keskiviikko 18. joulukuuta 2013

Poron sisäfilettä ja hasselbackan punajuuria

  Tuli tyhjenneltyä vähän pakastinta näin ennen joulua, ja kas kummaa mikäs sieltä löytyikään, poron sisäfile. Ai että mitä herkkua se on!! Jos ette ole maistaneet, niin maistakaa!! Ei paljon mureampaa liha voi enää olla.
Teimme poron hyväksi havaitulla tavalla, eli nopea ruskistus pannulla ja sitten uuniin. Filee oli valmis, kun sisälämpötila oli 55 astetta. Oli vielä silloin sopivan punertavaa sisältä.


Poro sai kaveriksi veneperunoita ja hasselbackan punajuuria. Eli punajuuret keitetään ensin kypsiksi, kuoritaan ja tehdään viiltoja lähes pohjaan saakka. Sitten vaan pintaan mausteita (suolaa & mustapippuria), vähän siirappia ja voisulaa. Ja ei muutakuin uuniin n.15 minuutiksi. Ja koska joulu on tulossa murustin päälle vielä vähän ruskeita pipareita. Toivat ihan hauskan makuvivahteen punajuuriin.


Niin saamaton on ollut näin ennen joulua, että edelleenkin on ne jouluverhot vaihtamatta! :) No, josko jo tänään. Huominen päivä meneekin Helsingissä. Menen hakemaan häälahjani ja minut hyvin tuntevat voivatkin tässä vaiheessa jo arvata mikä se on! :D Eli jonkinnäköistä väriä pintaan olisi tarkoitus saada. Katsotaan mitä kivaa se Impact Tattoon Tomi on taas keksinyt.
Aiemmasta reissusta Tomin uudessa studiossa voi lukea täältä, KLIK.

2 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä ruokaa! Poron sisäfilettä ei oo tullut maistettua, mutta jospa vielä joskus... Meidän lähikaupassa on ajoittain myytävänä puolikkaita poroja, mutta jos sellaisen haluaa, niin sitten täytyis melkein ostaa jo uus pakastinkin :D

  Laitahan sitten kuvia kuvista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa maistaa! Poro on lähes kaikissa muodoissaan erittäin hyvää, mutta tuo sisäfile on ihan mielettömän hyvää ja ihanan mureaa!

   Laitan huomenna kuvaa että mitä saatiin aikaiseksi! :)

   Poista

Kiitos kommentistasi! :)