maanantai 2. huhtikuuta 2018

Yrttifrittata tomaatti-mozzarellasalaatilla


Pääsiäisbrunssille meni myös tämä herkullinen yrttifrittata, päällään tomaatti-mozzarellasalaatti. Valmistin tuon frittatan jo edellisenä iltana, ihan aikataulullisista syistä, joten frittata oli tarjoiltaessa kylmä. Näin salaattikin pysyi parempana siinä frittatan päällä. Toinen vaihtoehto olisi tarjota frittata lämpöisenä ja tarjoilla sitten mozzarellasalaatti erikseen. 

Yrttifrittata 
 4-6 hlö

6 kananmunaa
 2 sipulia
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1,5 dl kermaa
1 dl parmesaanijuustoa raasteena 
½ ruukku basilikaa
½ ruukku lehtipersiljaa
½ tl suolaa
mustapippurirouhetta myllystä

Kuori ja hienonna sipulit ja valkosipulit. Kuullota niitä öljyssä paistinpannussa keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Kaada sipulit lautaselle jäähtymään.
Raasta juusto. Riivi yrteistä lehdet ja hienonna ne. Riko kananmunat kulhoon. Sekoita juusto, yrtit sekä mausteet ja paistetut sipulit kananmunien kanssa tasaiseksi seokseksi.
Lämmitä uuni 200 asteeseen. Voitele irtopohjavuoka (20 cm). Kaada munaseos vuokaan ja nosta uuniin keskitasolle. Paista noin 50 minuuttia, kunnes pinta saa kauniin ruskean värin. Älä kuitenkaan polta! 



Tomaatti-mozzarellasalaatti

punaisia ja keltaisia kirsikkatomaatteja
1 pallo mozzarellaa
½ ruukkua basilikaa
½ ruukkua lehtipersiljaa
suolaa
mustapippuria
(pestokastiketta)

Puolita kirsikkatomaatit ja revi/leikkaa mozzarella. Sekoita yhteen hienonnettujen yrttien kanssa. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla.
Lisää salaatti jäähtyneen frittatan päälle. Mausta vielä halutessasi pestokastikkeella.



 Tänä vuonna kelit kyllä todellakin hellivät pääsiäisen viettäjiä. On tullut ulkoiltua enemmän kuin laki sallii. Siitäpä syystä onkin tänään hyvä syy pysytellä sisätiloissa, kun vettä räntää lunta kissoja ja koiria tulee vaakatasossa! 😁


Ennen vanhaan uskottiin, että "jos hatutta päin huhtikuussa halkoja hakataan, niin turkit päällä toukoja tehdään". Olkaamme siis tyytyväisiä tähän säähän! 😊
Hyvää huhtikuuta kaikille! ♥



 

6 kommenttia:

  1. Ai ai, mitä herkkuja täältä taas löytyikään. Juuri vasta sain tehtyä nuo ihanat jauhelihapihvit, joita olit tehnyt.

    VastaaPoista
  2. Hyvän näköiset herkut! 😋 Tuo vanha sanonta olikin oiva! Toivotaan että pitää paikkaansa! 🤣👍

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Taru! ♥ No niinpä, toivotaan! Viime keväältä muistan, että täällä satoi vappuaattona ihan hullun tavalla lunta. Eli toivotaan että saatiin eilen viimeiset lumet maahan taas tälle keväälle ja nyt pikku hiljaa lämmintä ja vehreää kesää kohti! ;)

      Poista
  3. Herkullisen tuntuinen resepti ja ihan meidän lemppariaineista. Kiitos Nanne! Kivat nuo loppukuvat teidän kotimaisemista. Mekin asuttiin lähes 15v järven rannalla ja tykättiin paljon. Hyvää huhtikuuta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla Leena! ♥ Kohta tulee kesä ja tuoreet yrtit saa pihamaalle kasvamaan, jolloin näitä erilaisia munakkaita yrtein maustettuna tulee tehtyä melkein joka päivä.
      Vesi tuo kyllä ihan oman juttunsa asumiseen. On vähän kuin mökki samalla tontilla! :) Nyt joutuu vaan pelkäämään, että milloin jäät ei enää kanna tuota koiraa, kun siellä jäillä koko ajan juoksentelee....

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)