keskiviikko 18. maaliskuuta 2020

Paistettu Fazerina-juustokakku


Flunssasta selvitty. Vielä pitää lenkkeilyn kanssa himmailla, mutta kakkuja voi onneksi jo leipoa koska se ei käy kunnon päälle. 
Ja kakku piristää aina ja tekee arjestakin juhlaa - vaikeinakin aikoina ❤

Tämä kakku oli mielestäni aika "aikuiseen makuun" oleva kakku. Hyvin tumman makuinen, niin kuin me tätä kuvailtiin. Lisäksi kakun kaveriksi olisi sopinut kermavaahto erittäin hyvin, mutta valitettavasti sitä ei tällä kertaa kaapista löytynyt.

Fazerina-juustokakku
20 cm


Pohja:
200 g suklaatäytekeksejä
75 g voita

Täyte:
100 g tummaa suklaata
1 pss (130 g) Fazer Fazerina bites
540 g maustamatonta tuorejuustoa (3 x 180g)
150 g ranskankermaa
3 kananmunaa
1½ rkl maissitärkkelystä
2 rkl sokeria

 Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Hienonna keksit monitoimikoneessa. Sulata rasva mikrossa ja sekoita se keksimuruihin. Painele seos vuoan pohjalle ja nosta vuoka jääkaappiin.
Sulata suklaa miedolla lämmöllä kattilassa. Lisää joukkoon puolet Fazerinapaloista ja sekoittele, kunnes suklaat ovat sulaneet.
Sekoita tuorejuustot, ranskankerma, kananmunat, maissitärkkelys ja sokeri kulhossa. Rouhi loput Fazerinapalat veitsellä karkeaksi ja lisää joukkoon.
Lisää hieman jäähtynyt sula suklaa massan joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Kaada seos vuokaan ja paista 175 asteessa noin 60 minuuttia. Anna kakun jäähtyä vuoassaan huoneenlämmössä ja nosta kakku jääkaappiin. Irrota vuoka vasta, kun kakku on kunnolla jäähtynyt. Koristele kakku mieleiselläsi tavalla.



Hyville arkiruokaresepteille on aina tarvetta, mutta etenkin tällaisena aikana, kun vastuu ruuanlaitosta siirtyy enemmän ja enemmän sinne koteihin. Jaankin tulevissa postauksissa aina vinkkejä, mitä helppoja ja herkullisia arkiruokia meillä on valmistettu.
 Viime viikolla tehtiin iso satsi tätä hyvää 👉 kanarisottoa. Tämä on ruoka johon meillä löytyy aina ainekset kotoa. 


Myös tällaista 👉 savusiikachowderia tuli tehtyä, kun savusiika sattui olemaan tarjouksessa Lidlissä. Vähän kyllä harmitti kun ostin sen savukalan, sillä kotona vasta rupesin lukemaan pakettia tarkemmin. Paketin päällä lukee kyllä että kotimainen savusiika. Mutta tosiasiassa kala itsessään oli Kanadasta saakka tuotua, savustus ja pakkaus oli vain Suomessa. Eli pitää jatkossa olla vähän tarkempi kalaostoksien kanssa.

Savusiikakeiton kanssa oli tarjolla leipää, jonka tein 👉 tällä reseptillä.



Olen siirtynyt tekemään nyt vallan etätöitä. Mikä on toisaalta ihan superkiva juttu koska viihdyn hyvin kotosalla ja onhan täällä aika paljon tehokkaampikin kuin työpaikan "melskeessä". Vähän on kyllä työkavereita ikävä, mutta onneksi minulla on nämä karvaiset kaverit täällä ❤



Lyyti oli yksi yö ottanut ilmeisesti jonkun kanssa pienen matsin, koska toisessa korvassa on tällä hetkellä sellainen hampaan mentävä reikä. Onneksi korva on hyvin parantunut, ei ole ollut mitään turvotuksia tai tulehduksia. Siitä ei ole mitään tietoa mitkä ovat taistelukaverin vahingot. 👊



2 kommenttia:

  1. Nyt eletään poikkeuksellisia aikoja, mutta kun tekee olonsa niin mukavaksi
    kuin kulloisetkin olosuhteet mahdollistavat siitä tulee mukavampaa.
    Ruuanvalmistus ja leivonta, ne vasta saavat ajan kulumaan,
    mikä sen mukavampaa kuin itseleivottua ja kotona tehtyä ruokaa.
    Tuo kuva Viskin ja kissan (Pimukohan oli kuvassa) oli aamun paras, päivä alkoi pehmeästi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näinhän se juuri on. Yritetään nauttia tavalla tai toisella tästä poikkeuksellisesta tilanteesta.
      Ja olen niin samaa mieltä, että mikään ei voita itse tehtyä ruokaa ja leivonnaisia. Toisaalta on vähän ristiriitainen fiilis, että olisiko nyt juuri se hetki kun tukisi ravintola-alan yrittäjiä ja hakisi take away -ruokaa..?!
      Viski & Pimu on kyllä aikamoinen parivaljakko <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)