tiistai 9. kesäkuuta 2015

Raparperikeikaus


Tässä vielä yksi synttäritarjottavistani. Raparperi on kauden yksi ykköstuotteista, joten pakkohan siitä oli jotakin uutta taas testata. Tämä ohje on löytynyt jostain vanhasta Kotiliedestä ja maannut keittiön lipaston syövereissä jo jonkun tovin. Keikaus ei ollut niin kauniin näköinen, mutta oikein herkullisen makuinen! Kirpsakka kakku vaatii kyllä kaverikseen vaniljajätskiä tai -kastiketta. Ja siis huimasta sokerimäärästä huolimatta, kyllä, tämä oli aika kirpsakkaa.

Raparperikeikaus


Vuokaan:
50 g voita tai margariinia
2 dl fariinisokeria
500 g raparperia
1 dl sokeria

Taikina:
150 g voita tai margariinia
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
3 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
1½ tl leivinjauhetta
1 tl kardemummaa

Sulata rasva ja kaada se reunoja myöten kakkuvuokaan (halk. 24 cm). Levitä fariinisokeri rasvan päälle. Puhdista raparperit, kuori ne tarvittaessa ja pilko lyhyemmiksi. Lado varret vuokaan vieri viereen. Voit myös paloitella varret pieniksi ja ripotella palat fariinisokerin päälle. Mittaa raparperin päälle sokeri.
Tee seuraavaksi taikina: Vaahdota rasva ja sokerit. Lisää munat yksitellen samalla vatkaten. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää rasvaseokseen. Sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kakkuvuokaan raparperien päälle. 
Kypsennä kakkua 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia. Kumoa kakku vasta jäähtyneenä. 


Näin asiasta kukkaruukkuun mennäkseni, Jimin kuolemasta tulee tänään tasan vuosi ♥ 
Voi kuinka onkaan ikävä sitä ihanaa Störppändeeliä!!!


 Suurin ikävä on onneksi helpottanut, ja iloa & vauhtia arkeen tuo Viski ♥
Ja Viskistä puheenollen, tein sisarusparvesta tälläiset hienot kuvat, ainoastaan yksi sisko, Sylvi, puuttuu näistä kuvista.

Aika paljon on sisaruksissa samaa näköä. Nyt tulevana lauantaina menee ainakin neljä sisaruksista näyttelyihin, eri puolille Suomea. Saa nähdä mitä tuomarit on mieltä näistä Koirakankaan kasvateista....

4 kommenttia:

  1. Onpa kaunis keikauskakku, tämä menee omallekin kokeiltavien listalle. Kardemumma sopii varmasti tosi hyvin mausteeksi tähän.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos ♥
      Daim-mutakakun rinnalla se ei ehkä näyttänyt ihan niin nätiltä, mutta minusta se kyllä maistui oikein herkulliselle. Ja tosiaan oli mukavan kirpakkaa, huolimatta suht suuresta sokerimäärästä.

      Poista
  2. Tämä näyttää tosi hyvältä.Kyllä Jimi oli komea ,vaikka niin on Viski ja sisaruksetkin ❤

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Vilijaana ♥ Olihan se Jimi ihan mielettömän komea kaveri ♥
      Ja niin on kyllä Viskikin, just nappas lauantaina näyttelystä ensimmäisen sertinsä! ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)