sunnuntai 19. joulukuuta 2021

★ 4. adventti ★ ja tapas-silakat


Se olisi tänään 4.adventin aika. Neljäs adventtikynttilä on rakkauden kynttilä. ❤ Jokainen voi tahollaan miettiä että mitä se itselle merkitsee. 
 

 
Minulle tulee heti ensimmäisenä rakkaudesta mieleen perhe ja ystävät. 
 Ja etenkin tämä yksi nelijalkainen hölmöläinen josta ehdin maanantaina napata muutaman jouluisen kuvan.


Rakkautta on myös hyvä ruoka – ainakin itselle, kun tiedän että tie mieheni sydämeen käy ruokapöydän kautta! 😃 Sen takia on kiva aina yllättää hänet jollain ”spesiaaliherkuilla”. Ja kuten kaikille on varmasti käynyt selville, on kala meidän ykkösherkkua. Olen jo kauan puhellut että pitäisi tehdä marinoituja silakoita. Äitini tekee aina jouluksi ihan mielettömän hyviä silakoita, mutta jostain syystä olen itse ollut saamaton näiden suhteen.
Mutta nyt Yhteishyvän lehti inspiroi kokeilemaan tapas-silakoita ja nämä olivat kyllä ihan älyttömän hyviä. Melkoisen etikkaisia, mutta omia makunystyröitäni tämä ei haitannut. Ensi kerralla testaan ehkä jotain ”vähemmän etikkaista” reseptiä.

 
Tapas-silakat
 


500g silakkafileitä

Etikkamarinadi:
2 tl suolaa
2 dl valkoviinietikkaa

Lisäksi:
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku lehtipersiljaa
n. 2 tl suolaa
½ tl valkopippuria jauhettuna
n. 1,5 dl oliiviöljyä

Huuhtele silakat nopeasti kylmällä vedellä ja valuta siivilässä. Vedä nahat pois, poista selkäevät ja leikkaa isot fileet pitkittäin kahtia.
Asettele fileet kerroksittain kannelliseen astiaan ja ripottele suolaa kerrosten väliin. Kaada etikka kalojen päälle. Marinoi kylmässä kannen alla seuraavaan päivään.
Valuta kalat siivilässä. Kuori ja viipaloi valkosipulit. Hienonna persilja. Laita kalat, valkosipuli, persilja, suola ja pippuri kerroksittain kannelliseen astiaan. Lisää öljy ja marinoi kylmässä seuraavaan päivään.



Olen ollut jotenkin niin väsynyt viime aikoina. Töissä taas hirveä kiire ja pelkät negatiiviset asiat uutisissa pistää vähän päätä sekaisin, joka taas vaikuttaa siihen että nukun kyllä sikeästi, mutta niin sekavassa unimaailmassa, että oksat pois. Siispä tehtiin päätös, että me ei tehdä MITÄÄN jouluruokia kotiin jouluksi, vaan mennään johonkin isompaan markettiin ja ostetaan harvinaisesti kaikki valmiina. Ainoastaan pieni kinkku paistetaan itse. Tosin eipä me joulun aikaan edes hirveästi ehditä nokkaamme kotona näyttämään, niin siinäkään mielessä ei ole järkeä ruokaa kotiin hamstrata. Ja äidin luota ollaan joulupäivänä ja tapaninpäivänä saatu lähteä ”dogipäkkien” kanssa kotiin. 😃
Mulla ei edes ole joulun välipäivinä yhtään vapaata, vaan töitä painetaan normaalisti. Onneksi kohta saa vähän pidemmän pätkän lomailla.

 


 Nauttikaa 4.adventista, täysikuusta ja etenkin rakkaudesta ❤

2 kommenttia:

  1. Kaikki läheiset ovat rakkaita, ihmiset ja ne nelijalkaiset mukaan lukien.
    Rakkaus on iso sana, mutta tekojen ei tarvitse olla suuria joilla osoitamme
    rakkautta.
    Lämmintä joulua kaikille sinne Koivurantaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen samaa mieltä, että tekojen ei tarvitse olla suuren suuria! <3 Itselle tuo R-sana on hyvin hyvin vaikea sanottava, en sitä kyllä liiemmin viljele, mutta ehkä sit tekoja senkin edestä! :)
      Oikein ihanaa joulun aikaa! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)