maanantai 28. helmikuuta 2022

Italialaiset lihapullat tomaattikastikkeessa & spagetti


 Tämä ruoka oli niiiiin herkkua, että tämä tulee kyllä pysymään ruokalistallamme ja pitkään. Sitä paitsi tällaiset ruuat on niin helppoja, joissa lihapullat ja kastike valmistuvat samaan aikaan uunissa eikä tarvitse kuin keittää spagetti/pasta kaveriksi. Jotenkin tässä ruuassa vaan oli mausteet ja koostumus kohdillaan. 👌

Italiaiset lihapullat tomaattikastikkeessa


Lihapullat:
800 g jauhelihaa
2 kananmunaa
150 g mozzarellajuustoraastetta
2 tl ruokokidesokeria
2 tl suolaa
4 rkl pankojauhoja
1 tl mustapippurirouhetta

Tomaattikastike:
2 x 390 g tomaattimurskaa
2 valkosipulinkynttä
1 rkl kuivattua basilikaa
2 rkl kuivattua oreganoa
2 rkl balsamico etikkaa
1½ tl suolaa

Sekoita jauheliha, sokeri ja suola. Lisää kananmunat, pankojauhot, juustoraaste ja mustapippuri. Vaivaa taikinasta tasainen massa. Muotoile taikina sopivan kokoisiksi lihapulliksi.
Sekoita kulhossa tomaattimurska, valkosipuli, basilika, oregano, suola ja balsamicoetikka.
Voitele uunivuoka ja kaada sinne ensin tomaattikastike ja nostele lihapullat kastikkeen joukkoon.
Paista uunissa 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kunnes lihapullat on kypsiä ja tomaattikastike hieman saanut kiehahtaa.
Lihapullista ei tule niin kuivia kastikkeen joukossa, vaikka olisivat hieman yliaikaa uunissa.




Nauti pastan tai spagetin kanssa. Me ihastuttiin ihan ikihyviksi tähän kauraspagettiin. Oli tosi paljon paremman makuista kuin tavallinen spagetti. Tai siis sanotaanko, että tässä oli tavalliseen spagettiin verrattuna yllättävän paljon makua. 
 

Lauantaina kisattiin UMK-finaali. Kuinka moni jännäsi kilpailuja? Ne alkoivat vasta klo 21 ja itsekin jännäsin että jaksanko valvoa koko kisan ajan, mutta hyvin jaksoin. Ja ilmeisesti oli joku muukin näitä kisoja tuijotellut, kun oli kerännyt niin hyvät katsojaluvut.


Harmikseni Cyan Kicks ei voittanut kisaa, tuli kyllä upeasti kakkoseksi. Myös Bess pärjäsi hienosti biisillään Ram Pam Pam. Veikkaanpa että tämä biisi tullaan kuulemaan vielä monesti radiosta. Itsekään en ensikuuntelulla siihen syttynyt, mutta nyt se kyllä soi jo korvamatona, onneksi ihan hyvänä sellaisena. 😀 Ohjelmassa oli mun mielestä tosi kivaa se, että biisien tekijät hieman kertoivat miten melodia ja sanat ovat syntyneet. Pääsi paremmin niin sanotusti biisin taa, kun kuuli vähän sen syntytarinaa.

Itse en toivonut The Rasmuksen voittoa, mutta ennakkoasetelmien mukaan niinhän siinä sit kuitenkin kävi että he voittivat. En välitä kyseisestä bändistä, enkä välittänyt kisabiisistä. Ehkä mun pitää tässä kevään aikana opetella kuuntelemaan sitä ns. neutraalisti kisabiisinä ilman mitään mielipiteitä itse bändistä, jotta voin sit varsinaisena viisupäivänä kannustaa Suomea menestykseen.

4 kommenttia:

  1. Mulla on joku tämän tapainen ruyokalaji kans odottamassa kokkausta. Pitääpä verrata tähän ohjeeseen. Hyvälle näyttävät lihapullat. Ja helppoja tehdä,kun kastike tulee samalla.
    Minä katoin euroviisukarsinnat, katotaan myös kaikki ruotsin alkukarsinnatkin. Youtubesta soi päivittäin jo valinneiden maiden biisit. Minä tykkäsin Rasmuksen kappaleesta. En siksi että esittäjä on tuo yhtye. Kyan Kicksin kappaleelle en ensin lämmennyt ollenkaan, vaan useamman kerran kuunneltuani ihan tykkään siitä. Bessin kpl en tykännyt oleenkaan. Ihan nauratti su aamuna, kun arvuutin mieheltä, että kenen kappale soi korvamatona....en olis itekkään uskonut, mutta Tommi Läntisen rallatus.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myös pastan voisi toki laittaa kypsymään samaan aikaan vuokaan, mutta kerran tein näin ja arvioin vähän väärin nesteen määrän, joten pasta jäi osittain vähän kovaksi. Sen jälkeen olen kiltisti aina keitellyt pastan erikseen.
      Pitääkin käydä Youtubesta kuuntelemassa jo Euroviisuihin valittuja biisejä. En ole vielä yhtään ehtinyt siihen aiheeseen perehtyä. Hauska miten erilaiset musiikkimaut ihmisillä on, ja toisiin vetoaa toinen biisi, ja toisiin toinen. Ja näinhän sen kuuluu mennäkin. Ja mielestäni se Tommi Läntisen rallatus ei ollut ollenkaan huono rallatus, mutta en vaan oikein nähnyt sitä tulevana Euroviisubiisinä. :)

      Poista
  2. Täytyykin kauraspagettia maistaa. Ei olla sitä maistettu koskaan vielä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me ollaan nyt kovasti tykästytty kaurapastaan. Eilenkin tehtiin jauheliha-pastakastiketta ja sille kaveriksi ostettiin kaurapastaa. Tai kauraahan näissä suurimmassa osassa on vain 30% mutta sekin riittää tuomaan lisämakua pastalle.

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)