perjantai 15. toukokuuta 2020

Pekoni-parsapiirakka (ja kippistelyt suolla)


Viime viikolla tuli vuosi rakkaan ystävän kuolemasta. Halusimme ystäväporukan (eli Pirkkojen) kanssa kokoontua suolle muistelemaan ystäväämme. Suolle siitä syystä, että edesmennyt ystävämme oli suuri luonnon ystävä. Lupasin hoitaa jonkinlaista tarjottavaa, jotta voidaan järkätä pienimuotoinen kuohari piknik. Koska on kevät ja parsa-aika parhaimmillaan, päätin tehdä parsa-pekonipiirakkaa. Ohje löytyi Kinuskikissan -sivuilta. Ja kun kerta alkoi leipomaan, niin samallahan siinä teki sit kaksi piirakkaa.

Parsa-pekonipiirakka


Pohja:
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl kauraleseitä
150 g voita
½ dl vettä

Täyte:
170 g pekonia
1 sipuli
3 dl kermaa
3 munaa
3 dl parmesaaniraastetta
2 rkl valkoviinietikkaa
½ tl suolaa
rouhittua mustapippuria
vihreää tankoparsaa

Sekoita vehnäjauhot ja kauraleseet kulhossa. Lisää voi ja nypi sekaisin. Sekoita joukkoon vesi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan (halkaisija 24 – 26 cm) pohjalle ja reunoille. Leikkaa pekoni pieniksi paloiksi ja paista pannulla rapeaksi. Hienonna sipuli ja kuullota sitä hetken aikaa pannulla öljytilkassa. Sekoita kaikki täyteainekset parsaa lukuun ottamatta keskenään. Kaada seos pohjan päälle.
Leikkaa parsat tyviosasta lyhyemmiksi, jotta saat ne sopimaan vuokaan. Kovakuorisista ja paksuista parsoista kannattaa myös poistaa hieman kuorta. Asettele parsat täytteen pinnalle.
Kypsennä 200 asteessa noin 45 minuuttia, kunnes parsat ovat pehmeitä ja täyte hyytynyt. Suojaa pinta tarvittaessa foliolla, kun se on saanut kevyesti väriä.


Tämä piirakka pääsi ruskettumaan ehkä vähän liikaakin, mutta eipä tuo makua häirinnyt.




Rakkaat terveiset H:lle sinne tunturien tuuliin, suunnaton ikävä sua!!! ❤

4 kommenttia:

  1. Nämä tarjoilut tekivät varmaan tilanteesta hieman mukavamman.💖 tosi kaunis ele teiltä ystävän muistamiseksi😍 todella kaunis teko.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä <3 ruoka kuuluu kyllä lyömättömästi yhteen elämän erilaisiin tilanteisiin!
      Meistäkin tämä on kiva perinne säilyttää. En halua luopua ystävän muistosta ja onkin kiva yhdessä kokoontua häntä aina muistelemaan! <3

      Poista
  2. <3 Tsemppiä sinne. Herkullisen näköinen piiras.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)