keskiviikko 13. toukokuuta 2020

Piimäsilakat


Silakkaohjeet ovat taas jääneet vähän pimentoon. Mutta tässä taas pitkästä aikaa yksi uusi resepti. Josko joku rohkenisi kokeilemaan silakkakokkailua. Mikäänhän ei voita niitä ihan perinteisiä silakkapihvejä, mutta itse tykkkään aina silloin tällöin kokeilla jotain uusiakin reseptejä. 
Nämä olivat muuten ihan SUPERHYVIÄ!! ❤

Piimäsilakat


800 g silakkafileitä
½ l piimää 
1 tl suolaa
1 dl tuoretta tilliä hienonnettuna
pieni pala sulatettua voita

Kuorrute:
200 g korppujauhoja
1 rkl suolaa
2 rkl curryjauhetta

Sekoita kaikki marinadin ainekset sekaisin, lisää silakat marinadin sekaan ja anna marinoitua muutama tunti.
Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään. Valuta silakkafileistä piimämarinadi pois ja muodosta kahdesta silakkafilestä ns. pihvi. Paneroi silakkapihvit molemmin puolin kuorruteseoksessa.
Paista reilussa voissa molemmin puolin kullankeltaisiksi ja rapeiksi.

Silakat kylvyssä 🐟


Nyt on ollut kyllä ulkona niin vaihtelevia kelejä. Kevään pitäisi tulla kovaa kyytiä, ja olisi ihan suotavaakin että se etenisi "suunnitelmien mukaan". 
Talvella ei lunta juuri nähty, mutta tottakai näin kevään kynnyksellä saadaan maa valkoiseksi vähän väliä. Onneksi lumi ei kauaa ole maassa pysynyt, mutta mun puolesta voisi jo olla satamattakin ja säästellä ne vähätkin ensi talvelle.


Ja syksyisiä sumujakin ollaan aamuisin saatu kokea ❤


Saas nähdä mihin nämä kevään säätilat tästä vielä kääntyvät. Itse odotan että veden lämpötilat vähän nousisivat, jotta kuha ja ahven alkaisivat purra oikein kunnolla. 😂

6 kommenttia:

  1. Silakkaruoka käy aina, kun kaupassa vain on silakoita tarjolla.
    Piimäsilakkaohje pääsee kokeiluun, kun silakkaa sattuu löytymään kaupasta.
    On se vain jatkuva ihmettelyn aihe, miksi kotimaista järvikalaa on
    kaupoissa harvakseltaan, kuhaa oli männäviikolla 30€ kilo jäivät kalatiskille.
    Siinä saa kalastuslupamaksuille vastinetta, kun sattuu kuhan saamaan järvestä.
    Kun pääsee kalareissulle ja luontoon, tämä koronaharmi unohtuu.
    Mukavia kevätpäiviä- ja kalareissuja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meidän kantiskaupassa on yleensä aina tiistaisin ja keskiviikoisin silakkaa tarjolla, joskus kyllä muinakin päivinä. Tietää aina ajoittaa silakkaruoan oikeisiin päiviin viikossa.
      Minä en kans juurikaan muuten osta kalaa kaupasta, mutta toki silakkaa ja muikkua tulee ostettua. Muuten melkein kalastellaan itse kalamme. Syödään sitä mitä milloinkin on tarjolla, eli kuinka anteliaalla päällä Ahti on. :D

      Ja todellakin, luonnossa ja veden äärellä kaikenmoinen harmi ja ketutus kyllä unohtuu. Paitsi ehkä hetkellinen ketutus tulee päälle, kun karkuutat ennätyskalan, mutta se on onneksi ohimenevää! :)

      Ja kiitos samoin, mukavia kevätpäiviä ja luontoreissuja! <3

      Poista
  2. Herkullisen näköistä!

    Meillä on ollut niin kylmää nyt vapun jälkeen, että oikein puistattaa. Lunta, räntää, rakeita ja pohjoistuulta.

    Kesää odotellen....
    Hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marianna! <3
      Mystinen kylmyys kyllä iski nyt. Täällä oli vielä edellisviikonloppuna lämmin, mutta nyt se lämpö on kadonnut johonkin.
      En mitään hellekesää toivo, mutta kun nyt edes vähän lämpeisi.

      Mukavaa viikonloppua!! <3

      Poista
  3. Kiitos ideasta, kokeiluun menee meilläkin! Juuri sopivasti mietin mitä tekisin raparperipiirakasta ylijäävästä piimästä. Toinen raparperipiirakka on kyllä sekin ihan hyvä vaihtoehto. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että onnistuin inspiroimaan. Nämä on oikein hyvä vaihtoehto, vaikka ei tuo raparperipiirakkakaan kuulosta ollenkaan huonolta! ;)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)