maanantai 26. marraskuuta 2012

Lasagne

Taas kokeiltu uudella ohjeella lasagnea. Tämä ohje oli napattu Kotikokista. Mielestäni edelleenkin tämä tekemäni herkkulasagne on parasta lasagnea, vaikkei näissä ohjeissa suuren suuria eroja ollutkaan.

Lasagne



Lasagnelevyjä

Jauhelihakastike:
400 g jauhelihaa
3 kynttä valkosipulia
3 kpl sipuleja
2 tlk tomaattimurskaa
3 rkl tomaattisosetta
2 kpl lihaliemikuutioita
mustapippuria
oreganoa

Juustokastike:
5 rkl voita
1 dl vehnäjauhoja
9 dl maitoa
200 g juustoraastetta
muskottia
suolaa

Jauhelihakastike:
Ruskista jauhelihat pilkottujen sipuleiden ja valkosipuleiden kanssa öljyssä tai voissa. Lisää tomaattimurska ja mausteet. Hauduta 15 minuuttia

Juustokastike

Sulata rasva ja sekoita lisää siihen jauhot.Lisää hiljalleen maito kokoajan sekoittaen.Kun maito alkaa kiehua, lisää mausteet (mustapippuri, suola ja muskotti) ja juustoraasteesta 2/3 maitoon

Voitele vuoka ja kaada pohjalle juustokastiketta ohut kerros. Lisää lasagnelevyjä (3-4 kpl) kunnes pohja on peittynyt. Lisää noin 1/3 jauhelihasta ja kaada päälle 1/3 juustokastikkeesta. Jatka, kunnes kaikki aineet loppuvat. Lopuksi kruunaa komeus vielä lasagnelevykerroksella ja sirottele loput juustoraasteesta päälle.

Paista noin 200 asteessa 30-40 minuuttia tai kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)