torstai 16. heinäkuuta 2020

Lauantaibrunssi ystävien kanssa


Ajatuksena oli kiva päivä ystävien kanssa ulkona grillaten ja lilluen porealtaassa. Suomen kesä toi taas oman pienen mausteensa suunnitelmiin ja ne vaihtuivat lennosta myöhäiseen brunssiin sisätiloissa. Mutta eipä ollut yhtään pöllömpi vaihtoehto tämäkään. Kiitos perhe Hakamäki brunssiseurasta! ❤



Leivoin piiiiitkästä aikaa sämpylöitä. Taas meinasi tuskastuttaa se taikinan kanssa tappelu 😁 mutta onneksi jonkinlaiset sämpylät sain aikaiseksi. Ohjettakin kehuttiin, joten ihan metsään ei siis menty.

Kaura-porkkanasämpylät

5 dl kuumaa vettä
2 dl kaurahiutaleita
2 tl suolaa
½ dl siirappia
 2 dl porkkanaraastetta 
1 pss kuivahiivaa
n. 8 dl vehnäjauhoja
½ dl rypsiöljyä

Laita kaurahiutaleet kuumaan veteen hautumaan. Anna seoksen jäähtyä hieman ja lisää joukkoon suola, siirappi ja porkkanaraaste.
Kun seos on jäähtynyt noin +42 asteiseksi, lisää kuivahiiva, joka on sekoitettu pieneen määrään jauhoja. Sekoita huolellisesti.
Alusta taikina jauhoilla ja lisää öljy alustamisen loppuvaiheessa.
Anna taikinan kohota noin kaksinkertaiseksi.
Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja vaivaa ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan ja leivo ranteenpaksuisiksi tangoiksi. Leikkaa tangoista sämpylöitä ja nosta sämpylät pellille leivinpaperin päälle. Anna kohota noin 1/2 h.
Paista 225 asteessa uunin keskiosassa noin 10-12 minuuttia.


 

Tällä brunssilla oli porkkana vahvasti mukana, sillä kakkukin oli porkkanakakku. Ohje löytyi Sari Spåran Meren maku -kirjasta. Mielestäni tämä kakku ei kyllä muistuttanut porkkanakakkua, kylläkin vähän jotain sinne päin. Mutta hyvää tämä silti oli. Sopi kivasti brunssiherkuksi eikä ollut mikään överiäklömakea kakku. Tähän sopi erinoimaisen hyvin marjat päälle. Itsellä ei ollut tuoreita marjoja käyttää, mutta pakastemarjat ajoivat saman asian.

Porkkanakakku
22 cm

Pohja:
150 g pehmeää voita
1 dl fariinisokeria
1 dl sokeria
3 munaa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1½ tl kanelia
4 dl hienoa porkkanaraastetta

Päälle:
100 g pehmeää voita
100 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 3 dl tomusokeria
1 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
kinuskikastiketta
marjoja
apilankukkia

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Vatkaa pehmeä voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää munat yksitellen vatkaten sokerivaahtoon. Sekoita jauhot, kaneli ja leivinjauhe yhteen. Lisää ne mukaan taikinaan yhdessä porkkanaraasteen kanssa. Sekoita tasaiseksi taikinaksi. Kaavi kunnolla myös kulhon reunat.
Voitele ja korppujauhota kakkuvuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin keskitasossa n. 50 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina ei enää tartu kiinni. Anna kakun jäähtyä. Poista kakku vuoassa.
Sekoita voi, tuorejuusto, vaniljasokeri ja tomusokeri tasaiseksi ja sileäksi kuorrutteeksi. Koristele halutessasi esim. valmiilla kinuskikastikkeella, marjoilla ja apilankukilla.



Lisäksi brunssilla oli tarjolla mm:
☆ nauravia nakkeja
uunimunakasta (ilman ohjeessa mainittua tonnikalaa)
☆ sämpylöiden päälle juustoa, kinkkua, salaattia, tomaattia, 
kurkkua, paprikaa, suolakurkkua
☆ vihreää salaattia melonilla ja mozzarellalla
☆ vesimelonia
☆ viinirypäleitä
☆ kahvia ja mehua
☆ karkkia

Ei siis mitään erikoista tarjottavaa, mutta yhdessä muodistivat kuitenkin kivan, vatsan täyttävän brunssin. 
Oli ihan superkiva päivä huonosta kelistä huolimatta! ❤


4 kommenttia:

  1. Voi kuinka on herkulliset tarjottavat.
    Ihan herahti vesikielelle.
    Hyvää kesäistä viikonloppua ja nautitaan niin kauan kun tätä riittää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos <3 tämä on yksi parhaista tavoista viettää viikonloppua - hyvää ruokaa ja hyviä ystäviä! <3

      Poista
  2. Oi miten ihanan näköisiä tarjottavia!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)