keskiviikko 23. tammikuuta 2013

Daim-juustokakku

Nyt se on löytynyt..uusi suosikkikakkuni! :) Olen joskus tehnyt sitruunaista daim-juustokakkua, mutta en ole enää löytänyt ohjetta mistään. Tuntuu että kaikkissa resepteissä daim-kakkuun tulee aina valkosuklaata, joka alkaa kuulostaan jo valmiiksi äklömakealta. Tämä oli kuitenkin erittäin raikasta. Löysin ohjeen kaappini perukoilta, joten valitettavasti en yhtään muista mistä alkuperäinen ohje on otettu.
Tein kakun halkaisijaltaan 26 cm vuokaan. Täytettä oli hiukan liian vähän. Eli jos teette tuon kokoiseen vuokaan, niin tuplatkaa täytteen määrä. Pohja-ainekset riittivät hyvin.

Daim-juustokakku



Pohja:
200 g Digestive-keksejä
100 g sulatettua voita

Täyte:
200 g maustamatonta tuorejuustoa
3 rkl sitruunamehua
1,5 dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 dl kuohukermaa
Daim-rakeita
5 liivatelehteä
3 rkl kiehuvaa vettä

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi. Sekoita keksit ja voi tasaiseksi massaksi ja levitä vuoan pohjalle.
Laita liivatelehdet likoamaan n. 5 minuutiksi. Sekoita juuston kanssa sokerit sekä sitruunamehu. Vatkaa kerma. Lisää juustoseos kerman joukkoon ja samalla myös Daim-rakeet.
Laita vesi mikroon pienessä astiassa kunnes kiehuu ja sulata siihen liivatteet. Sekoita jäähtynyt neste yhtenä nauhana massaan. Kaada sitten massa pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa vähintäänkin 3-4 tuntia.

Ensi kerralla ehkä lisäisin sitruunamehun määrää, tai ainakin vähentäisin sokerinmäärää. Kakku oli siis tälläkin ohjeella hyvä, mutta ehkä vielä enemmän voisi maistua tuo sitruuna...

2 kommenttia:

  1. Toi on varmaa iha sika-hyvää!
    T:Daim-pakkomielteinen

    VastaaPoista
  2. Tää on hyvää!
    Ja nyt tuliki mieleen et lupasin sulle leipoo sellasen oikean Daim-kakun! Eli se menee nyt "täytyy-tehdä" -listalle! ;)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)