tiistai 8. syyskuuta 2020

Villahääpäivän Pätkisjuustokakku


 Saimme kunnian juhlistaa eilen seitsemättä hääpäivää eli villahäitä (tai kuparihäitä). Eilen oli lähes yhtä kaunis päivä kuin hääpäivänämmekin. Meitä ei juhlapäivän sää jännittänyt, koska tarkoitus oli muutenkin olla sisällä navetassa (olihan kyseessä "navettabaarin avajaiset"). Mutta niin vaan suotiin meille mielettömän kaunis, alkusyksyn keli. Päivään mahtuu monenmoista muistoa 🙈 mutta näin seitsemän vuoden jälkeen kaikki tapahtuneet jo naurattavat. Lyhykäistä hääpostausta voi käydä lukemassa 👉 täältä

Tein tosiaankin itse lähes kaikki ruuat ja kakut juhliin. Jos kysyisitte näin seitsemän vuoden jälkeen, että tekisinkö edelleenkin kaikki itse, niin vastaus olisi kyllä. Mutta tarjoilupuolta en kyllä enää hoitaisi itse. Meillä oli niin pienet häät (n. 35 henkilöä), että sen porukan ruuat oli vielä suht näppärä hoitaa. Mutta se tarjoilu vei yllättävän paljon aikaa, vaikka ihana ystäväni Hanna ❤ olikin apuna! Mutta kaikesta oppii. Joka tapauksessa häät oli ihan varmasti juurikin meidän näköiset.

Ja aina kun on juhlan aihetta, pitää leipoa kakku. Ja sitähän tämä seitsemän vuoden saavuttaminen on. Tämän Pätkisjuustokakun olen jo aikaa sitten bongannut Vaniljataivas -nimisestä blogista. Tein ohjeeseen vähän omia muutoksia, ja tämä oli kyllä ihan täydellistä. Resepti jää ihan varmasti käyttöön jatkossakin.

Pätkisjuustokakku
20 cm


Pohja:
1 pötkö minttu Dominoita
50 g voita

Täyte:
2½ dl Flora Vispiä
200 g maustamatonta tuorejuustoa
1 prk Jacky makupala maitosuklaa (tumman sininen prk)
150 g Pätkis Mini Bites -suklaita (irtokarkkihyllystä)
1 tl vaniljasokeria
½ dl sokeria
4 liivatelehteä
2 rkl vahvaa kahvia

Murskaa keksit ja sekoita voisulan kanssa. Painele seos leivinpaperilla peitetyn irtopohjavuoan (18-22 cm) pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Hienonna Pätkikset mahdollisimman muruksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää kerman joukkoon notkistettu tuorejuusto, suklaavanukas, sokerit sekä Pätkisrouhe. Liuota liivatelehdet kiehuvan kuumaan kahviin. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon. Sekoita hyvin ja kaada vuokaan pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa vähintään 3-4 tuntia.
 


Hääpäivää juhlistettiin kakun lisäksi maalaamalla navetan ulkoseinää ja pitkällä metsälenkillä (jonka varrelta löytyi mukava kasa kanttarelleja). Juhlistimme hääpäivää tosin jo lauantaina brunssin merkeissä. Alkuperäisen suunnitelman mukaan minun piti itse valmistaa brunssi kotiin viikonloppuna, mutta tämä epävarma maailman tilanne sai suosimaan ja tukemaan ravintolan brunssia. 

 


Ravintola 3.linja Turussa tarjoili taas ihan mielettömän hyvän brunssin. Tämä oli jo toinen kerta samassa paikassa, ja edelleenkin hinta-laatu -suhde kohtaavat erittäin hyvin. Brunssilla oli tosi paljon ihmisiä, mutta jonoja ei syntynyt kuin ulko-ovelle ennen brunssia ja pöydät oli mukavan väljästi sijoiteltu. Kyllä on aina yhtä mukavaa mennä valmiiseen pöytään. Miinuksena tässäkin oli se, että tuli syötyä itsensä aivan ähkyksi. 😫

 



P.S. Taannoinen siivousurakka toi esiin arkistojen helmiä, eli vihkosen josta löytyi meidän hääbudjetti. Tämä hieman hymyilytti meitä, joten siitäkin syystä pakko jakaa se tännekin. Jos kaipaatte budjettiratkaisu -mallin häitä, niin kannattaa ottaa yhteys minuun. 😂

Hääbudjetti 7.9.2013

-leivät n. 5e
-voi + levitteet 15e
-possu 70e
-perunat ja vihersalaatit 25e
-pastasalaatit 20e
-kakut 30e
-4 laatikkoa olutta 100e
-3+3 pulloa viiniä 60e
-limsa + mehu + vichy 20e
-kertakäyttöastiat + pöytäliinat 50e
-tuomari n. 300 e

Eli äkkiä laskettuna n. 700 e, josta suurimman osan haukkasi tuomarin kulut. Siviilivihkiminenhän yleensä on maksutonta, jos vihkiminen tapahtuu virka-aikana ja virastotalolla. Veikkaanpa että aika hyvin pysyttiin tuossa budjetissa. Lisäksi tuli tietenkin mieheni vaatteet ja sormus sekä lisäksi minun sormus. Mutta niihinkään ei tainnut mennä rahaa yhteensä kuin n. 500e. Tässä oli vielä sellainen hauskuus, että mieheni oli lomautettuna juuri tuolloin melkein puolen vuoden ajan, eli budjettihäät oli ainoa mahdollinen ratkaisu tuossa vaiheessa. Mutta veikkaanpa, että vaikka rahaa olisi ollutkin, niin mikään ei juuri olisi juhlien suhteen muuttunut. 

4 kommenttia:

  1. Hih, ne oli kyllä ikimuistoiset häät ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih :D ne oli kyllä ERITTÄIN ikimuistoiset! ;) Mutta nyt pystyy jo nauramaan!

      Poista
  2. Voi onnea teille. Minä olen kanssa hääni viettänyt samalla lailla itse valmmistellen ja tarjoillen :D Huh,oli se aikaa.
    Mukavia syyspäiviä ja ilosta mieltä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! <3 Onnea tarvitaan aina.
      Hei kiva kuulla, että meitä emäntinä toimivia morsmaikkuja on muitakin! :D
      Kiitos samoin - nautitaan raikkaista ja värikkäistä syyspäivistä! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)