perjantai 20. helmikuuta 2015

Pekoniin kääritty jauhelihamureke


"Tänään on murekepäivä - mureketta, perunamuusia ja suolakurkkua!"
No meiltä kyllä puuttui nuo suolakurkut, mutta muuten murekepäivä ylitti kyllä taas kaikki odotukset. Ja jos ihmettelette mistä tuo termi murekepäivä tulee, niin katsokaahan alta löytyvä youtube-pätkä! ☺


Mureke valmistui aikalailla samalla reseptillä kun aiemminkin, KLIK. Jätin vain korppujauhot pois ja täytteeksi laitoin tällä kertaa puolitettuja kirsikkatomaatteja, mozarellajuustoa ja kuivattua basilikaa. Ja murekkeen päällystin pekonisiivuilla. Mureke oli uunissa tunnin verran. Ensin reilu puolisen tuntia 200 asteessa ja loppuaika 225 asteessa, niin sain pekoniin kunnolla väriä. Noista kasviksista tulee muuten ihan superhyviä, kun saavat lillua murekkeesta ja pekonista irtoavassa nesteessä! ☺

Lyyti seuraili murekkeen valmistumista katonrajasta! ♥

2 kommenttia:

  1. Mureke on ihanaa ja helppoa ruokaa! Pekoni mehevöittää mukavasta ja itsekin sitä usein laitan.
    Tuo Mankelin mies on ihan paras! Ollaan niin monet kerrat youtubesta näitä katsottu ja naurettu! Yönkin äijä nukkui huonosti, kun vauva potki kokoajan! Hah ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käytin tähän pelkkää possun jauhelihaa ja ajattelin että tuleeko jo liian rasvainen setti, mutta ei ollenkaan. Pekoni toi vaan lisää hyvää makua!! ☺
      Joo noi Mankelin sketsit on kyllä ihan parhaita!! Tullu kans niitä naurettua useampaankin otteeseen.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)