sunnuntai 26. toukokuuta 2019

Pähkinäkana ja kasvispaistos (VHH)


Tämäkin resepti on siltä ajalta, kun olin viikon yksin kotosalla. Sain tehdä silloin juurikin sitä ruokaa mitä itse halusin. Ei tarvinnut välittää mietteistä, että mahtaako toinen osapuoli tykätä juuri tästä ruoasta. 
Reseptistä kiitos Ketoosiin -blogiin. Tätä pähkinäkanaa teen toistekin - kun taas olen yksin kotosalla. 😉 

 Pähkinäkana ja kasvispaistos
vähähiilihydraattinen


Kastike:
voita
450g maustamatonta kanaa suikaleina
100g kevätsipulia tai purjoa
100g cashew-pähkinöitä
200g maustamatonta tuorejuustoa
1dl kuohukermaa
suolaa
valkopippuria
sitruunamehua

Kasvispaistos:
50g voita
400g bataattia
400g parsakaalia
herbamarea
mustapippuria

Kuori ja pilko bataatti paloiksi. Leikkaa parsakaalista kukinnot. Kuumenna voi padassa, ja lisää pilkotut kasvikset. Ruskista hetki, lisää mausteet, sekoita ja anna sitten hautua matalalla lämmöllä sen aikaa, kun teet kastikkeen. Sekoita aina kun ehdit.
Rouhi pähkinät karkeasti morttelissa tai muulla sopivaksi katsomallasi tavalla. Kuumenna voita pannussa, ja ruskista kevyesti kanasuikaleet. Lisää tuorejuusto, pähkinärouhe sekä silputtu kevätsipuli ja sekoittele, kunnes juusto sulaa tasaisesti. Lisää mausteet sekä kerma ja anna tämänkin hautua jonkin aikaa välillä sekoitellen.
Testaa molempien satsien maku ja lisää mausteita / suolaa tarvittaessa. Kaada kastike tarjoiluastiaan ja koristele silputulla kevätsipulilla. Pirskottele päälle sitruunamehua.


 Tässä vielä muutama kuva Porin Yyteristä. Olimme työpaikan kanssa siellä tykyilemässä perjantaista lauantaihin. Oli ihan superkiva reissu, kiitokset kaikille matkakumppaneille ❤
Uskotteko että oli aika siistiä joogailla tuolla hiekkadyyneillä, aivan meren rannassa. Lisää tällaisia reissuja kiitos! 😊


Muut illan kuvat julkaisukelvottomia 🙈😅😇🍸

6 kommenttia:

  1. Hyvän kuuloista ruokaa! Nyt tuli nälkä! Uunissa on kyllä paistumassa ruisleipää aamuksi, mutta täytyy varmaan siitä jo napata pala heti paistoin jälkeen. xD
    Itse pääsen työpaikan tarjoamana intialaiseen päähierontaan, mutta harmillisesti meillä ei ole mitään yhteistä kivaa puuhastelua ollut enää aikoihin. Tiimikaverini ajattelin sentään kutsua mielle joku ilta vähän iltaa viettämään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hahaa, mullekin tulee aina nälkä kun vierailen sun keittiöblogissa, joten vuoroin vieraissa! ;) Tein muuten just viime viikolla sun ohjeella raparperipiirakkaa. Siitä tuli ihan älyttömän hyvää! <3
      On ollut kyllä niin ihanaa,kun 8 kk uudessa työpaikassa ja nyt jo toiset kekkerit työporukan kanssa. Näiden yhteisten tykyjen lisäksi tykyilemme kerran vuodessa vielä oman tiimin kesken.

      Poista
  2. Nam! Pähkinäkana ja kasvikset ois mun mieleen. Tulee ihan Thaimaan reissuihin kaipuu, siellä usein söin kanaa ja Cashew-pähkinöitä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla tätä! Oli kyllä tosi positiivinen ylläri.
      Itsellä on thairuoka vielä täysin testaamatta.... :)

      Poista
  3. Voisin itekin tykätä tuosta pähkinäkanasta! Ja noista kasviksista. Meillä kyllä mieskin tykkää kasviruuista, joten vois ottaa tekolistalle nämä vaikka heti. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilkaa ihmeessä! Ilman pähkinää tämä ruoka olisi saattanut jäädä vähän "ontoksi". Ja sitruunamehu sopii myös hyvin tuon kastikkeen joukkoon tuomaan makua.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)