torstai 14. kesäkuuta 2018

Lehtikaali-pekonipizza


Hei mulla alko nyt LOMA!! Lomalomaloma
Ensimmäinen loma-aamu alkoi rattoisasti eilisen migreenin jälkimainingeissa. Fiilis ei ollut kaikkein rattoisin. Kaiken lisäks karjuin pihalla kurkkusuorana, kun Viski ajoi naapurin kissan puuhun ja melkeinpä kiipes itse perässä. 😬 Että sellasta. Normisettiä.
Mutta tää lehtikaali-pekonipizza ei ollut mitään normisettiä - tää oli ihan huippuhyvää! Selailin Tarun -blogia ihan muuten vaan, etsien jotain kivaa leivottavaa ja kuinkas ollakaan sieltä silmiini osui tämä pizza ohje. Tuo rukiinen pohja oli ihan superhyvää ❤ ja lehtikaali paistui uunissa mukavan rapsakaksi. Ohjeesta poiketen lisäsin mukaan myös vähän paprikaa ja sipulia! 😋

Lehtikaali-pekonipizzaa
pellillinen

Pohja:
3 dl vettä
25 g tuorehiivaa (tai 1 pss kuivahiivaa)
½ tl suolaa
4 rkl rypsi/oliiviöljyä
4 dl vehnäjauhoja
2 dl ruisjauhoja

Täyte:
ketsuppia
(lisänä valkosipulimurskaa ja basilikaa)
4 lehtikaalin lehteä
1 pkt pekonia
100 g kinkkua
100 g feta-kuutioita
1 sipuli
½ punainen paprika
n. 3 dl juustoraastetta

 Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää suola, öljy ja jauhot. Alusta taikina tasaiseksi ja anna sen kohota kaksinkertaiseksi (noin puoli tuntia). Painele jauhotetuilla sormilla pitsapohja pellille.
 Laita pohjan päälle haluamasi kastike. Itse laitoin Tarun vinkistä pelkkää ketsuppia maustettuna valkosipulimurskalla sekä tuoreella basilikalla. Laita kastikkeen päälle n. 2 dl juustoraastetta.
Ja sitten täytteet.  Pilko kinkku, pekoni (raakana), lehtikaali (poista paksu lehtiruoti), sipuli sekä paprika ja ripottele pohjan päälle. Laita sitten vielä fetaa ja loput juustoraasteet. Paista 250 asteessa noin 10-15 minuuttia, niin kauan että juustoraaste saa väriä ja pekoni ruskistuu.


Mulla oli viikonloppuna täällä yökylässä 7-vuotias veljentyttö. Hän ilmoitti heti tullessaan, että haluaa leipoa. Ja kun kyselin, että mitäs neiti oikein haluaisi leipoa, niin vastaus tuli kuin apteekinhyllyltä; "sitä hyvää suklaapiirakkaa tietenkin"! Ja sitähän sitten tehtiin. Kyseessä oli siis TÄMÄ suklainen mokkapalapiirakka. Ohje oli erittäin helppo pienellekin leipurille. Ainoastaan voin ja suklaan sulatuksessa sekä kerman vatkaamisessa tarvittiin vähän mun apua. Tein vaan vahingossa sellaisen virheen, että ostin täytteeseen pelkkää maitosuklaata. Täytteestä tuli vaaleaa ja ehkä vähän mauttomampaa kuin tummansuklaan kanssa. Jos siis käytät pelkkää maitosuklaata, niin muista laittaa sitä vähintään 200 g. 


Ja koska viime viikolla tapahtui taas pakollista vanhenemista 😂 niin olihan sitä työkavereille pakko jotakin leipoa. En jaksanut enää sunnuntai-iltana lähteä kauppareissulle, joten oli leivottava täysin niistä aineksista mitä kaapista löytyi. Ja herkkuahan niistäkin sai aikaiseksi! Olen TÄTÄ raparperi-mansikkakakkua tehnyt joskus mammalle nimpparilahjaksi. Helppoa ja herkullista!


"Kotivesistössä" vesi on edelleen ihan huolestuttavan matalalla. Eli vettä saisi tulla! Vaikka vesikuuroja on tullut tässä ympäristössä, niin ovat olleet tosi paikallisia, koska meidän pihan ne ovat tehokkaasti kiertäneet. 


No saapahan hyvää liikuntaa, kun hakee joesta kasteluvedet kukille ja kiertelee ympäri pihaa kastelemassa! 😁


Nyt saunan siivoushommiin! Viikonloppuna on tulossa vieraita, joten pakko vähän pistää nurkkia kuosiin. Ja jos vaikka ehdittäis taas vähän kalastellakin... 🐟






2 kommenttia:

Kiitos kommentistasi! :)