tiistai 5. heinäkuuta 2016

Vaniljainen raparperikakku paahdetulla valkosuklaalla ja mansikoilla


Tämä kakku oli ehkä parasta mitä raparperista voi taikoa!! ♥ Ainakin tähän mennessä kokeiltua. Huh huh mutta oli kyllä hyvää. Työkavereille tämän leivoin, ja tunnetusti tiukalta raadilta tuli pelkästään ylistäviä sanoja tätä syödessä. Ohje on Pienet Herkkusuut -blogista ja kovin tätä kakkua sielläkin kehuttiin. Eikä ihan turhaan. Tämä on jotenkin tosi hauska makukombo kirpeää ja makeaa. 
Jonkun verran tein muutoksia alkuperäiseen ohjeeseen. Raparperia laitoin puolet enemmän mitä ohjeessa oli. Vaniljajogurtin vaihdoin Skyrin vanilja-suklaamururahkaan, ihan vaan siitä syystä että kaupassa ei ollut minkäänlaista vaniljajogurttia. Mutta se toimi tässä ihan erinomaisen hyvin. Aluksi epäilin, että riittääkö tuo kolme liivatelehtä hyydyttämään tämän kakun, mutta kakusta tuli juuri passeli. Pysyi kasassa, mutta ei liian sellainen "hyytelömäinen".
Ja jos haluat gluteenittoman kakun, niin käytä gluteenittomia keksejä pohjassa. Ja tarkista myös että käyttämäsi suklaa on gluteenitonta. Niistä kun ei aina tiedä....

Raparperijuustokakku paahdetulla valkosuklaalla
(20 cm)


Pohja:
100 g Digestive-keksejä
30 g voita
muutama mansikka

Täyte:
n.250 g raparperia siistittynä ja paloiteltuna
2 rkl sokeria
100 g vaniljatuorejuustoa
1 prk (170 g) Skyr vanilja-suklaamururahkaa
2 dl vispikermaa
3 liivatelehteä + 2 rkl kuumaa vettä

Pinnalle:
75 g valkosuklaata
tuoreita mansikoita

 Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Halkaise mansikat ja asettele ne leikkuupinta irtopohjanvuoan reunaa vasten.Murskaa keksit, sulata voi ja sekoita ne keskenään. Painele keksiseos varovasti vuoan pohjalle.
Mittaa kattilaan raparperit sekä sokeri. Kuumenna ja hauduta miedolla lämmöllä kunnes raparperit ovat pehmenneet. Nosta kattila liedeltä ja anna jäähtyä. Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen määrään kylmää vettä. Notkista tuorejuusto ja sekoita siihen rahka. Lisää jäähtynyt raparperisose. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kaada joukkoon vanilja-raparperiseos. Sekoita. Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois ja liuota ne kuumaan veteen. Kaada liivateliuos täytevaahtoon ja sekoita hyvin. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään muutaman tunnin ajan.
Paloittele valkosuklaa pienehköiksi kuutioiksi. Kaada valkosuklaapalat uunipellille leivinpaperin päälle ja paahda uunissa 175 asteessa noin 5 minuutin ajan. Varo polttamasta suklaata.
Huom suklaa ei sinällään sula, vaan saa hieman väriä.
Nosta suklaat pois uunista ja anna jäähtyä ennen kakun päälle ripottelua.
Paloittele päälle vielä tuoreita mansikoita ja koristele raastetulla valkosuklaalla.


8 kommenttia:

  1. Ihana kesäinen kakku!
    Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli juuri sitä - maistui kesälle ♥
      Kannattaa testata!!!

      Poista
  2. Kauniin kakun olet tehnyt ja yhtään en ihmettele, että maistui mukisematta tiukalle raadillekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Suvi ♥
      Kakku oli kyllä "yhtä makujen sinfoniaa" jos näin voi sanoa :D

      Poista
  3. Siis aivan mielettömän herkullisen kuuloista ja näköistä kakkua :) Paahdettu valkosuklaa on kyllä todella hyvää, pitää vaan olla tosi tarkkana sen kanssa aina, kun palaa niin helposti :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihan mielettömän hyvää!! Mulle oli tuo paahdettu valkosuklaa ihan uusi juttu. Oli kyllä sekin hyvää. Mutta tosiaan tarkkana sai olla ettei polttanut sitä kokonaan :D

      Poista
  4. Kaunis kakku. Hyydykekakut toimii kesällä loistavasti, kun tuoreita marjoja saatavilla :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaura! ♥ Minä suorastaan rrrrrrakastan erilaisia hyydykekakkuja ja senpä takia tulee aika ahkeraan testailtuakin uusia ohjeita... :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)