maanantai 17. elokuuta 2020

Tomaatti-mozzarellapiirakka nimpparibrunssille

 

Suunnittelin nimpparipäivän aamuksi pienoisen brunssin, koska sattui olemaan lauantai ja vielä lomaakin jäljellä. Mies päätti kuitenkin lähteä jo aikaisin aamusta koko päiväksi golfaamaan, joten sain viettää brunssin todellisessa laatuseurassa, vain minä ja Viski. 😁 Olin suunnitellut vähän enempikin ruokia aamuksi, mutta koska olin yksin ja muna & pekonit ei kuulu suosikkeihini, jätin ne suosiolla tekemättä. Vaikka varmasti ne olisivat tuolle karvaiselle brunssiseuralaiselle maistuneetkin.

 

Mutta tämä tomaatti-mozzarellapiirakka oli niiiiiiiiin hyvää, että ansaitsee kyllä oman postauksensa. Tätä todellakin teen uudestaan. Kaiken lisäksi tämä on helposti muokattavissa eri makuihin, jos makumaailma alkaa kyllästyttämään. Muutaman huomion kuitenkin muistan ensi kerralla. Ensinnäkin kannattaa voidella vuoka hyvin, enkä usko että pienestä jauhottamisestakaan olisi haittaa. Voitelin vähän huolimattomasti, ja pohja jäi paikkapaikoin aika kovin kiinni. Ja toiseksi; kannattaa täyttää piirakka jo hyvissä ajoin ennen tarjoilua. Itse täytin piirakan juuri ennen tarjoilua, koska jostain syystä ajattelin että pohja vetistyisi. Päinvastoin, piirakka oli seuraavana päivänä paljon parempaa ja se oli myös paljon helpommin leikattavissa vasta täyttöä seuraavana päivänä.

 

Tomaatti-mozzarellapiirakka 

 

Pohja:
150 g kylmää voita
2½ dl vehnäjauhoja
½ dl mantelijauhetta
½ tl suolaa
2 rkl kylmää vettä

Täyte:
250 g ricotta-juustoa
1 rkl tuorepestoa
1 rs versosekoitusta (Mimis)
½ ruukkua basilikan lehtiä
250 g kirsikkatomaatteja
250 g minimozzarellapalloja
½ (pieni) punasipuli
mustapippuria

Nypi voi, vehnäjauhot, mantelijauhe ja suola kulhossa. Lisää vesi nopeasti sekoittaen.
Voitele vuoka (n. 24 cm). Painele taikina jauhoja apuna käyttäen vuoan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 minuuttia, kunnes pohja on kauniin ruskea. Anna jäähtyä hyvin ennen täyttämistä.
Sekoita ricotta ja pesto kulhossa. Levitä seos piirakkapohjalle.
Täytä pohja versoilla (tai tavallisella salaatilla), basilikalla, tomaateilla ja mozzarellapalloilla. Rouhi pinnalle mustapippuria.

 Lisäksi oli tarjolla:
✰ nauravat nakit
✰ kylmäsavulohi
✰ ruisleipä, juusto, salaatti, kurkku, paprika
✰ vesimeloni
✰ mehu
✰ kahvi
✰ Geisha -patukoita

Tällä kertaa en jaksanut alkaa väsäillä mitään ihmeellistä jälkkäriä, mutta Geisha -patukat ajoivat hyvin sen aseman. 😍

Aina on hyvä syy syödä pikkasen paremmin... 😉


2 kommenttia:

  1. Aikas kivan näköinen aamupala. :P
    Meidänkin piti tänään pojan kanssa aloittaa perhekerho, mut kun poika käy vasta kympiltä nukkumaan niin ei millään viitsi laittaa aamuksi herätyskelloa soimaan. Herättiin vasta lähemmäs puoli yhdeksän, joten se siitä kerhoon kerkiämisestä. Paistettiin sitten patongit ja munakkaat ja täytteeksi vielä omalta pihalta kurkkua, tomaattia ja paprikaa. Herkkuaamiainen. :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo kuulosti todelliseslta herkkuaamiaiselta, nam!! <3
      Parasta että suurin osa herkuista tuli omalta maalta.
      Ymmärrän täysin tuota pitkään nukkumista! :D Olen aina ollut aamuvirkku ja ponkaissut ylös viikonloppuisinkin ilman kellon soittoa jo klo 6 maissa. Mutta tänä vuonna kevät ja kesä oli töiden puolesta niin rankka, että kyllä on kesälomalla nukuttanut aamuisin. Enkä ole viitsinyt laittaakaan kelloa soimaan, koska nukutaan nyt pitkään niin kauan kuin tätä iloa taas riittää. :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)