keskiviikko 15. toukokuuta 2019

Öölannin upea kevät ❤


Tänä vuonna oli kovinkin poikkeuksellista se, että Suomessa oli kevät jo niin pitkällä reissuun lähtiessä. Yleensä tilanne on se, että Suomessa vielä odotellaan kevään saapumista, kun Ruotsissa kevät on jo pitkällä. Nyt tilanne oli melko sama molemmissa. Toki siellä esim. omenapuut olivat jo osittain kukkineet. En ole varma mikä täällä on niiden tilanne, mutta meidän pihassa ainakin kirsikkapuut odottavat vielä kukkaan puhkeamista.



Tänä vuonna ensimmäistä kertaa itsekin olin mukana kalastushommissa, joten kamera oli väkisinkin vähän vähemmällä käytöllä. Loppureissusta alkoi ihan jo huolestuttamaan, kun kuvia ei ollut kuin muutama vasta räpsittynä ja aloinkin hieman varastaa kalastamiselta aikaa kuvaamiselle. 



Hauskaa, että vaikka tämä oli nyt jo minun neljäs reissu Öölantiin, sieltä löytyy aina jotain uutta. Ja vieläkään ei TODELLAKAAN olla nähty kaikkea. Tänä vuonna itse asiassa liikuttiin paikasta toiseen todella vähän.



Mutta tänä keväänä pääsin lopultakin käymään upeassa kahvilassa, Gårdby Kafe & Lanthandelissa. Tästä hetkestä olin haaveillut jo kolmen vuoden ajan. Ja kahvila oli just niin ihana kuin kuvittelinkin, ehkä jopa vähän vielä ihanampi! 



Jos mulla olis kahvila, niin se olis just jotain tätä tyyliä. ❤
Ja katsokaa, kahvikin tulee hanasta! 



Me otettiin porkkanakakkua, joka tarjoiltiin vadelmien, kermavaahdon ja kinuskikastikkeen kera sekä pähkinä-suklaakakkua. Nam nam ja vielä kerran nam!! Suolaistakin tarjottavaa olisi ollut vaikka mitä hyvää, mutta oltiin just ennen lähtöä syöty mökillä aamupala. Kahvilan kaupasta mukaan kotituliaisiksi lähti muutama maustepullo sekä chilimaustettua oliiviöljyä.



Ja mökistä puheenollen, majoituttiin tällä kertaa tällaiseen ihanaan "mummonmökkiin". Haluttiin ehdottomasti tällä kertaa mökki merenrannasta. Ja kuten tiedätte, sellaisista saa yleensä pulittaa omaisuuden. Mutta tämä soma pikkumöksä oli hyvinkin kukkaroystävällinen. Rantaan oli kivenheiton matka ja mikä parasta, olkkarin ikkunasta sekä terassilta oli merinäköala.



Ehkä saatoimme muutamat kahvit (ja konjakit) terassilla nauttia! 



Muutaman kerran tuli myös haettua paikallisen kaupan paistopisteeltä pussillinen herkkuja ja nautittua niitä ihastellen samalla meren liplatusta. 



Kävimme reissun aikana tasan yhden kerran Öölannin puolella ulkona syömässä. Tai ilmaisu oli vähän väärä, ulkona söimme joka päivä, mutta tasan yhden kerran ravintolassa. Koska ravintolaan pääsee Suomessakin, päätimme nauttia siitä mistä Suomessa harvoin pääsee nauttimaan, rauhallisesta rantaelämästä kera pick-nick eväiden. Trangia kävi kuumana kun välillä paistui tuore taimen ja välillä taas tehtiin pussimuussia ja purkkilihapullia.


Säät aika pitkälti suosi meitä. Paljon nähtiin aurinkoa ja muutamia kovempia sadekuurojakin saatiin niskaamme. Ja Öölannissahan tuulee aina. Sitä sanotaankin Ruotsin aurinkoisimmaksi ja tuulisimmaksi paikaksi. 


Olin aika kovin haaveillut siitä, että nyt kun on mökki meren rannalla ja vielä länsipuolella, niin pääsen joka ilta kuvaamaan auringonlaskun. No kuinkas sitten kävikään. Koko viikon aikana ei nähty yhtään kunnon auringonlaskua, vaan aina tuli pilviä eteen. 🙈


No nämä ovat taas niitä juttuja, että ehkä sitten ensi vuonna.... 😉


Ja jotta tästä ei tulisi kilometrin mittaista päivitystä, lisää Öölannin reissusta seuraavassa postauksessa!!

3 kommenttia:

  1. Niin upeita kuvia! Tuollainen mökki olis unelma, varsinkin just tuo näköala. Pitäisikin käydä Öölannissa joku kerta, viimeks olen käynyt siellä lapsena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tita! <3
      Mökki oli kyllä valloittavan ihana. Ei mikään luksusmökki, vaan just sitä ruotsalaista maalaisromantiikkaa parhaimmillaan! :)
      Suosittelen vierailua Öölantiin. On se varmasti jonkun verran muuttunut viime vierailustasi...?!

      Poista
    2. Varmasti on muuttunut :D Lapsuudesta on jo "jonkun verran" aikaa :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)