tiistai 13. marraskuuta 2012

Tonnikala-katkarapupiiras

Vähän on päivitykset perässä, kun tämänkin piirakan leivoin jo viime perjantaina....
Ja kaikille kerrottakoon, että en ole mikään katkarapujen ystävä, mutta niitä nyt vain sattui olemaan pakastimessa. Jotainhan nille oli tehtävä! :) Ja tämä oli heti tuoreeltaan erittäin hyvää!! Nuo säilykepaprikat sopivat tähän kuin nenä päähän. Kylmänä syötynä nuo katkaravut hieman jäivät pyörimään suuhun.... :)

Tonnikala-katkarapupiiras



Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl ruisjauhoja
1 tl leivinjauhetta
100 g margariinia
0,8 dl maitoa

Täyte:
150 g katkarapuja
1 prk tonnikalaa öljyssä
2 dl suikaloitua ja marinoitua säilykepaprikaa
2 kananmunaa
2 dl kermaviiliä
0,5 tl sitruunapippuria
2 dl juustoraastetta

Sekoita kulhossa vehnä- ja ruisjauhot sekä leivinjauhe. Lisää pehmeä margariini ja maito. Sekoita tasaiseksi ja painele taikina voidellun piiraspohjan pohjalle ja reunoille. Sulata ja valuta katkaravut. Valuta paprikoista marinointiliemi pois. Valuta tonnikalasta enimmät öljyt pois. Asettele katkaravut, tonnikala ja paprikasuikaleet piiraspohjan päälle. Sekoita täytettä varten kananmunat, kermaviili, sitruunapippuri ja juustoraaste kulhossa. Kaada täyte piiraan päälle ja paista 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Ohje on Yhteishyvältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)