tiistai 23. kesäkuuta 2015

Juhannustunnelmia & ihan itse tehtyä suklaajätskiä


Tässä vielä niitä lupaamiani juhannustunnelmia. Ja voitteko uskoa, en ottanut kovin montaa ruokakuvaa! ☺ Vaikka mulla onkin uus puhelin, ja siinä tosi hyvä kamera, niin silti käytän mielummin järkkäriä. Sateisina ja kosteina päivinä kamera vaan yleensä pysyy aika visusti sisätiloissa. Siksi ruokakuvatkin jäivät suurilta osin ottamatta.


Juhannusaattoyönä laskeutui joelle niin hieno usva, että siinä kohtaa oli pakko hakea kamera sisältä ja antaa sen laulaa. 


Eikä mulla kyllä muutenkaan ole juhannuksen keleistä mitään valittamista. Vaikka juhannuspäivänä tulikin melkein koko päivän vettä, oli silti sen verran lämmin, että tarkeni hyvin istuskella pihalla. Aattona ei vettä tullutkaan kuin muutaman pienen kuuron verran. Ja sunnuntai olikin sitten ihan mielettömän hieno päivä. Lähdettiin juhannusvieraiden lähdettyä vähän oman perheen kesken veneilemään. Viski oli niin poikki, että nukkui melkein koko venereissun.


Ja meidän Lyrtty jäi kiinni naapurivierailusta. Naureskeltiin, kun nähtiin että naapurin kissa makaa heidän laiturillaan, kunnes tajuttiin, että sehän on meidän oma kissa ja aivan väärällä laiturilla makoilemassa! ☺


Ja vielä palatakseni juhannuksen omatekoiseen jädeen. Ohje on Suklaapossun blogista ja tällä ohjeella tulee noin pari litraa (hyvää) itse tehtyä jädeä. Ja tähän jädeen et tarvitse mitään jätskikonetta.

Helppo pähkinä-suklaajäätelö (ilman jäätelökonetta)


1 prk kondensoitua maitoa
7 dl vispikermaa (laitoin 5 dl Flora Vispiä ja 2 dl rasvaisempaa vispikermaa)
n. 2 dl pähkinä-suklaalevitettä (maun mukaan)
 
Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Lisää joukkoon koko ajan vatkaten kondensoitua maito. Sekoita joukkoon vielä pähkinä-suklaalevitettä. Maista! Kaada valmis massa n. 2 litran vetoiseen ja laita pakkaseen jäätymään muutamaksi tunniksi. Ota jäätelö tarvittaessa pöydälle hetki ennen tarjoilua, jotta se pehmenee hieman.

Vinkki:
 Voit säästää osan pähkinä-suklaalevitteestä päälle ripoteltavaksi tai sekoittaa levitteen puolhuolimattomasti kerma-kondensoitu maito-seoksen joukkoon.

6 kommenttia:

  1. Tuota jädeä täytyy kyllä kokeilla. Näyttää hyvältä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä siinä oli hiukan sellainen jäädykemäinen maku, mutta mua se ei ainakaan haitannut. Oli ihan superhyvää. Etenkin ne isot "Nutella-kököt" siellä joukossa! ☺

      Poista
  2. Ihania kesän tunnelmakuvia! Viskistä on tullut niin iso koiruus :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niin onkin, se on jo iso mies ♥ Kauheen kun tää aika menee vauhdikkaasti eteenpäin!!

      Poista
  3. Ihana Viski Venekoira. Meidän kolmesta koirasta etenkin nuorimmainen RAKASTAA veneilyä! Se oli 4kk ikäinen kun ensimmäisen kerran pääsi soutuveneilemään ja nauttikin samantien siitä aivan silmin nähden. Pyritään käydä tuossa viereisellä järvellä soutelemassa joitain kertoja kesässä ja koirat tai ainakin Mauri (tämä nuorin koira) mukana :) ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mekin vietiin Viski jo 9 viikon ikäisenä ekan kerran merelle ja siitä saakka se onkin saanut istua veneessä aikasta paljon! ☺ Ja ilman Viskiä on ihan turha yrittää edes lähteä veneilemään.
      Kiva kuulla että teilläkin koirat viihtyy veneessä. ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)