tiistai 28. toukokuuta 2019

Mansikka-raparperipiirakka


Onpa aina yhtä huikea fiilis tehdä vuoden ensimmäinen raparperipiirakka tuoreista raparpereista! 💛 Raparperi enteilee alkukesää. Ihan samalla tavalla kuin persikkapiirakka enteilee pääsiäistä, mansikkakakku juhannusta ja omenapiirakka syksyä.  Omat raparperit eivät edelleenkään oikein tunnu kasvavan, mutta onnea ovat ystävät ja heidän runsaat raparperipuskat.
👉 Tämä on edelleenkin mun lemppari raparperipiirakka, mutta halusin kokeilla jotain uutta ja helppoa ohjetta. Keittiö Koivikon Katveessa -blogista löytyi ihanan helppo ohje ja sitähän oli testattava. Ja kun leipomisinnostus iskee ihan yhtäkkiä, niin selväähän se on että kaikkia tarvittavia aineita ei löytynyt kaapista. Mutta soveltamallakin tuli oikein makoisa piirakka. Tämä ohje menee kyllä ehdottomasti suosikkieni joukkoon.

Helppo mansikka-raparperipiirakka
piirakkavuoallinen


100 g voisulaa
1½ sokeria (käytin ½ dl valkoista sokeria, 1 dl kookossokeria)
3 dl jauhoja (käytin valmista lettu-ja vohvelijauhoa)
 1 muna
3/4 dl maitoa (käytin mansikkajogurttia)
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
2-3 raparperia
kourallinen mansikoita
pinnalle kanelia, kardemummaa ja fariinisokeria

 Sekoita kulhossa puuhaarukalla sokeri ja rasva keskenään.
    Lisää jauho vähän kerrallaan sokerirasvaseokseen puuhaarukalla sekoittaen.
    Ota sivuun noin kahvikupillinen taikinaa.
    Lisää taikinaan muna, maito, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi puuhaarukalla. Taikina on valuvaa, eikä pysy mm. vuoan reunoilla, mutta ei ole kuitenkaan litkua.
    Kaada taikina voideltuun vuokaan ja ripottele päälle pilkotut raparperit ja mansikat.
    Ripottele raparperien päälle hieman kardemummaa, kanelia, fariinisokeria ja sivuun alussa jätetty taikina.
    Paista 200 asteessa uunin alatasolla n. 30 min. 
Tarjoa piirakkaa esim. vatkatun kermavaahdon tai vaniljajäätelön kanssa.



Ja juhlan aihettakin nyt on ollut. Edellisviikon sunnuntaina meidän saksanpaimenkoiramme Viski täytti 5 vuotta! ❤ Ja se jos mikä on suuri juhlanaihe. Tuo koira on niin villi tapaus, että ollaan oikein arvuuteltu, että tuleeko se koskaan edes näkemään 3vee syntymäpäiväänsä. Siksipä jokainen vuosi lisää on ihan yhtä juhlaa. 💙 Ja eihän mun kokkailutouhuistakaan tulisi mitään ilman tätä pikkuapulaista!



Synttäreitä juhlistettiin tietenkin jauheliha-pateekakulla. 😂



Ja toinen juhlanaihe on se, että tämä blogi täyttää tänään 7 vuotta! Kyllä - nyt ollaan kouluiässä. Ehkä se tarkoittaa, että nyt pitäisi pikkuhiljaa alkaa kypsymään ja oppimaan uutta, mutta saas nähdä.... 😉 Kiva on kuitenkin ollut huomata, että tätä sähköistä resepti-ja päiväkirjaani käy joku muukin lukemassa!! Kiitokset siitä teille kaikille! ❤


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)