maanantai 3. kesäkuuta 2013

Valkosuklainen raparperipiirakka

Nyt on sitten raparperia muutaman piirakan tarpeisiin. Jos tällä viikolla menisi piirakan kera hakemaan mammalta vielä vähän lisää raparperia, niin riittäisi vähän pakkaseenkin!
Täytyy nyt kokeilla mahdollisimman montaa eri ohjetta, jotta löytää sen suosikkinsa. Tämä ohje on Tyrniä ja tyrskyjä -blogista. Tässä valkosuklaisessa raparperipiirakassa oli sopivassa suhteessa makeutta & kirpeyttä.

Valkosuklainen raparperipiirakka


 Muruseos:
4 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
130 g sulatettua voita
1 prk smetanaa
1 kananmunaa

Täyte:
4 raparperin vartta
1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
½ dl sokeria
1 kananmuna
1,5 tl vaniljasokeria
100 g valkosuklaata

Muruseosta varten sekoita keskenään vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, sooda sekä vaniljasokeri ja lisää sulatettu voi. Sekoita murumaiseksi seokseksi.  Ota taikinasta 2/3 ja lisää siihen smetana sekä kananmuna ja vatkaa sileäksi taikinaksi. Levitä taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle. 
Valmista täyte sekoittamalla keskenään tuorejuusto, sokerit ja kananmuna. Lisää seokseen sulatettu & jäähdytetty valkosuklaa ja lopuksi raparperinpalat. Levitä täyte pohjan päälle. Ripottele päällimmäiseksi 1/3 muruseoksesta. Paista 180 asteessa puolisen tuntia.

Ja tältä näytti keittiön saareke leipomisen aikana:

Eilisen iltapala (viimeinen "vapaailta" ennen isännän paluuta):

Onhan se ihan kiva kun se mies sieltä reissusta tänään palailee. Alkaa nimittäin ruohokin jo olemaan niin pitkää että kohta hukutaan sinne viidakon keskelle... :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)