sunnuntai 17. heinäkuuta 2016

Seesamipaneroitua seitiä


Kalaruuat ovat taas jääneet parin viikon ajan täysin unholaan, jos ei tonnikalaa lasketa. Jotenkin tuo ruokasuunnittelu on muutenkin näin kesäaikaan olevinaan hankalampaa, kun kaikkia extempore-menoja on paljon enemmän mitä kylmempään ja pimeämpään aikaan. Ja sää saattaa myös tehdä omat temppunsa kokkailulle. Jos olet juuri ajatellut grillata ja ulkona tuleekin nyrkin kokoisia rakeita. Tai olet ajatellut hauduttaa ruokaa neljä tuntia uunissa ja ulkona paistaakin aurinko täydeltä terältä. 

Voin kertoa, että oli sitten aikas hyviä kalapuikkoja! Ihanan rapsakoita ja makuakin oli riittävästi. Mulla meinas vaan ensin käydä ohrasesti ja paistoin kalapaloja liian kovassa lämmössä ja ihan liian vähän aikaa. Siksipä pinta oli ihanan tumma ja rapsakka, mutta sisältä kalat olivat auttamatta ihan liian raakoja. Ei muuta kuin uuni hetkeksi päälle ja kalat uuniin kypsymään. Eli muistakaa vähän tarkkailla sitä kypsymistä pannulla. 

Seesamipaneroitu seiti


600 g seitiä pakkasesta
2 kananmunaa
2 dl mantelijauhoja
½ dl seesaminsiemeniä
2 rkl Pofiber perunakuitua
1 tl suolaa
voita paistamiseen

Leikkaa seiti annospalat kahtia ja kuivaa niitä hieman talouspaperiin. Vispaa kananmunat sekaisin syvällä lautasella. Sekoita mantelijauhot, seesaminsiemenet, Pofiber ja suola keskenään ja laita ne toiselle lautaselle.
Kasta kalapalat ensin kananmunaan ja sitten jauhoseokseen. Paista voissa pannulla, kunnes kala on kypsää.


Kalalle kaveriksi höyritin pakastekasviksia ja tein kastikkeen majoneesista, kermaviilistä, kurkkusalaatista, sinapista ja tillistä. Olin tälläistä kastiketta maistanut äidin luona ja ihastuin sen makuun. Lopun kastikkeen söin leivänpäällä. Toimi niinkin! Tai majoneesi toimii aina.... :D Nimimerkillä Hellmann'sin majoneesin suurkuluttaja ;)


2 kommenttia:

  1. Näyttää niin herkulta! Seiti on itselle kalana hiukan.. No tylsä? Juurikin ilman sitä pahamaineista leivitystä. Pitääpä kokeilla, jos vaikka pää kääntyisi tämän ohjeen puoleen. Kiitos!

    -Pappadiippa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä seiti on se kala joka kaivetaan aina siinä vaiheessa esiin, kun lohet ja taimenet on syöty eikä ahti omassa rannassa ole ollut kovin antelias! :D Ihan kelpo kala kun kunnolla maustaa. Ja siis jos saisi ihan tuoreena seitiä, niin sehän olisi ihan superhyvää. Mutta harvinaista näillä leveysasteilla ;)
      Ollos hyvä vaan! ♥

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)