torstai 21. marraskuuta 2019

Piparijuustokakku 18 cm


Meillä oli tänään töissä työtiimin pikkujoulut ja mulle napsahti "kakkunakki". Ajatuksissa oli leipoa ihan jotain muuta, mutta kun väsymys ja myöhäinen ilta painaa päälle, niin kummasti ajatukset muuttuvat kinuskin keittelystä ja liivatteiden liottelusta johonkin helpompaan versioon.
Kuinka sitten sattuikaan Instagramissa osumaan silmiin tämä Liisa Westerbergin piparijuustokakku. Tätä mainostetaan 15 minuutin juustokakkuna, ja voi kuinka se siinä tilanteessa osui ja upposi! 😁

Olen tehnyt tätä kakkua jo aiemmin joulupöytään, ohje löytyy 👉 täältä

Nyt löysin 👉 Youtubesta video-ohjeen samaan kakkuun ja siinä oli tehty kakusta pienempi versio. Menin tämän video-ohjeen mukaan ja tulikin just sopiva kakku 18 cm vuokaan.

Piparijuustokakku
18 cm


Pohja:
150 g piparkakkuja
60 g voita

Täyte:
150 g piparkakkuja
 250 g mascarponejuustoa
3 dl kuohukermaa
½ dl tomusokeria
1 tl kanelia

Laita leivinpaperi irtovuoan pohjalle. Öljyä ja tomusokeroi vuoka.
Valmista ensin pohja. Murskaa piparkakut hienoksi muruksi. Sulata voi ja sekoita murskaan. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle.

Mittaa mascarpone, kerma, tomusokeri ja kaneli kulhoon ja vatkaa vaahdoksi (sähkövatkaimella tai käsipelin).  Murskaa piparkakut veitsellä paloiksi ja sekoita loppuun täytteeseen. Sekoita kunnes täyte on paksua vaahtoa. Täytettä ei saa sekoittaa liikaa ettei se juoksetu ja muutu rakeiseksi.
Levitä täyte mahdollisimman tiiviisti pohjan päälle ja laita jääkaappiin jähmettymään, mielellään yön yli.
Liu'uta rengas varovasti pois kakun ympäriltä. Koristele haluamallasi tavalla.



Mulla oli suunnitelmissa ihan toisenlainen koristelukin, mutta kahdesta kaupasta ei löytynyt niitä koristeita mitä olisin tarvinnut, joten mentiin sit valmismarengeilla, pipareilla sekä vihreillä & punaisilla M&M -karkeilla. 



Joulutunnelmaa on tuotu jo vähän kotiinkin, kun valkoinen kuusi löysi taas paikkansa olkkarin nurkasta 🌲


Joku ehkä saattaa olla sitä mieltä, että ihan liian aikaista laittaa kuusi (vaikkakin muovinen sellainen) töröttämään olkkarin nurkkaan, mutta mun mielestä kaikki ylimääräinen valo tänne pimeyteen on tervetullutta. Sitä paitsi se joulu on kuitenkin taas niin pian ohi, että miksi sitä ei voi juhla-aikaa aloittaa jo marraskuun puolessa välissä...?


..ja tunnustan, että tuli jo C-Moresta katseltua The Joulukalenterikin läpi! 😂
Mahotonta meininkiä!

4 kommenttia:

  1. Uih, tuotakin kakun ohjetta haluaisin kokeilla! Nyt todella täytyy tyytyä vain nopea tekoisiin ohjeisiin, kun pikku-takiainen roikkuu miltein 24/7 mussa kiinni. Leivonta on kuitenkin ihanan terapeuttista ja saa tuntea, et sai edes jotain päivän aikana tehtyä. xD
    Muo kans joulututtaa jo kovasti. Joulukylän jo virittelin keittiön vitriiniin ja varmaan ensi viikolla jo alan ripottelemaan muitakin koristeita. Oikea kuusi saa vielä kasvaa koivikossa, että siinä olisi aattona vielä neulaset paikoillaan, mutta muutaman pienen tekokuusen voisin kyl kans jo laittaa. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tutun kuuloinen reaktio :D Näitä testattavia kakkuja on niiiiiin paljon, että vaikea aina valita että mitä milloinkin kokeilis!
      Voi pikkutakiainen... <3 <3 <3
      Joulukoristeet kehiin vaan. Meillä laitettiin eilen pihalle valoja ja sisällä ollaankin jo ihan täysin "joulussa". Jouluverhot vielä vaan ikkunoihin.

      Poista
  2. Kiitos ohjeesta :) Tämä herkullisen näköinen kakku menee kokeiluun.

    Meillä täällä Norjassa katsellaan The julekalender:ia, joka taitaa olla vuodelta 1994 ja kyse näyttää olevan siis samasta tarinasta. Alkuperäinen versio lienee tanskalainen. En ole tiennytkään, että sarjasta on suomalainenkin versio.

    Hyvää joulun odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla. Tämä oli helppo ja hyvää herkkua! :)
      Joo The Joulukalenteri on alunperin tanskalainen. Ilmeisesti tämä Suomenkin versio on kuvattu Tanskassa. Paitsi ulkokuvaukset Suomessa.
      Pitääkin katsoa jos Youtubesta löytyis sekä tämä norjalainen että tanskalainen versio :)

      Mukavaa joulun odotusta sinullekin! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)