tiistai 1. marraskuuta 2016

Retkeilemässä Teijon Kansallispuistossa


Vaikka paljon tuleekin retkeiltyä ja etenkin Lapissa käytyä, niin täytyy rehellisesti tunnustaa, että nämä lähiseudun retkeilyalueet ovat jääneet vähän taka-alalle. Mikä siitä Lapista tekee aina niin paljon paremman paikan? No Lappi nyt on aina Lappi, mutta kyllä näistä lähinurkistakin löytyy upeita paikkoja. Eikä tarvitse ihan sitä 1000 kilsaa takalistoaan puuduttaa autossa istumalla. 


 Viime maanantaina ostin Helsingistä (vihdoinkin) kaasupolttimen mun Trangiaan. Ja silloin jo päätin, että viikonloppuna sitä on päästävä testaamaan, vaikka ihan pelkästään kahvit keittämällä. Ja niinhän se sitten sunnuntaina otettiin suunnaksi Teijon Kansallispuisto. Tutkimme reittejä etukäteen hieman netistä ja vaihtoehtona oli kiertää joko Puolakkajärven - tai Matildanjärven kierros. Koska edellisyön valvomisen takia nukkumaan meno oli vähän venynyt ja sitä myötä myös herääminen oli vähän sitä sun tätä ja lisäksi kellojensiirron takia pimeys tuli aikasemmin, päätimme kiertää lyhyemmän reitin eli Matildanjärven kierroksen. Näin jäi enemmän aikaa katseluun, ihmettelyyn, valokuvaamiseen ja kaffetteluun. Kiire on se sana joka EI KUULU meidän perheen retkeilyyn.


Matildanjärven kierros meni koko ajan melkeinpä siinä järven rannalla. Pitkospuita, kallioo, juurakkoista polkua...reitti oli hyvin monipuolinen. Ja vaikka parkkipaikka oli täynnä autoja, ei muita ihmisiä reitillä juuri näkynyt. Muuta kuin laavut ja muut grillauspaikat olivat täynnä ihmisiä. Mutta meillähän ei niihin ollut mitään asiaa, koska eväät oli pakattu reppuun ja kahvit oli tarkoitus keittää Trangian kanssa.Löysimmekin tosi mukavan hiljaisen luodon, johon ei tuulennut ja saimme kaikessa rauhassa evästellä. Ja mikä siisteintä - uus kaasupoltin toimi kuin unelma! ♥ Jopa niin hyvin, että isäntä varas tästä lähtien Trangian mukaan kaikille kalareissuille. ☺


Reitillä joutui pienen pätkän kulkemaan Mathildedalin kylän läpi tietä pitkin. Mutta se ei haitannut pätkääkään, koska kylä oli ihan järjettömän kaunis!! ♥ Muutamasta talosta oli ihan pakko napata kuva.  Seuraavalla kerralla (sillä sellainenhan tulee) päätettiin varata aikaa ja evästä paljon enemmän mukaan, sekä napata myös virvelit matkaan. Matildanjärveenhän on istutettu mm. kirjolohta, eikä ne kalaluvatkaan mitään maatakaatavan kalliita olleet.


 Retkeily on kyllä ihan mun elämän henkireikä ♥
Huumetta, niinkin kai voisi sanoa. Siihen jää koukkuun ja pahasti ja sitä on jatkuvasti saatava lisää. Mutta sivuvaikutukset eivät ehkä ole ihan niin pahat, eikä rahaakaan bensakuluja lukuunottamatta juurikaan pala. Suosittelen kokeilemaan! ☺

6 kommenttia:

 1. Silloin kun meillä oli kotileipomo, niin se oli tuolla Teijolla . Mathildedalissa tuli paljon käytyä, kun on siinä vieressä. Siellä on kyllä kivat retkeilymaastot.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on kyllä upeat retkeilymaastot ja muutenkin tosi kivaa paikkaa.
   Oltais haluttu käydä siinä Mathildedalin keskustassa olut/leipäkaupassa, mutta pisti ovensa juuri kiinni. Ensi kerralla sitten. ☺

   Poista
 2. Kauniit maisemat ja voi miten komialta Viski näyttää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Peggy! ♥ Viskillä on ollut kunnon massakausi menossa, ja aika jössikkä siitä on kasvanut... ☺

   Poista
 3. Ihania kuvia niin maisemat kuin kuvattavatkin. Minulle/meille ihan vierasta seutua... Lapissa muutamia kertoja ollaan käyty silloin nuorempana. Piti ihan googlettaa ja etsiä tietoa tuosta keitti,estä...kätevältä vaikuttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mimmi!! ♥
   Trangia on niiiin huippuvekotin. Myrskykeitin ja todellakin toimii säässä kuin säässä. Kaiken lisäksi tuon kaasupolttimen kanssa on vielä supernopea.

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)