tiistai 23. heinäkuuta 2019

Mehevä lasagne


No nyt löytyi lasagne mun makuuni. Joskus ennen muinoin lasagne oli mun ehdotonta herkkuruokaa, mutta en tiedä mitä on tapahtunut. Ehkä makutottumus vähän muuttunut, ja tuntuu että en osaa enää ollenkaan tehdä suun mukaista lasagnea. Mutta tämä oli kyllä 👌
Ohje on Yhteishyvän, mutta vinkki tästä tuli Keittiö Koivikon Katveessa -blogista. 😘


Lasagne


Jauhelihakastike:
600 g jauhelihaa 
2 sipulia
muutama valkosipulinkynsi
70 g tomaattisosetta
1 tl kuivattua basilikaa
½ tl suolaa
1/4 tl rouhittua mustapippuria
500 g tomaattimurskaa
3 dl vettä
1 lihaliemikuutio

 Juustokastike:
 30 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1l maitoa
250 g sulatejuustoa
valkopippuria
suolaa

Lisäksi:
12 lasagnelevyä
1 dl juustoraastetta


    Ruskista jauheliha korkeareunaisessa pannussa, lisää joukkoon silputtu sipuli ja valkosipuli. Anna sipulien paistua hetki. Lisää tomaattisose, mausteet, tomaattimurska, vesi ja liemikuutio. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen juustokastikkeen valmistuksen ajan.

    Sulata voi pinnoitetussa kattilassa. Sekoita joukkoon jauhot ja kiehauta. Lisää maito vähitellen, koko ajan sekoittaen. Keitä hetki. Lisää pilkottu sulatejuusto ja keitä sekoittaen, kunnes juusto on sulanut. Mausta lopuksi valkopippurilla ja suolalla.

    Voitele lasagnevuoka. Levitä pohjalle jauhelihakastiketta, niiden päälle lasagnelevyjä, sitten jauhelihakastiketta ja sen päälle juustokastiketta. Toista kerrokset pari-kolme kertaa, siten, että päällimmäisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta. Ripottele pinnalle juustoraaste ja laita vuoka paistumaan 200 asteiseen uuniin noin 45 minuutiksi. Paistamisen jälkeen peitä lasagne foliolla, ja anna vetäytyä vähintään 20 minuuttia.
    Voit valmistaa lasagnen jo edellisenä päivänä, ja lämmittää uudelleen ennen tarjoilua. Rakenne tiivistyy ja maku vain paranee.



Tein itselleni myös tällaista lasagnen "kasvisversiota" eli kasvismoussakaa 👉 K-ruoka -ohjeella. Minä jaViski oltiin sitä mieltä että tämä oli tosi hyvää. Tuo mies ei yllätys yllätys edes suostunut maistamaan, kun kuuli että tässä on käytetty linssejä. Mutta omapahan on menetyksensä 😉

Moussaka ei ehkä ollut niin herkullisen näköistä, mutta se maku 👌

Meillä oli viikonloppuna taas yövieraita, kun 5-vuotias kummityttömme tuli ekaa kertaa yökylään. Ja pitihän sitä taas leipoa. Viime kesänä leivoimme yhdessä 👉 suklaakakkua ja tälläkin kertaa suklaa oli pääteemana. Tällä kertaa vaan olin laiska ja tein kääretorttupohjan, jonka kokosimme kakuksi. Väliin ja päälle tuli suklaatäyte, joka sisälsi 160 g maitosuklaata, 200g tuorejuustoa sekä 2 dl vispikermaa. Lisäksi väliin tuli pakastemansikoita. 



Ja koristeluun käytettiin näitä ihania marenkeja, joita mun ystävä toi Virosta. 
On kyllä niin nättejä ja hyvänmakuisia. 
Kiitos Triin 💗


Ja vaikka kuinka yrittäisin koristella kakusta näin nättiä, niin en varmasti saisi edes yrittämällä! ❤
Tässä taas huomataan, että parempi överit kuin vajarit. 
 

6 kommenttia:

  1. Hieno kakku! Mulle tulee mieleen tuosta kakustasi merellinen satukakku. Jotenkin nuo marengit näyttävät simpukoilta meren hiekkapohjassa. 😄 Ja mukana punaisia helmiä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on muuten niin totta :) olisi vielä pitänyt olla joku merenneito koriste jonka olisi voinut laittaa kakun päälle! En usko että kakun koristelijakaan olisi sellaista pistänyt yhtään pahakseen... ;)

      Poista
  2. Lasagne on kyllä niin hyvää, samoin moussaka! Ihan meidän perheen yhtiä lemppareita molemmat :) Ja siis nuo marengit! Niin ihania! Me oltiin juuri ystävien luona heidän lapsen syntymäpäivillä ja heillä oli näitä samoja marenkeja. Ihmettelin mistä olivat löytäneet noin söpöjä ja sieltä Virostahan hekin oli saaneet tuliaisina. Saispa suomestakin samanlaisia! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No niinpä, toivottavasti saadaan nämä marengit Suomeenkin myyntiin. Olen syyskuussa itse menossa käymään Virossa ja voi olla että mukaan tarttuu aika paljon kaikkea leivontamatskua... ;)

      Poista
  3. Hyväntuulen kakku jo ulkonäöltäänkin🎂

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)