torstai 5. marraskuuta 2015

Vehnättömiä tonnikalapiirasia & (ohimenevää?) siivousintoa

Eilisen iltapala olis tässä! Vähän jäi piiraset leivinpaperiin kiinni (irtosivat siis kyllä nätisti ilman repeytymiä leivinpaperissa, mutta niitä piti vähän suostutella lastan avulla) ja mietinkin josko seuraavaksi kokeilisi tehdä nämä sellaiselle leivonta-alustalle jonka saa laittaa uuniin. 
Mutta joka tapauksessa, hyviä olivat, varmasti tehdään toistekin ja kokeillaan erilaisia täytteitä.

Tonnikalapiiraset


Pohja:
4 kananmunan valkuaista
4 dl juustoraastetta
1 rkl mantelijauhoa
1 tl leivinjauhetta

Täyte:
1 prk tonnikalaa öljyssä
1 valkosipulisuolakurkku
100 g smetanaa
1 dl juustoraastetta

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa kananmunan valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Kääntele varovasti joukkoon mantelijauhoon sekoitettu leivinjauhe ja lopuksi juustoraaste. 
Nostele taikinasta leivinpaperilla päällystetylle uunipellille kuusi piirakkapohjaa. 
Valuta tonnikalasta ylimääräinen öljy pois. Pilko suolakurkku pieneksi ja sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään. Lusikoi täyte piirakkapohjien päälle. Paista piirakat uunissa kullanruskeiksi. Piirakat ovat parhaimmillaan lämpiminä.

Pelkät pohjat ennen uuniin menoa.
Valmiit piiraset odottamassa uuniin pääsyä.

Hei mulle on iskeny siivousinto!! :D No, veikkaisin että se on vain väliaikainen, mutta pakko silti kertoa, että mikä sen sai aikaiseksi.  
Kutsu kävi taas perinteisiin Herkku ja Lahja Murenan joulunavajaisiin Saloon. Seurakseni sain tällä kertaa Pappadiippa -blogin Johannan. 

Ja ihminen kun on vietävissä, niin se vaan on vietävissä... ;) Murenan puotipuksu Miina esitteli tällä kertaa Murenan valikoimasta suosittuja siivoustuotteita. Naisväki kuunteli silmät pyöreinä ja kun virallinen osuus oli ohi, niin kummasti aika monen askeleet veivät sinne siivoushyllylle! Niinkuin minunkin. Mukaani tarttui pyykkietikkaa, imuripuuteria ja Lempi yleispesuainetta, tuoksuna joulu. 

  
Tuota imuripuuteria oli pakko testata AIVAN VÄLITTÖMÄSTI kotiin päästyä. Valittavana oli kahta eri tuoksua; neutraalimpi puuterintuoksu sekä meripihkan tuoksu. Tein ehkä tässä kohtaa väärän valinnan ja otin tuon meripihkan tuoksuisen. Täytyy sanoa, että on aika voimakas tuoksu ainakin mun nenään. Tuoksu häviää kyllä imuroitaessa aika hyvin, kunhan vaan kunnolla imureeraa. Mutta täytyy sanoa, että lähti eteisen kynnysmatto aika puhtaaksi tämän kanssa! Eli siltä osin olen siis erittäin tyytyväinen. Ensi kerralla ehkä testaan tuota puuterin tuoksuista...


Heti mattojen imuroinnin jälkeen testiin pääsi Lempi yleispesuaine. Tämän luvattiin antavan kotiin ihanan jouluista tuoksua ja irrottavan vaikeitakin tahroja hyvin. No, tässä taas sitä tuoksua olisi voinut olla voimakkaamminkin, ei olisi yhtään haitannut kunnon jouluntuoksu, mutta totta tosiaan, tahroja kyllä lähti irtoamaan. Jopa meidän kaapeista, jotka olivat joskus olleet valkoiset, ovat nyt taas valkoiset. Myös keittiön hana alko kiiltämään. Ahh, tämä kyllä löysi kerta heitolla tiensä meidän keittiöön.


Ja eilen pääsin testaamaan lopulta myös pyykkietikkaa. Pyykkietikan pitäisi mm. raikastaa, poistaa pesuainejäämiä, pehmentää, poistaa hajuja (mm. navetanhaju, home, savu), kirkastaa värejä, poistaa tahroja ja vähentää pyykin sähköisyyttä. Kaiken lisäksi pyykkietikka on ekologinen ja antiseptinen eikä sisällä allergisoivia tai herkkyyttä aiheuttavia ainesosia. Kuulostaa ehkä liian hyvältä ollakseen totta. Laitoin huuhteluaineen tilalle pari korkillista teen tuoksuista pyykkietikkaa ja kyllähän sieltä koneesta tuli erittäin raikkaan tuoksuisia pyykkejä. Ja mikä parasta, pyykkirumpu ei alkanut haisemaan tunkkaiselle pesun jälkeen, mitä se välillä ennen on tehnyt. Tätä täytyy ehdottomasti testata isännän pahan hajuisiin kalastusvermeisiin. Sillä - tätä voi myös käyttää teknisiin vaatteisiin, joihin yleensä ei huuhteluainetta saa käyttää. Wuhuu! Niistäkin saa hienhajut pois.


Paasausta kerrakseen, mutta kun mä olen niiiiin iloinen! Kerrankin ostin jotain oikeasti hyödyllistä. 

Ja palatakseni vielä sinne Murenan joulunavausiltaan... Tällä kertaa illan tarjoiluista vastasi Teetalo Niipperi. Ja huh huh mitkä tarjoilut olikin... Voitte varmaan uskoa, että tämä rouva otti paikkansa heti sieltä tarjoilupöydän vierestä! ;) Eka kierros...ai onko kaikki jo ottanut kertaalleen?...hyvä, kehtaan santsata...ai monta kertaa kehtaa santsata...ruokaa on vielä, kai se on hyvä että joku sen syö.... ;)


Mielenkiintoisen tästä tarjoilusta teki se, että näihin kaikkiin pikkunaposteltaviin oli piilotettu teeaineksia. Enpä ole itse ikinä edes tullut ajatelleeksi, että näinkin voi tehdä. 


Kaikkien näiden herkkujen lisäksi saatiin myös maistella Niipperin erilaisia teelaatuja. Olen aina ollut teenystävä, vaikka sitä aika harvoin tuleekin juotua. Talvella ehkä hiukan enemmän kuin kesällä. Yleensä tykkään Rooibos-teestä ja niin nytkin se osoittautui suosikikseni. Kunnes...sain käsiini kupillisen mudcake teetä ja OLIN MYYTY!! Tee joka oikeasti tuoksuu ja maistuu mutakakulle. Voitte olla varmoja että tämän teen pidän visusti jemmassa vain itseäni ja suklaanhimoani varten!! ;) 


Ja muutama juttu pisti taas Murenassa silmään, joita on ehkä jossain vaiheessa ihan vaan täysin pakko käydä ostamassa.. Kuten muffinssivuokia, erikoiskahveja ja hienoja sydämen muotoisia astioita.


Harmillisesti emme esittäytyneet illan aikan ollenkaan toisten bloggaajien kanssa, joten jäi vähän kysymysmerkiksi, että keitä muita siellä oli. Jättäkäähän puumerkkinne, jos käytte tätä lukemassa! :) Mutta illan piristys ja kohokohta oli ehdottomasti se, kun seisoin kassajonossa ja yhtäkkiä kuulin takaani kysymyksen "oletko sä Nanne, siis Elämää Koivurannassa -blogista". Takanani seisoi ihana Miru, joka kirjoittaa Joulublogi jouluttelua sekä Arkilovea. Hassua, että heti tunnistaa sen saman, ihanan ihmisen sieltä blogin takaa!! Kiitos Miru kun tulit moikkaamaan! ♥ Sait hymyn pitkäksi aikaa mun kasvoille!!!! 

P.S. Murenalaiset lupas että jos menet ostoksille Murenaan, ja sanot kassalla, että kuulit heidän herkuistaan täältä mun blogin kautta, niin lupasivat antaa vähän alennusta!!! ;) 

8 kommenttia:

  1. Uudentalon Emäntä6. marraskuuta 2015 klo 3.54

    Hei Nanne! Pitkästä aikaa lueskelin blogiasi (ylipäätään mitään blogeja...) ja kahlailin tekstejä pitkälle kesään asti. Kurja kuulla, että olet "joutunut dieetille", mutta samalla tämä dieettisi on minusta superjuttu! Nämä uudet vehnättömät, glutteenittomat vhh-reseptit osuivat upposivat minuun ihan täydestä! Itse olen jo muutaman vuoden noudattanut samantyyppistä ruokavaliota (muutamin eroavaisuuksin) erilaisten oireiden vuoksi ja inspiroiduin valtavasti useammastakin kokkailujutustasi! (Olen toki inspiroitunut resepteistäsi jo aiemminkin, mutta nämä "uudet" ovat nyt suoraan käyttökelpoisia meikäläisen keittiössä, upeaa! )Toivottavasti saat vaivasi kuriin ruokavaliolla! Ja onnea myös uudesta suloisesta perheenjäsenestä! Hyvää syksynjatkoa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kiitos tästä kommentista!! ♥ Monta kertaa olen käynyt sun blogissa katsomassa että onkohan tullut jotain uutta päivitystä. Jännästi sitä huolestuu kanssa bloggaajista, ellei heistä kuulu hetkeen mitään.... ♥

      Ja kyllä, oloni on sata kertaa parempi nyt kun olen pistänyt ruokavaliotani uuteen uskoon!! Isäntä kysyy melkein joka päivä että koska lopetat tuon ihme ruokavalion. :) En kyllä halua sitä huonoa, turvonnutta, väsynyttä oloa enää takaisin, joten eiköhän tällä ruokavaliolla mennä eteenpäin. Ja kiva jos resepteistä on iloa!!! Samoin, oikein ihanaa syksyn jatkoa ja joulun odotusta myös teille!! ♥

      Poista
  2. Ihana postaus! Oli kyllä ihan huippu ehtoo ja kylläpä itseäkin syhytti hiukan tarttua niihin joulupaketeihin suunniteltuihin pesuainepulloihin. Onneksi sain hillittyä itseni ja koti on edelleen kotoisan siivoton ;)

    -Pappadiippa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä on sit taas kotoisan siivottua! :D Molemmat aina kirotaan kun kaikki paikat on täys karvaa, mutta nyt on ollut vähän vähemmän karvaista. Ja hei, pitkästä aikaa sain imurin pussinkin täyttymään! :D

      P.S. Mihes seuraavaks mentäis...?! ♥

      Poista
  3. Oi nam mitä herkkuja! Mutakakku teetä, kuulostaa ihanalta! Plääh, täältä suunnalta uupuu ihanat erikoiskaupat, joista saisi muutakin, kuin Pirkka ja Rainbow tuotteita. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan superhyvää!! Kerrankin tee, joka ei vaan lupaa, vaan myös pitää lupauksensa!!
      Jos vaan joskus on Saloon asiaa, kannattaa ehdottomasti poiketa Herkku ja Lahja Murenaan, se löytyy sieltä Salon torin laidalta. Ihan huippu paikka!!! :)

      Poista
  4. Kiitos kauniista sanoistasi, oli kyllä aivan huippua nähdä ♥ ♥ Hymy on huulilla täälläkin, taas ♥

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)