torstai 29. lokakuuta 2015

Jauheliharisotto & täysikuu

Mä jo ehdin ajatella, että olisin selvinnyt tämän syksyn sairastamatta, mutta yllätys yllätys viime yönä heräsin siihen että keuhkot oli tulessa ja rohisi ja rohisi. Tässä nyt jännätään, että tuleeko keuhkoputkentulehdus vai pelotteleeko se vaan. Onneksi vielä on saumaa siihen, että se vaan pelottelee sairastumisella ja menee nopeasti ohi ihan itsekseen. Ja sit jos se tulee niin sit vaan sairastetaan, ei siinä sen ihmeempää... Onneksi on hyvät "luonnonlääkkeet" (rommitoti ☻) keksitty.


Tässä pikaruokaa tiistailta. Meillä ei ennen juurikaan syöty riisiä, mutta nyt kun se on ainoa lisäke kasvisten lisäksi jota molemmat voidaan syödä, niin kummasti on riisin valmistaminen lisääntynyt. Risotot on helppoja ja meidän suosikiksi onki osoittautunut tämä kanarisotto. Mutta oli tämä jauhelihaversiokin ihan hyvää. Etenkin kun plöräytti päälle vähän ketsuppia! ;)
P.S. Meillä nuo jauhelihamäärät on kaikissa ruuissa aina aika isoja. Johtuen osittain siitä, että ostan jauhelihan aina Lidlistä ja siinä paketissa on 700 g. Ja toiseksi ehkä siitä, että isäntä on tyytyväisempi mitä enemmän ruuassa on lihaa. Sen määrää voi siis näissä mun ohjeissa aina vähentää jos siltä tuntuu! :)

Jauheliharisotto


700 g jauhelihaa (vähempikin riittää)
1 sipuli silputtuna
suolaa
1 lihaliemikuutio
3 valkosipulinkynttä hienonnettuna
paprikajauhetta
muita mausteita oman maun mukaan
3 dl risottoriisiä
9 dl vettä
1 keltainen paprika kuutioituna
½ pss herne-maissi-paprikaa
persiljaa silputtuna

Kuumenna öljy kattilassa/kasarissa. Paista jauheliha ja sipuli, mausta suolalla, lihaliemikuutiolla, valkosipulilla, paprikajauheella ja muilla mausteilla oman maun mukaan. Lisää risottoriisi ja kääntele hetki. Kuutioi joukkoon paprika ja paista hetki ja lisää sitten vesi.
Anna hautua miedolla lämmöllä, kunnes riisi on kypsää. Lisää lähes kypsään ruokaan pakasteherne-maissi-paprika, kuumenna. Silppua pinnalle tuoretta persiljaa.


Tiistaina oli upea täysikuu. Vaikka just valittelinkin jalustan puuttumista, niin olihan sitä pakko silti yrittää vapaan käden kanssa kuvata. Vähän tärähtäneitähän kuvista tuli, mutta kyllä niistä silti sen huomaa, että kuu on upea!! ♥ Se on niiiiiin hieno siinä vaiheessa kun juuri nousee puiden takaa ihan järjettömän suurena ja punaisena. Sen hetken kun saisi vangituksi filmille.


8 kommenttia:

  1. Meilläkin oli risottoa, tosin kanalla ja oli siinäkin herne-maissi-paprikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Broileririsottokin on ihan mielettömän hyvää, yks meidän lemppariruuista!! :)

      Poista
  2. Wau, mitä kuukuvia! Upeita!
    Toivottavasti sairaus ei iske päälle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!! En ole mikään kovin taitava kuvaaja ja näissä näkyy se jalustan uupuminen, mutta ehkä niistä silti se tunnelma välittyy!! ♥

      Poista
  3. Upeat kuukuvat olet ottanut - aivan kuin jostakin filmistä :)
    Toivottavasti et tullut sairaaksi ja jos tulit, niin toivottavasti olet jo paremmassa kunnossa.
    Mukavaa marraskuuta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna ♥
      Ei onneksi ihan hirveän pahaksi äitynyt tämä "tauti". Viikonloppuna oli veto pois, mutta nyt onneksi jaksaa taas!! Mukavaa marraskuuta sinullekin!!!

      Poista
  4. Ihania kuvia taas! Tuo kuu on kyllä ihastuttanut lähiaikoina ja minäkin olen sitä kuvaillut. Pitäis olla vaan hirmu pitkä putki, että saisi lähempää kuvia... mulla on 300mm putki, että kyllä silläkin nyt vähän lähemmäs pääsi, mutta kuinka huikeita ois ihan lähikuvat! ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin on putki vaan 270 mm. Riittää periaatteessa ihan hyvin mun kuvaustarpeisiin, mutta tälläisissä tapauksissa sitä tietysti toivoisi että omakin kuvauskalusto olisi laajempi. Mutta ehkä joskus.... :) Pitäisi ehkä ensiksi opetella käyttämään kaikkia tämänkin kameran ja putkin mahdollisuuksia ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)