tiistai 8. marraskuuta 2016

Piparjuuriraitakastike


Viimeisiä lohipaloja tuli pakkasesta syötyä viime viikolla. Toivotaan, että Ahti olisi antelias vielä loppuvuodesta ja jotain itse pyydettyä saataisiin myös joulupöytään. 
Meidän suosikkikastike kalan kanssa on ihan ehdottomasti tämä itse tehty remouladekastike. Mutta koska uusia juttujakin pitää aina aika ajoin testailla, pääsi testaukseen Yhteishyvän sivuilta löytynyt piparjuuriraitakastike. Ja oli kyllä mukavaa vaihtelua. Ihanan raikas kastike, muistutti hieman tzatzikia. 

Piparjuuriraitakastike


½ kurkku
2 dl turkkilaista jogurttia
3 rkl piparjuuritahnaa
1 valkosipulinkynsi
ripaus suolaa
ripaus rouhittua mustapippuria

Raasta kurkku karkeaksi raasteeksi. Purista kämmenellä neste pois leikkuulautaa vasten. Sekoita kurkkuraaste ja piparjuuritahna jogurtin joukkoon. Raasta joukkoon valkosipulinkynsi ja lisää mausteet.Sekoita ainekset ja anna maustua hetki ennen tarjoilua. 
Kastike sopii kalalle, lihalle ja kasviksille.


Ja hei tuo piparjuuritahna sopii erinomaisesti myös esimerkiksi kalakeittoon, kandee testata!


 Olen unohtanut kertoa kuinka meidän Pimulle kävi jo muutama viikko sitten. Meidän pihassa on ollut kuukauden ajan supiloukku. Supikoiria täällä riittää, valitettavasti. Paskovat pihat ja Viski ottaa niiden kanssa yhteen harvase viikko. Ja kiitos kapi, en halua sinua vierailulle enää koskaan meidän kotiin!!
 Loukku on saanut olla ihan rauhassa jo pitkään. Kunnes isäntä laittoi loukkuun syötiksi lohenpalan. Ja pitihän se arvata, että eräänä päivänä kun tulin töistä kotiin, niin loukussa nökötti läpimärkä musta kissa. Oli sit valinnut loukkuun menoon juuri sen päivän, kun koko päivän satoi kaatamalla. Eikä loukussa tietenkään ole mitään suojaa. Raukkaparka oli kyllä saanut vatsansa täyteen lohta, mutta oli myös niin läpimärkä kun vain kissa voi olla.


Ja mikäs muukaan paikka on maailman paras lämmittelyyn kuin Viskin valmiiksi lämmittämä peti! ♥ Ja Pimu kun haluaisi aina kaivautua Viskin kainaloon nukkumaan, mutta Viskillä ei oikein huumorintaju riitä siihen. No miettikää nyt itse - iso paha saksanpaimenkoira, jolla "pikkusisko" nukkuu kainalossa. Mainehan siinä menisi ☺


Onneksi mahtuvat kuitenkin samalle pedille nukkumaan ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)