tiistai 13. marraskuuta 2012

Makaronilaatikkoa ja vadelmaisia suklaaruutuja

Eilen syötiin ihan perinteistä makaronilaatikkoa! Meillä laatikko tehdään yleensä aina tällä ohjeella:

400 g makaronia
400 g jauhelihaa
1 iso sipuli
2 munaa
5 dl maitoa
2 dl kermaa

Eli keitetään makaronit meilkein kypsiksi. Ruskistetaan jauheliha ja sipuli ja maustetaan hyvin. Kaadetaan makaronit ja jauheliha voideltuun uunivuokaan ja sekoitetaan hyvin.
Sekoitetaan kulhossa munat ja maito ja kaadetaan tämä seos jauheliha-makaronimössön sekaan. Kaadetaan päälle vielä purkillinen kermaa ja sitten vaan n. puoleksi tunniksi 200 asteiseen uuniin.


Ja koska uuni oli sopivasti lämmin, niin pitihän sitä samalla (taas) vähän leipoa! :) Tämän kertainen ohje on otettu uusimmasta Leivotaan-lehdestä. Ja tätä ohjetta suosittelen kokeilemaan!! Aika mielenkiintoinen makuyhdistelmä, täyteläinen suklaa & kirpeät vadelmat. Tätä ei paljoa pysty kerralla syömään, ja hyvä niin! :) Tyydyttää sopivasti makeanhimon.

Vadelmaiset suklaaruudut 















Suklaataikina:
300 g tummaa suklaata
200 g margariinia tai voita
2 dl sokeria
4 munaa
3 ½ dl vehnäjauhoja
1 tl vaniljasokeria

Tuorejuustotaikina:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 muna
1 rkl vehnäjauhoja
200 g vadelmia

Voitele ja jauhota uunipannu, n. 20 x 30 cm.
Sulata suklaataikinaa varten suklaa ja voi. Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Lisää vaahto haaleaan suklaa-voi-seokseen. Lisää jauhot ja vaniljasokeri. Sekoita tasaiseksi taikinaksi.
Tuorejuustotaikinaa varten sekoita kaikki ainekset keskenään, vadelmia lukuunottamatta.
Kaada suklaataikina uunipannulle. Levitä sitten tuorejuustotaikina suklaataikinan päälle.
Painele vadelmat tasaisesti taikinan päälle. Paista suklaaruutuja uunin keskitasolla 175 asteessa noin 20 minuuttia. Anna jäähtyä ja leikkaa paloiksi.




1 kommentti:

  1. Nuo suklaaruudut kuulostaa mielenkiintoisilta. Täytyy kanssa kokeilla! Meillä on niin järjetön määrä vadelmaa pakkasessa, etten tiedä mihin ne kaikki käyttäisin. Suuri osa sadosta meni likööriksi, mutta silti noita on vaikka kuinka. Tähän saisi hukattua tuon 200g. Jee :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)