillä torttupohja varsinkin reunoilta. Vaahdota kerma. Lisää rahka ja ohuiksi viipaleiksi leikattu banaani. Makeuta sokerilla. Lusikoi seos torttupohjan päälle.
Koristele mielesi mukaan.
Saanhan vähän fiilistellä vielä lauantain lumikuvilla, saanhan....? ☺
"Maailma olisi paljon parempi paikka, jos joulumieli säilyisi koko vuoden."
♥
Joskus on leivottava yötä myöden kun inspis iskee :) terapiaa ja luovuutta samaan aikaan. Ihana ohje ja kauniita kuvia <3
VastaaPoistaNimenomaan - terapiaa ja luovuutta, sitä se on!! ☺
PoistaKiitos Anna!!! ♥
Mul on samaa taipumusta aloittaa askartelut ja leipomiset iltamyöhään.. Eipä tullut viimekään yönä montaa tuntia nukuttua, kun muffinssien leipominen venähti ja herätys oli jo klo. 5.10. Eniten isäntää nyrppii, kun mä innostun yöllä siivoamaan! Näyttää varmaan tosi fiksulta, kun meikeläinen tamppailee yhdentoista maissa petivaatteita ulkosalla. :D Nami, kyllä on hyvän näköinen/kuuloinen torttu!
VastaaPoistaHahaa...mulla ei sentään ole tota siivousinnostusta vielä tullut. Tosin sitä ei oikein muutenkaan koskaan tule ja joskus se joskus kerran vuodessa sattuu tulemaan, on isäntä vaan erityisen tyytyväinen että joskus minäkin siivoan! ☻
PoistaHahaa, kiva kuulla että muillakin se inspis tulee välillä vähän myöhään noin niinkuin normaalin arkirytmin kannalta! ☺
VastaaPoistaTäällä on nyt pakkasta ja pieni kuura maassa, nyt peukut pystyyn että pakkanen on ja pysyy!!! ☺