perjantai 12. helmikuuta 2016

Gluteenittomat Runebergin muffinssit


Runebergin päivää vietettiin meillä vähän myöhässä (koska MP-messut). Mutta parempi myöhään kun ei milloinkaan, sillä eihän "runkkutorttuja" voi jättää väliin, eihän...?! Edelleenkin tulee näistä mieleen kun joskus 5.-6.luokkalaisina hyvän ystävän kanssa syötiin näitä oikein urakalla. Eikä edes tullut paha olo. Sama fiilis tulee edelleenkin, näitä vois syödä vaikka kuinka paljon! :) Tää oli mielestäni ERITTÄIN hyvä torttuohje, kiitos siis Kinuskikissalle. Itse en kovin mielelläni käytä noita valmiita gluteenittomia jauhoseoksia, koska niissä on yleensä käytetty perunajauhoja. Joten tähänkin tein oman jauhoseoksen maissi-ja riisijauhoista. Hyvin toimi. Ja onneksi jauhojen osuus oli muutoinkin niin pieni, niin ei ole niin suurta merkitystä, että millä ne korvaa.

Runebergin muffinssit (gluteeniton)
12 kpl


50 g mantelilastuja
1 1/4 dl mantelijauhetta
1½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
1½ piparkakkumaustetta
1½ tl kardemummaa
1½ tl vaniljasokeria
125 g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
1 dl kuohukermaa

Kostutus:
1 1/4 dl vettä
1 1/4 rkl sokeria
2½ rkl sitruunamehua

Tomusokerikuorrute:
1/4 dl valkuaista
2½ rkl tomusokeria

Pinnalle:
vadelmamarmeladia/-hilloa

Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi. Sekoita munat joukkoon yksitellen. Lisää jauhoseos vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina muffinssivuokiin. Paista 200 asteessa n.18 minuuttia. Anna jäähtyä. 
Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut. Anna jäähtyä. Sekoita joukkoon sitruunamehu. Kostuta muffinssit imeyttämällä kostuketta muffinssin päältä pullasudin avulla. 
Mittaa valkuainen ja tomusokeri kulhoon. Vatkaa sähkövatkaimella n. 4 min. Tarkista paksuus. Jos tahna on liian löysää, niin lisää hieman tomusokeria. Laita kuorrute pursotuspussiin ja pursota muffinssien päälle renkaat. Täytä renkaat vadelmamarmeladilla. Voit myös laittaa hillon ensin ja tehdä tomusokerirenkulan ympärille vasta sen jälkeen.


Ja pihalla senkun tulvii... Nyt kun tuli vesikelit, mutta jäät hieman haittaavat veden virtaamista, niin voitte vaan kuvitella että kenen pihalle se taas kaikki kerääntyy. Kohta meillä on kirjaimellisesti rantasauna! ;) 
Kumisaappaat on näillä keleillä kova sana.


Saas nähdä pysyvätkö pikkuveneet paikoillaan, vai viekö vesi ne mennessään?! Myös grillipaikka on ihan veden vallassa. Tosin käyttöaste sille näin talvella on ollut aika lailla 0 %... :D


Tosin eipä taida pohjoisessakaan olla tällä hetkellä paljoa paremmat kelit... Tässä joutuu jo käyttämään tosissaan mielikuvitusta, kun alkaa pohtimaan että mihin sitä lähtee talvilomalla hiihtämään. Alaskaan...? :)


8 kommenttia:

  1. Runkkutorttu :D :D mä käkätän täällä ääneen!

    Muthei, pakko testata resepti <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun työkaveri puhuu aina Runkkutortuista, ja se on jäänyt aika villisti elämään meiän puheissa! :D :D
      Kannattaa testata, oli ehkä parhaat tortut ikinä! :)

      Poista
  2. :D herkun näkösiä torttuja. Minulta jäi täysin tekemättä.. Olisikin ollut hyvä ohje. Muille olen kyllä leiponut, ja laskiaispullaakin tehnyt. Jää vain kokonaan syömättä, kun gluteenia sisältää. Pitäis koittaa gluteenitonta pullaa leipoa. Ootko itse jo kokeillut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole vielä kokeillut mutta muutama ohje on odottamassa kokeilua! :) Eiköhän se tässä muutaman viikon sisällä tule testattua.

      Poista
  3. Kylläpäs on tortulla kiva lempinimi XD. Näyttää kyllä tosi hyviltä varsinkin, kun kuorrutteissa ei ole säästelty :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eiks ookkin!! Kummasti jäänyt elämään tuo työkaverin keksimä nimi. ;)
      Ja siis nimenomaan, kuorrutteissa ei kuulu säästellä!!!! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)