maanantai 6. joulukuuta 2021

Hedelmäinen leipäjuustosalaatti


 Mulla oli taas hieno ajatus valmistaa Itsenäisyyspäiväksi brunssi minulle ja miehelleni. Olin jo suunnitellut menunkin valmiiksi, mutta valitettavasti kauppareissuni ajoittui lauantai-iltaan ja meidän lähikaupasta ei löytynytkään kaikkia aineksia joita olisin jo siinä vaiheessa valmisteluja varten tarvinnut. Joten oli pakko ottaa käyttöön plan B. Koska olin jo suurimman osan ruokatarvikkeista kasannut kärryyn, en viitsinyt koko ideaa perua, vaan päätin että valmistan kaikki ruuat mitä olin suunnitellut ja syödään osa ruokien lisäkkeinä ja osa sit Itsenäisyyspäivänä aamupalalla. Ja  hyvin toimi suunnitelma näinkin. 

Halusin jonkun vihreän salaatin, jossa yhtenä ainesosana olisi leipäjuusto. Leipäjuusto on perinteisesti Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa valmistettu paistettu tuorejuusto. Ruotsin Tornionlaaksossa ja Lapissa se on tunnettu nimellä kahvijuusto. Itse en ole tätä herkkua itse valmistanut, mutta onneksi kaupasta löytyy todella hyviä valmistuotteita. Idean salaattiin bongasin Hyväntuulen keittiöstä

Hedelmäinen leipäjuustosalaatti
 


Jääsalaattia
Rucolaa
Hunajamelonia
Kurkkua
Viinirypäleitä
Paahdettuja & suolattuja Cashew-pähkinöitä
Leipäjuustoa

Huuhtele salaatit, kurkku ja viinirypäleet. Revi salaatti, pilko kurkku. Lohko hunajamelonista kuutioita ja halkaise rypäleet.
Kuutioi leipääjuusto paloiksi. Kokoa salaattiainekset vadille ja ripottele päälle cashew pähkinät. Tarjoa hyvän salaatinkastikkeen tai esim. vaalean balsamicon kanssa.


Salaatti päätyi pöytään lohimedaljongien ja tzatzikin kanssa. Nam, sanon minä! 😋


 

Ja holittomien viinien testaus päätyi tällä kertaa onnistuneempaan valintaan. Viimeksi testissä oli hapantuneen marjamehun makuista muka-punaviiniä. Saman sarjan valkkari sen sijaan yllätti. Ihan hitusen liian makeaa tämä oli, mutta kivasti tämä silti maistui normaalilta rieslingiltä. Oli siis mukavan hapokas viini. Tämä menee ehdottomasti jatkoon! 👍


Hyvää Itsenäisyyspäivää 💙

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)