tiistai 13. marraskuuta 2012

Mehevä porkkanakakku

Viimeinkin sain aikaiseksi onnistuneen porkkanakakun, nam!! :) Rouva Pippurin -blogista löytyi ohje. Täytettä varten vaan unohdin ostaa maitorahkaa. Korvasin sen 100 grammalla voita.

Mehevä porkkanakakku














Pohja:
4 kananmunaa
2½ dl / 225 g sokeria
4 (n. 400 g) porkkanaa
200 g voita tai margariinia
5 dl / 300 g vehnäjauhoja
1 dl / 60 g mantelirouhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
2 tl kanelia

Täyte ja kuorrutus:
200 g sulatejuustoa (ei kevyt)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 dl tomusokeria
(n. 2 rkl omena- tai sitruunanmehua)

Koristelu:
mantelirouhetta

Kuori ja raasta porkkanat raasteeksi. Sulata rasva ja anna jäähtyä hetken aikaa. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon kuivat aineet vuorotellen porkkanaraasteen ja rasvan kanssa.
Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun tasapohjaiseen (halkaisija 24 cm) kakku- tai irtopohjavuokaan.
Paista kakkua 200 asteessa noin 30 minuuttia. Kumoa kakku hieman jäähtyneenä.
Sekoita täytteen ainekset mehua lukuun ottamatta tasaiseksi seokseksi. Lisää mehua tarvittaessa, jos täyte on liian paksua.
Leikkaa jäähtynyt kakku kahteen osaan. Levitä enintään puolet täytteestä kakun väliin. Kuorruta kakkun pinta lopulla seoksella.
Koristele mantelirouheella.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)