keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Pätkis-juustokakkua pitsikoristeella ja porosuupaloja


Tässä vielä loput tarjottavat viikonlopun YO-juhlista. Tai siis olihan siellä vielä vaikka mitä (superherkullista) tarjottavaa, mutta tässä nämä loput minun tekemät. Täytyy sanoa, että tällä kertaa kaikki onnistui kyllä paremmin kuin hyvin. Ja vaikka muutamat jutut teinkin ihan ensi kertaa tuonne juhliin, niin ei joutunut kyllä pettymään maussa.
Pätkis-juustokakun ohje blogista löytyykin jo TÄÄLTÄ, mutta sen verran tein muutoksia, että ensinnäkin tein 1,5-kertaisena tuon kakun ja laitoin yhteensä 3 pussillista Pätkis minipaloja kakkuun. Rouhin ne yleiskoneella aika hienoksi. Ja aika hyvin olikin mintun makua kakussa. 


Kakkupitsikin onnistui LOPULTA! Tai olisi onnistunut kerta yrittämällä jos olisin vähän ensin tutkaillut asiaa Internetin ihmeellisestä maailmasta. Luotin liikaa paketin ohjeeseen ja sen avulla en kyllä saanut mitään onnistumaan. TÄÄLTÄ löytyy todella hyvät ohjeet kakkupitsin tekoon, kannattaa katsoa ennenkuin alkaa hakkaamaan päätä seinään! ☺


Porosuupalojen ohje löytyi Valion sivuilta. Ensin vähän jänskätti, että miten tuo ananas sopii näihin, sitä kun tuli jotenkin aika hurja määrä. Mutta hyvinhän se tasapainotti suolaisen poron makua.

Porosuupalat

1 pkt (6 kpl) vehnätortilloja

Täyte:
1 rasia (200 g) ruohosipulituorejuustoa
1 prk (150 g) ranskankermaa
200 g kylmäsavuporoa hienonnettuna
2 tlk ananasmurskaa valutettuna
1 dl persiljaa hienonnettuna
½ tl mustapippuria myllystä

Yhdistä täytteen aineet keskenään. Sekoita. Levitä tortillat työlaudalle. Levitä täyte päälle. Kääri tiukoiksi. Peitä tuorekelmulla ja leikkaa ennen tarjoilua 2-3 cm suupaloiksi vinottain. Laita rullat tarjoiluvadille.


Ja tässä vielä itse leipurikin päässyt kuvaan ☺ Kamerasta oli ilmeisesti apinasuodatin rikki..... ☻


14 kommenttia:

  1. Työkaveri toi töihin tuollaisia porosuupaloja ja olivat kyllä hyviä! Leipurikin on niin nättinä ja aivan ihana mekko! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin ihastuin ihan täysin näihin porosuupaloihin. Täytyy tehdä toistekin, etenkin jos saa jostain poroa edullisesti. Ihan järkyttävissä hinnoissa tällä hetkellä.... :/
      Ja voi kiitos!! ♥ Ihan uus mekko pääsi koeajolle heti ylppärijuhliin.

      Poista
  2. Ihania herkkuja oot kyllä tehnyt!

    Höpö höpö se kamera mitään rikki ollut. Upea leipuri ja ihana kuva <3

    VastaaPoista
  3. Tuota pitsiä on kyllä kokeiltava joku kerta, on se niin kaunista.
    Ja leipuri siellä kirsikkana kakun päällä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on kyllä todella kaunista ja yllättävän helppoa tehdäkin, kunhan tosiaan viitsii katsoa ne ohjeet ennen kuin alkaa mitään tekemään! ☻
      Ja kiitos ♥

      Poista
  4. Syvennyn paremmalla ajalla ihaniin herkkuihin mitä olet tehnyt mutta pakko kertoa viime yön unesta. Tulin teille kylään ja olitte hilpeällä tuulella voitettuanne 300 000 € lotossa. Viski oli aivan pikkuinen pentu ja nukkui Jimin kainalossa. Muuta en unesta muista mutta noi oli ne mitkä jäi mieleen. Unet on kyllä jänniä ja mielenkiintosia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi vitsi, kuinka hauska uni!!! ☺ Se on kyllä jännää että mistä nuo unet tulee. Tai kai ne jostain alitajunnasta kumpuaa.
      P.S. Täytyykin käydä varmistamassa että lotto on voimassa. Ja tervetuloa kyläilemään!! ♥

      Poista
  5. Nii nättimys!❤️ ei kai pätkiksiä voi olla missään ikinä liikaa.. Ja hieno toi pitsi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥
      Niin kyllähän se Pätkis vähän sellasta tavaraa on, että sitä ei oikein voi olla liikaa.... ☺

      Poista
  6. Ihanat herkut ja hyvä kuva leipurista ��

    VastaaPoista
  7. Ihanat tarjottavat ja mikä ihana mekko kauniin leipurin päällä :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)