maanantai 1. huhtikuuta 2019

Persikka-rahkapiirakka


Voihan huhtikuu ja kevät... 💛 
Vaikka olenkin ihan täysin syysihminen, niin kyllä tämä kevät on kans niin hienoa aikaa. Jotenkin sellainen odottava tunnelma koko ajan. Suunnitellaan ja mietitään, että mitä kaikkea kevään ja kesän aikana tullaan tekemään. Vielä ei iske ahdistus siitä, että tänä(kin) vuonna kaikki suunniteltu jäi tekemättä! 😂

Ja mikäs sen parempi tapa aloittaa huhtikuuta, kuin rahkapiirakka persikalla! 😊 Ohje on Marttojen, eli ihan takuuvarma, maistuva piirakka. 

P.S. Suosittelen myös lämpimästi 👉TÄTÄ gluteenitonta persikkapiirakka ohjetta, maistuu takuuvarmasti myös ei "luteettomille"  



Persikka-rahkapiirakka



Pohja:
3½ dl vehnäjauhoja
1 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ tl suolaa
2 dl kevytkermaa (käytin vispikermaa > ei niin kevyttä)
1 kananmuna
½ dl ruokaöljyä tai sulatettua margariinia

Täyte:
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
n. 1 dl sokeria
1 dl maitoa
1 prk säilykepersikkaa

 Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään kulhossa.
Lisää kevytkerma, kananmuna ja öljy nopeasti sekoittaen.
Levitä taikina voideltuun, pyöreään piirakkavuokaan, halkaisija noin 30 cm.
Valmista täyte. Sekoita maitorahka, kananmuna, sokeri ja maito keskenään.
Valuta ja viipaloi persikat. Laita persikkaviipaleet taikinan päälle.
Kaada rahkaseos niiden päälle. Voit laittaa persikkaviipaleet myös rahkaseoksen päälle.
Paista 200°C:ssa 20-30 minuuttia.
Tarjoa hyvin jäähtyneenä.



Nämä pihakuvat on otettu jo viikonloppuna, ja voin sanoa, että tämän hetken "tulvatilanne" on jo ihan toinen. Kohta meillä on todellinen rantasauna, kun vesi alkaa olemaan jo saunan terassilla saakka. Pitää huomenna mennä heilumaan taas kameran kanssa pihalle. On hauska vertailla millainen tulvatilanne aina minäkin keväänä on ollut.


Pahimmat tulvat on tähän mennessä tainnut olla keväällä 2013. Siitä ei näemmä blogista löydy yhtään kuvaa, mutta muistan sen siitä kun oltiin pahimpaan tulva-aikaan juuri äidin kanssa Lontoossa. Kun tultiin takaisin reissusta, oli vesi jo laskenut lähes normaalille tasolle. 



Veden tulviminen on tehnyt pihallemme myös pienen lätäkön, johon on muuttanut sorsaperhe asumaan. Viskillä riittää töitä, kun käy kertomassa sorsille tämän tontin sääntöjä! 😁 Sorsat on siihen saakka ihan jees, kunnes ne taas alkaa loikoilemaan meiän laiturilla. Tai ei siinäkään mitään vikaa että sitä lainaavat, jos vaan siivoisivat sotkut lähtiessään... 🙈



6 kommenttia:

  1. Ihan loistava piirakkavinkki vaikkapa pääsiäiselle. Kiitos! 👍

    VastaaPoista
  2. Näyttää herkulliselta. Täytyykin koittaa minkälainen tulee, jos jättää kananmunan pois tai korvaa sen jollain. Mielelläni, kun aina teen sellaista mikä kelpaa kaikille perheessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun tulee ihan liian vähän leivottua ilman kananmunaa. Vaikka harvemmin se kananmunan pois jättäminen mitenkään edes kovin radikaalisti muuttaa taikinaa. Edelleenkin paras koskaan tekemäni kakkupohja on ollut se suklainen, maidoton ja munaton kakkupohja.

      Poista
  3. Pirteen näköinen piirakka :D
    Kevät on upeaa aikaa kun luonto kaikkinensa alkaa heräämään talviunilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina! <3
      Kevät on ihanaa aikaa! Vaikka syksy onkin mun lemppari, niin huomaa että mitä vanhemmaksi tulee, sitä enemmän arvostaa tuota luonnonvaloa. On ihanaa kun illat on pitkään valoisia!

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)