lauantai 15. huhtikuuta 2017

Pääsiäisbrunssi ♥


Ensinnäkin, hyvää ja aurinkoista pääsiäistä kaikille ♥
Järkättiin eilen äidin kanssa pääsiäisbrunssi. Heitin ilmoille idean brunssista jo ennen pääsiäistä ja äiti tarttui siihen heti. Ja sit ei muuta kuin tuumasta toimeen. Nyt pysyi ruokamääräkin kohtuudessa, toisin kuin välillä meidän järkkäämissä pikkujouluissa! 😛


Tarjolla oli lihapulla-perunasalaattia, parsafrittataa, täytettyjä kananmunia, viinirypälesalaattia, coctailpaloja, pesto-juustosarvia sekä banaani-rahkalettuja mansikoilla ja kermavaahdolla. 



Viinirypälesalaatin ohje on Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Tämä oli aika jännä salaatti. Makea, mutta toimi hyvin suolaisen kaverina. Sopii mun mielestä juuri tälläiseen brunssi / buffetpöytään tosi hyvin. Alkuperäisessä ohjeessa oli aika iso sokerimäärä (3 rkl). Vähensin sen yhteen ruokalusikalliseen ja vaihdoin tuon ruokosokerin intiaanisokeriin ja vaniljasokeria en lisännyt ollenkaan.

Viinirypälesalaatti

½ rasiaa tummia viinirypäleitä
½ rasiaa vihreitä viinirypäleitä
70 g maustamatonta tuorejuustoa
70 g smetanaa
1 rkl intiaanisokeria

Pese viinirypäleet ja anna kuivahtaa. Sekoita keskenään kaikki muut ainekset viinirypäleitä lukuunottamatta ja lisää ne lopuksi.


Coctailpalojen ohjeen bongasin jo joulunaikaan Kinuskikissan sivuilta ja nyt oli niiden toteutuksen aika. Tein sekä kinkku-että härkärullia. Ja nuo härkärullat oli ehdottomasti paaaaljon parempia. Kaiken lisäksi ne pysyivät paremmin koossa. Nuo kinkkurullat tahtoivat "sulaa" pakastimesta ottamisen jälkeen. Härkärullat pysyivät sen sijaan hyvin koossa. Ja kurkku ei ehkä ole paras alusta, koska yhdessä kinkkurullan kanssa ne alkoivat tosi paljon vetistymään.

Coctailpalat

Pohja:
saaristolaislimppua / kurkkua

Härkärullat (n. 20 kpl):
n. 100 g ohuenohutta kylmäsavuhärkää
125 g valkosipulituorejuustoa
1-2 tl maitoa tai kermaa
2 rkl yrttejä

Kinkkurullat (n.20 kpl):
n. 100 g ohuen ohutta kylmäsavukinkkua
125 g piparjuurituorejuustoa
1-2 tl maitoa tai kermaa 
2 rkl hienonnettua ruohosipulia

 Notkista tuorejuusto sekoittamalla sähkövatkaimella joukkoon kermaa. Aseta 3 x 5 härkä/kinkkuviipaletta leivinpaperilla peitetylle leikkuulaudalle siten, että ne tulevat osittain päällekkäin. Levitä päälle tuorejuustotäyte ja hienonnettu yrtti. Kieritä rullalle. Nosta rulla pakastimeen vähintään tunniksi tai halutessasi pidemmäksikin aikaa. Ota hetkeksi aikaa huoneenlämpöön (kokonaan jäätynyt rulla noin puoleksi tunniksi) ja leikkaa kohmeisena viipaleiksi.
Tarjoile rullat leipä- tai kurkkuviipaleiden päällä.


Pesto-juustosarvet tein ihan vaan valmiista lehtitaikinasta. Leikkasin kohmeisen levyn kahteen osaan ja voitelin koko levy valmiilla pestolla. Laitoin sinne leveämpään päähän palan cheddarjuustoa ja kieritin rullalle. Päälle ripottelin vielä vähän tummia seesaminsiemeniä. Ja sit vaan uuniin 220 astetta ja n.15 min.


Ja nyt ulos nauttimaan ihanan raikkaasta ja aurinkoisesta ilmasta ♥  ja hyvin ansaituista vapaapäivistä!!



6 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tervetuloa seuraamaan Koivurannan tapahtuhmia! :)
      Niinpä...jenkkiautot ja tuhat kertaa WAU! :D

      Poista
  2. Brunssit on kyllä kivoja. Pitäis vaan useammin järkätä niitä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskotko jos kerron, että tämä oli eka kerta kun ensinnäkään nautin brunssista, saatika että vielä itse osallistuin järkkäämiseen! :)
      Tästä pitää kyllä ottaa tapa!!

      Poista
  3. Maistuisi miullekkin! :P Mukavaa pääsiäistä! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. ..oli teilläkin kyllä aikamoiset pääsiäisherkut, nam! :)
      Ja kiitos ♥ toivottavasti teillä oli myös mukava pääsiäinen! :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)