lauantai 6. tammikuuta 2018

Jauheliha-pizzakierteet


Piti tehdä pikahätänälkään jotain, mutta oli taas pieni ajatuskatko sen asian kanssa että mitä teen. Ei ehkä kannata tehdä kiukkunälkään pikkupurtavaa, jonka taikinaa pitää kohottaa tunnin verran ja täytteen aineksia sulatella pakastimesta. 😂 Eikä ilman itkupotkuraivareita selvitty muutenkaan. Otin ohjeen Liisa Westerbergin kirjasta Pikkusuolaista. Mutta eihän nämä mun kierteet olleet läheskään yhtä siistit kuin kirjan. Ja mitä ihmettä - kirjan mukaan näitä kierteitä olis pitänyt syntyä 36 kappaletta ja mä sain vaivaiset 12 kpl... Ehkä mun 2 cm on enemmänkin 5 cm. Täällä maalla kaikki on pikkasen suurempaa 😆
Mutta pirun hyviähän nämä oli. Ei ihan hirvee kauaa pellillä ehtineet vanhentua.
Muutoin menin aika lailla alkuperäisen ohjeen mukaan, mutta lisäilin vähän täytteeseen Aurajuustoa ja suolakurkkua sekä jätin oliivit pois. Tässä ohje niinkuin minä tein.

Pizzakierteet
n. 12 kpl


Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
2 dl vettä

Jauhelihatäyte:
250 g jauhelihaa
2 rkl tacomaustetta
suolaa
40 g tomaattisosetta
1 rkl pizzamaustetta
kirsikkatomaatteja
suolakurkkua
Aurajuustoa
150 g juustoraastetta

Sekoita jauhot, hiiva ja suola kulhossa. Lisää vesi ja vaivaa taikinaa, kunnes se irtoaa käsistä ja kulhosta ja sen pinta alkaa tuntumaan sileältä. Siirrä taikina öljyttyyn kulhoon ja kohota kaksinkertaiseksi.
Taikinan kohotessa valmista täyte. Ruskista jauheliha ja mausta se. Pilko muut täyteaineet pieniksi kuutioiksi. 
Kauli kohonnut taikina suureksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi. (Muista tsekata että pohja on alta hyvin jauhotettu jotta se lähtee irti kun lähdet rullailemaan.) 
Levitä taikinalevylle ensin tomaattisose, sitten täyte ja lopuksi juustoraaste. Kääri taikina rullaksi ja leikkaa noin 2 cm siivuiksi. Aseta siivut leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 200 asteessa noin 10 minuuttia.


Meiän pihalle on tullut taas tulva. On omat hyvät ja huonot puolensa asua vesistön äärellä. Nämä jatkuvat sateet saavat pihan muistuttamaan suurta kuralätäkköä... 😔 Missä on lumi ja pakkaset? Tai edes ne pakkaset? Pystyn ehkä vielä jotenkin sen lumettomuuden kanssa elämään. 
Ja mihin on kadonneet kunnon talvet?
Jaa mikä ilmastonmuutos...?!


Mukavaa viikonloppua kaikille ♥
Jos koko vklp menee sateen ropistessa, niin onpahan hyvää aikaa vähän leipoa pakkaseen.... 😊




12 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos ♥ Vähän "levinneitä" nää mun rullat on, kiitos suuren täytemäärän. Mutta niiiiiin hyviä... :)

      Poista
  2. Täällä kans kiehun näihin jatkuviin märkiin keleihin. Jatkuvasti oon saanut olla viemässä märkiä vaatteita pannuhuoneeseen kuivumaan. Hevosten liikuttaminenkin on ollut niin turhauttavaa syksystä lähtien. Koko syksy ja talvi on ollut niin märkää, että ratsastuspohjat on olleet koko ajan liukkaat. Tippa kaipaisi kovasti kunnon energianpurkua, eli kunnon laukkaspurtteja. :-/ Meillä on sentään pysynyt maa valkoisena, mutta se on niiin märkää ja alta sulaa. Nyt illan aikana pitäisi muka alkaa pakastamaan (tällä hetkellä tihkuttaa kyllä vettä)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On kyllä ärsyttävää! Mullakin on itselläni nastakengät, että sen puolesta pääsisin hyvin lenkille, mutta tuolla koirallapa niitä nastoja ei tassuissa ole. Onneksi on nuori koira ja tasapaino hyvä, mutta kyllä silti vaikuttaa että selkä on siitä kaikesta jäällä kävelystä mennyt jumiin.... :/
      Toivotaan nyt että nuo pakkaset pysyisivät ja sitten voikin jo tulla kunnon kevät! :D

      Poista
  3. Vaikuttaa kivalta reseptiltä, aion kokeilla hetimiten. Ja toinen satsi gluteenittomina.
    Minullakin tulee yleensä paljon vähemmän leipomuksia kuin ohjeen mukaan pitäisi tulla. En vain osaa kovin pientä tehdä. Kunnon talvi olisi toiveissa myös. Tällainen vesiräntäkeli on välillä ankeaa. Hyvää uutta vuotta sinne teille. t. Ella

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että muillakin on sama "vika". :) On vaikea päästä ohjeen antamiin määriin. Näistäkin rullista oli mun mielestä hankala tehdä yhtään pienempiä, koska ne ei olisi enää pysynyt kasassa. Enkä kyllä mielestäni edes liioitellut täytteen määrässä... :)
      Oikein paljon iloa ja valoa vuoteen 2018 ♥

      Poista
  4. Pizzakierteitä leivotaan ihan justiinsa.
    Lumi on tällä kantilla suomea pysynyt maassa, mutta märkää on
    ja räntä/ vesi kuurot seuraavat toistaan. Kyllä se pikkupakkanen toisi
    talven tuntua tähän ilmastoon.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet niin oikeassa, pikku pakkasta on täälläkin kaivattu. Ja nyt Pekka Pouta ennustaa että ainakin tämä viikko olisi pakkasta. Jes, koska se tietää sitä että leivinuunia voi lämmittää koko viikon ja se taas tietää hyviä pataruokia jotka työpäivän ajan saavat uunissa hautua! :)

      Poista
  5. Ensimmäiset pizzakierteet tulivat eilen uunista ulos, olivat muuten hyviä.

    VastaaPoista
  6. Voi onpas kyllä herkullisen näköisiä! :)
    Mä en kestä kun talvet on menneet tälläisiksi... :( Mä niin tykkään lumesta ja pakkasesta. Kukapa silti loskasta, räntäsateesta ja tulvimisesta tykkäis... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne oli herkullisia *slurps* ;)
      No niinpä! Nyt onneksi mittari hätyyttelee 7 astetta pakkasta ja ulkona on todella kiva keli. Nauttikaamme tästä ja toivotaan että tätä jatkuis vielä vähän pidempään!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)