torstai 12. maaliskuuta 2020

Lasagne


No nyt ❤ löytyi niin hyvä lasagneohje että tähän minäkin olen tyytyväinen. Tällä juuri sellaista lasagnea, kun lasagnen minun mielestä pitää olla. 
Meitä ihmisiä on paljon ja mielipiteitä vielä enemmän, mutta tästä tuli nyt meidän kodin herkkulasagnea kertaheitolla. 

Ohje on K-ruoka -sivustolta. Tästä löytyy myös video koska ruoka on valmistettu Mitä tänään syötäisiin -ohjelmassa. Videon katsominen kannatti, koska siinä Aki Wahlman kertoo että lasagnen valkokastikkeen salaisuus piilee siinä, että se pitää jättää mahdollisimman löysäksi. Olen ennen yrittänyt ehkä tehdä valmiiksi jo liian kiinteää valkokastiketta ja tästäkin syystä lasagnesta on tullut liian "tinttaa". 

Lasagne
 

lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
500 g jauhelihaa
2 isoa sipulia
500 g tomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl suolaa
½ tl mustapippuria
2 tl oreganoa

Juustokastike:
40 g voita
1 dl vehnäjauhoja
1 l täysmaitoa
½ tl suolaa
mustapippuria
100 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Pinnalle:
50 g emmental-mozzarellajuustoraastetta

Ruskista juaheliha ja hienonnetut sipulit öljyssä pannulla. Lisää mukaan tomaattimurska, vesi, suola ja mustapippuri. Anna kastikkeen kiehua hiljalleen kannen alla noin 20 minuuttia. Mausta oreganolla.

Juustokastiketta varten sulata kattilassa rasva ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Kaada kattilaan puolet maidosta. Kuumenna ja sekoita tasaiseksi. Lisää loppu maito. Sekoita koko ajan ja keitä pari minuuttia. Lisää suola, mustapippuri ja juustoraaste.

Voitele suorakaiteen muotoinen vuoka. Kaada vuoan pohjalle jauhelihakastiketta ja levitä päälle lasagnelevyjä. Kaada päälle jauheliha-ja juustokastiketta. Täytä näin kaksi seuraavaa kerrosta. Viimeisen lasagnelevykerroksen päälle tulee vain juustokastiketta ja pinnalle juustoraastetta.
Paista uunin alatasolla 200 asteessa 30-40 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä peitettynä noin 10 minuuttia ennen tarjoamista.



Lasagne vaatimalla vaati jälkkäriksi mustikkapiirakkaa. Piirakan tein 👉 tällä ohjeella, vaihdoin vaan raparperit mustikkaan.



Mulla on ollut kova yritys saada loput joulusuklaat tuhottua. Ja hyvällä mallilla olen, koska tähän kakkuun meni loput. Tämän kakun kanssa meinasi kyllä tulla itku silmään. Käytin tähän purkillisen jääsuklaata ja enpä siinä tullut ajatelleeksi, että jääsuklaa ei ehkä ole parasta suklaata sulattamiseen. Kun olin saanut suklaat sulaksi ja sekoitin joukkoon mascarponejuuston, oli mulla kulhossa yksi iso ja kova klöntti suklaista tuorejuustoa. 😱 Tähän olisi pitänyt vielä saada sekoitettua pari desiä vispattua kermavaahtoa. Päätin että näin helpolla en anna periksi ja sekoitin vatkaimen kanssa vaahdon ja tuorejuuston sekaisin. Ja sehän onnistui. Kakusta tuli pienistä vastoinkäymisistä huolimatta oikein hyvää. 😋



Niin hyvää, että kakku kutsui keittiöön myös "kutsumattomia vieraita" ja yhtäkkiä kakulle kasvoi korvat 😁
Kakun tein 👉 tällä ohjeella. Ainoastaan suklaa vaihtui, muuten täysin sama ohje.


Toivottavasti olette pysyneet terveinä! ❤
Täällä nimittäin maataan flunssankourissa sängyn pohjalla jo kolmatta päivää. Toivotaan että kohta jo helpottaisi.

4 kommenttia:

  1. no nyt alkoi tehdä mieli lasagnea!Pitääkin ensi kerralla testata tällä reseptillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa ihmeessä! Tämä on nopea ja helppo tehdä ja lopputulos kyllä palkitsee! :)

      Poista
  2. Lasagne- päivä taitaa olla piakkoin tulossa.
    Tämä liikkeellä oleva virus- ja tavallinen flunssakausi
    tekevät tehtävänsä, isommassa kaupassa käydessä
    on varovaisempi, tiedä auttaako
    Toivotaan, että virukset ja flunssat antaisivat periksi kevään myötä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lasagnepäivä on hyvä pitää tasaisin väliajoin! :)
      Itse en ole käynyt kaupassa viikkoon. Ihan pelkästään sen takia että ei ole oma olotila kestänyt sitä että olisin tarttunut auton rattiin ja hurauttanut kauppaan. Mutta en kyllä haluaisi tätä tautia kehenkään tartuttaakaan. Onneksi on ollut pakastin ja kuiva-ainekaapit hyvin varusteltuna, niin kuin aina. Täältä maaseudulta ei terveenäkään tule kauppaan lähdettyä kuin 1-2 krt viikossa, niin sinänsä tämä ei eroa normaalista tilanteesta mitenkään.
      Mutta toivotaan että jylläävät taudit taltutettaisiin pikaisesti ja selvittäisiin tästä "pienin vahingoin". <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)