torstai 4. kesäkuuta 2015

Koskenlaskijan lasagne


Täältä blogista löytyy jo varmaan kymmenen erilaista lasagneohjetta, ja tämä versio kyllä kiilasi heittämällä lasagneiden TOP3 -ryhmään! En tiedä oliko se tuo sulatejuusto vai mikä, mutta joku tästä teki ihan pirullisen herkullista. Tehdään tätä varmasti toistekin!! Kaiken lisäksi ohje oli suhteellisen nopea ja helppo toteuttaa. Oikein käypä arkiruoka siis.
Ohje on blogista Rakkaudesta ruoanlaittoon.

Koskenlaskijan lasagne


9 lasagnelevyä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa (laitoin 700 g)
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl voita
200 g paseerattua tomaattia
1 dl punaviiniä
n. 1 dl vettä
n. 30 g fetajuustoa
1-2 tl basilikaa, timjamia tai rosmariinia
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria

Juustokastike:
5 dl maitoa
150 g Koskenlaskija sulatejuustoa, voimakas (käytin koko paketin 250 g)
½ dl parmesaania
ripaus mustapippuria

Pinnalle:
n. 2 dl juustoraastetta

Ota jauheliha huoneenlämpöön.Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuli ja valkosipuli rasvassa. Lisää jauheliha ja ruskista. Lisää loput jauhelihakastikkeen ainekset ja anna hautua kannen alla noin 15 minuuttia.
Mittaa kattilaan maito ja kuumenna se. Lisää joukkoon paloiteltu sulatejuusto ja anna sulaa. Lisää parmesaani ja pippuri. Siirrä kattila pois levyltä. Kastike jää hyvin löysäksi, lähes maitomaiseksi.
Kokoa lasagne niin, että lusikoi vuoan pohjalle alimmaiseksi noin neljäsosat molemmista kastikkeista. Lado sitten lasagnelevykerros päälle ja toista kahteen kertaan.
Kaada loput jauheliha-ja juustokastikkeista ylimmän lasagnelevykerroksen päälle ja ripottele pinnalle juustoraaste. Paista uunin keskitasolla 200 asteessa noin 35 minuuttia. Anna tekeytyä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.



Kuvissa näkyy myös mun uusi hieno emalinen salaattikulhoni! ☺ Ostin sen vime viikolla Kaikulan kesäkirppikseltä. Jos ette siellä ole käyneet, ja Salon nurkilla asutte, niin suosittelen vierailua sinne. Vaarallinen paikka - yhtäkkiä huomaat välttämättä tarvitsevasi jotain mitä vailla et vielä kotoa lähtiessä ollut.... ;)

2 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta, meillä syödään tätä huomenna : )

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jeee, hyvä että onnistuin olemaan avuksi ☺
      P.S. Mun mielestä tämä oli vielä parempaa uudelleen lämmitettynä kuin mitä tuoreeltaan!!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)