perjantai 3. joulukuuta 2021

Sinappiset broilerileikkeet


Välillä jouluisten ruokien sekaan myös ihan tavallista arkiruokaa. Mulla on pakkasessa aika paljon maustamattomia broiskufileitä, olisi tarkoitus niistä yhtä uutta reseptiä kokeilla, mutta nälän tullen sieltä yksi paketti irtosi myös näihin sinappisiin leikkeisiin. Tämä ohje on Kotilieden reseptejä. Ja oli kyllä niiiin herkullisia, että varmasti teen toistekin. Ja edelleen jaksan hehkuttaa pankojauhoja, eli jos on edelleen sulle tuntematon raaka-aine, niin testaa ihmeessä.


Sinappiset broilerileikkeet


n. 500 g broilerin rintafileitä

Leivitykseen:
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
½ tl mustapippurirouhetta
1 kananmuna
2½ rkl Dijon hunajasinappia
1 rkl vettä
1 dl pankojauhoja

Nuiji broilerinfileet kelmun välissä ohuiksi. Sekoita vehnäjauhot, suola ja mustapippurirouhe yhdellä lautasella. Riko kananmuna toiselle lautaselle. Lisää kananmunan joukkoon Dijon hunajasinappi sekä vesi. Vatkaa haarukalla kananmunan rakenne rikki. Kaada pankojauhot kolmannelle lautaselle.
Kääntele pihvit ensin jauho-mausteseoksessa, kastele sen jälkeen vatkatussa munassa ja pyöräytä vielä lopuksi pankojauhoissa.
Kuumenna pannulla voi/öljy. Paista leikkeet keskilämmöllä rapean kypsiksi molemmilta puolilta.

 

Samalla kun paistelin broiskut ja paistelin myös kasvisseoksen nahistuneesta paprikasta ja yhdestä kesäkurpitsasta, oli leivinuunissa kypsymässä makkaraperunat sekä kinkkukiusaus. Nykyään tulee ns. ruuanlaittopäivinä tehtyä 2-3 ruokaa kerralla. Näin me etätyöläiset saamme syödä päivässä kahta eri lämmintä ruokaa eikä tarvitse ihan joka päivä viettää aikaa hellan ääressä. Vaikka tästä ruuanlaitosta niin kovin tykkäänkin! Nyt kun uutisissa ei pyöri kuin negatiivisia uutisia, on kiva sulkea kaikki ylimääräinen ympäriltä, laittaa hyvä äänikirja (tai joulumusaa) pyörimään ja keskittyä vaan ruuanlaittoon. ❤


Ja broiskun kanssa oli hyvä hörpätä lasi punkkua, mutta tällä kertaa testissä oli alkoholiton punkku. Aikamoista marjamehua oli ainakin tämä laatu! 😂 Tosi kaunis ajatus tehdä alkoholittomia viinejä, ja tässäkin viinin tuoksu lupaili hyvää. Mutta maku oli sellaista hapantunutta marjamehua, ilman viinin vivahteita. Mutta jatketaan testailua tälläkin saralla! 🍸 Jos jollain on antaa hyviä suosituksia, niin otan niitä enemmän kuin mielelläni vastaan. Itsellä on jääkaapissa nyt yksi holiton valkkari odottamassa testausta, ja Itsenäisyyspäiväksi ajattelin ottaa testiin jonkun holittoman kuoharin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille 🌞

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)