perjantai 27. maaliskuuta 2020

Fetamakkaraa kasvispedillä


Olen tainnut ennenkin täällä blogissa tämän asian tunnustaa, että suuri heikkouteni (ja salainen paheeni) on uunimakkara. Aina kun olen yksin kotona vaikkapa viikonlopun ajan, saatan joka päivä syödä vain ja ainostaan uunimakkaraa. Vähän saatan juustotäytteitä vaihdella. 😁 Siihen ei vaan voi kyllästyä.
Myös tämä 👉 ananas-uunimakkara on oikein kelpoa. Mutta niin vaan oli tämä fetamakkarakin, nam! Ilman kasviksia tämä olisi hetkessä valmisteltu ja hetkessä valmis, mutta kyllähän ne kasvikset (tai salaatti) kuuluvat uunimakkaran(kin) kanssa.

Mä en itse ole niin kranttu sen suhteen mitä makkaraa tässä käyttää. Kunhan on kunnon muovitettua jauhoeinestä. Tässä taisi olla käytössä aitoa ja oikeaa HK:n sinistä.


Fetamakkara kasvispedillä


n. 700 g punajuurta
n. 400 g porkkanaa
muutama sipuli
muutama rkl öljyä
suolaa
mustapippuria
paprikajauhetta
kuivattuja yrttejä (esim. rosmariinia, basilikaa tms.)
1 pkt lenkkimakkaraa (HK:n sininen tai vastaava)

Täyte:
200 g fetajuustoa
2 dl kermaviiliä / jogurttia

Leikkaa kuoritut punajuuret, porkkanat ja sipulit reilun kokoisiksi lohkoiksi. Punajuuret kannattaa pilkkoa pienemmiksi, jotta kasvikset kypsyvät samassa tahdissa. Voitele laakea uunivuoka hyvin. Levitä kasvikset vuokaan. Kaada pinnalle öljyä ja ripottele mausteeksi suolaa, mustapippuria, paprikajauhetta ja kuivattuja yrttejä. Sekoittele kasviksia isolla lusikalla, jotta mausteet leviävät tasaisesti. Kypsennä vuokaa 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.
Kuori makkara ja paloittele makkarat kahteen osaan. Vedä paloihin pitkittäin viilto. Hienonna feta haarukalla ja sekoita kermaviilin tai jogurtin joukkoon. Täytä makkaroiden viillot fetatäytteellä. Tarjoa loppu täyte kastikkeena. Pane makkarat kasvisten päälle vuokaan. Jatka kypsennystä vielä n.30 minuuttia.



Ja taas vähän päivän piristykseksi sekä metsää että aurinkoa. Näistä kumpikaan ei edelleenkään kuulu kiellettyjen listalle. Päinvastoin.


Viime päivinä on ollut niin järjetön tuuli, että on ollut parempi paeta sitä metsän siimekseen. Kotipihan haravointikin saa odotella suotuisampia kelejä.

 

Mukavaa viikonloppua kaikille! Nautitaan auringonpaisteesta vaikka ikkunan takaa, jos muu ei ole mahdollista! ❤

2 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä, vaikka tosi harvoin syön jos syön makkaraa, mutta kesällä pitää ainakin joku kerta grillata.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Piritta! Minäkin yritän olla syömättä liikaa makkaraa ;) koska eihän se mitään maailman parasta syötävää terveydellisesti ole. Siksi se onkin mulle pahe! :D Ja grillimakkara on myös toinen paha! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)