keskiviikko 25. maaliskuuta 2020

Retkieväänä dallaspullia ja tonnikalapatonkia


Instagramin puolella tuskailin jo aiemmin, että mitä leipoisin pakkaseen retkievääksi kun kaikki 👉munkit tuli syödyksi. Ja kun lauauntai-iltana saimme idean, että sunnuntaina on lähdettävä siikaongelle, tuli hiukan kiire alkaa kehitellä evästystä.
Pikainen ideointi Kinuskikissan sivuilla ja päätin leipoa dallaspullia. Näiden huono puoli olikin vain se, että olivat niin herkullisia että kovin paljoa näistä ei pakkaseen saakka päätynyt. 😂

Dallaspullat 
n.26 kpl


    Taikina:
    100 g voita
    2 ½ dl kevytmaitoa
    25 g hiivaa
    1 dl sokeria
    1 rkl kardemummaa
    1 tl suolaa
    1 pieni muna
    8 ½ dl vehnäjauhoja

    Täyte:
    250 g huoneenlämpöistä voita
    170 g (n. 2 ½ dl) vaniljakreemijauhetta
    400 g vaniljarahkaa
    2 dl kermaa 

    Päälle:
    1 muna


    Sulata voi. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja murenna joukkoon hiiva. Sekoita, kunnes hiiva on liuennut. Sekoita maitoon sokeri, kardemumma, suola ja muna. Lisää noin puolet jauhoista desilitra kerrallaan ja vatkaa taikinaa hetken aikaa. Sekoita taikinaan vähitellen loput jauhoista kädellä tai yleiskoneen taikinakoukulla vaivaten. Sekoita joukkoon voisula, kun jauhoja on jäljellä noin kolmannes. Alusta taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista.
    Peitä taikinakulho liinalla ja kohota lämpimässä paikassa noin 45 minuuttia, kunnes taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi. Ota täytteen voi ajoissa huoneenlämpöön.

    Notkista täytteen pehmeä voi vatkaimella ja sekoita joukkoon vaniljakreemijauhe, vaniljarahka ja vaniljatahna. Erota täytteestä noin neljännes pullien viimeistelyyn. Sekoita lopun täytteen joukkoon kerma. Kauli taikina jauhoja apuna käyttäen levyksi, jonka leveys on n. 45 cm. Annostele kermalla notkistettu täyte nokareiksi levyn päälle. Tasoita lastalla kevyin vedoin. Kääri levy pituussuunnassa rullalle. Nipistä saumakohta hyvin umpeen.

    Leikkaa taikinarulla paloiksi (noin 26 kpl). Laita palat kierrepuoli ylöspäin pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota 20-30 minuuttia. Painele jauhotetuilla sormilla pullien keskelle syvät kolot. Täytä kolot lopulla täytteellä. Voitele reunaosat munalla.
    Paista pullia 200 asteessa noin 15 minuuttia.



Kinuskikissan sivuilta sain myös idean tonnikalapatonkeihin. Ostin valmiita esipaistettuja maalaispatonkeja, joiden väliin laitoin tonnikalasta ja ruohosipulituorejuustosta tehtyä tahnaa (1 prk tonnikalapaloja öljyssä + 100g ruohosipulituorejuustoa), salaattia, punasipulia sekä tomaattia. Nam 😋 Voin sanoa, että kyllä maistui meren äärellä aikas hyvälle.


Viime pääsiäisenä kävimme yhden ainoan kerran 👉 siikaongella, huonoin tuloksin. Mutta eihän kalastuspäivä koskaan ole hukkaan heitettyä aikaa. Niinhän se sanontakin menee, että parempi huono päivä kalassa kuin hyvä päivä töissä! 😉


Tällä kertaa saimme hieman jo uskonvahvistusta touhulle, koska yksi siika saatiin ylös. Tätä pitää mennä kokeilemaan vielä uudestaankin kun näitä nättejä kevätpäiviä tässä toivottavasti riittää.



 Ellei sitten tule kokonaan ulkonaliikkumiskielto voimaan. Onneksi päästään kotirannastakin suoraan kalastamaan,  mutta tällä hetkellä ranta on vielä vähän jäässä, eikä veneenlasku taida onnistua.

Ja eipä me muutenkaan juuri liikuta paikoissa joissa muut ihmiset viihtyvät. Tai ainakaan sellaiseen aikaan, kun muut ihmiset siellä viihtyvät.



Ja onhan meillä tuo saksalainen turvavälikoira, joka kyllä pitää huolen siitä, että meitä ei kukaan ilman lupaa lähesty.


Viski on kyllä uskomaton noiden kalansaaliiden kanssa. Ne on kaikki tietysti hänen saaliitaan. Oli sit kyseessä ahven, kuha, taimen, hauki tai nyt siika. Hän menee aina makaamaan saaliin viereen ja annas olla jos joku ulkopuolinen yrittäis lähestyä. 💪


Kyllä taas oli niin mahtava retkipäivä 🌞💚
Hetkeksi saattoi jopa unohtaa maailmalla tällä hetkellä vallitsevan tilanteen.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)