tiistai 14. tammikuuta 2014

Omena-toscapiirakka


..ja pirulainen päänsärky!! On vaivannut jo sunnuntaista saakka. Ei oikein saa mitään aikaiseksi, kun koko ajan päässä jyskyttää. Jos jollain on jotain kikka kolmosta, joka tehoaa migreeniin, niin pistäkäähän jakoon. On kyllä niin vihuliainen vaiva, mutta periaatteestakaan en mitään kovin vahvoja lääkkeitä syö. Odotan sitä että isännän veljen vaimo valmistuu homeopaatiksi. Olen ilmoittanut itseni ensimmäiseksi potilaaksi! :)

Yhden makean piirakan sentään olen saanut aikaiseksi. Toscapiirakasta minulla on sellaisia muistoja, että tätini Tuija on aina tehnyt ihan mielettömän hyvää toscapiirakkaa. Se ihan sulaa suuhun, nam! Muutama viikko sitten kummitytön synttäreillä sain sitä taas, ja siitä saakka on mielessä itänyt että josko minäkin kokeilisin. Tämä on vähän tuunattu malli toscapiirakasta eli tähän tuli myös omenia. Omenat ja kinuskinen päällinen sopivat kyllä hyvin yhteen. Ohje on Kermaruusun -blogista.
Vaikka tämä hyvää olikin, ei se silti vetänyt vertoja tätini toscapiirakalle!!! Täytyy ehkä ruveta kinuumaan ohjetta siihen! ;)


Omena-toscapiirakka


 2 kananmunaa
1 dl sokeria
2½ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
½ dl voita, sulatettuna
½ dl maitoa

2 omenaa (isoja)

75g voita
1½ dl kermaa
75g mantelilastuja
1 dl sokeria

 Vaahdota munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää varovasti vaahtoon vuorotellen maidon ja voisulan kanssa. Kaada taikina vuokaan. ja viipaloi päälle omenalohkot.
 Paista 200 asteessa 10 min. Ala heti valmistamaan toscakuorrutusta. Kaikki aineet kattilaan, sekoita hyvin myös pohjasta keittämisen aikana. (Aineet on hyvä olla kattilassa ennen kuin piirakka menee uuniin, jotta ehdit keittää tarpeeksi kauan toscakuorrutusta). Kun piirakka on puolikypsä, kaada kuorrutus varovasti pinnalle. Paista vielä n. 15 min.


Jotain hyvääkin päänsäryn keskellä: LUNTA, PAKKASTA & AURINGON PAISTETTA! :) 
Tykkään tykkään tykkään!!


Jimin kanssa oltiin sunnuntaina agilitytreeneissä. Meidän treeniryhmä on tarkoitettu pareille, jotka tulevat parantamaan yhteistyötään hauskanpitoagilityn merkeissä. Minulla & Jimillä kyllä yhteistyö pelittää, mutta me päästiin ryhmään opettelemaan uusia temppuja ja pitämään huolta pappastin kunnosta.
Jimin mielestä agsa oli ihan hauskaa, mutta ei se oikein ymmärtänyt että mikä on se "juju" tässä harrastuksessa. Taitaa Jimpe olla enemmän pään käyttäjä kun vauhdilla menijä. Odotti vaan koko treeniajan, että koska ne "oikeat" treenit oikein alkaa, eli koska aletaan tokoileen! :) 
Voi mun ihana Jimi!!! <3

Jimikin on joskus ollut pieni :D

8 kommenttia:

  1. Näyttää hyvältä tuo piirakka. Omena ja toscakuorrutus yhdellä kuulostaa maistuvalta! Nuo kissat ♥ Ihania höpsöjä. Ja Jimi on viisas koira.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, piirakka olikin oikein hyvää!
      Meiän kisut on kyllä ihan höpsöjä, etenkin nyt kun on lunta!! <3 Jimikin välillä alkaa höpsöileen kissojen kanssa, kisut eivät vaan oikein ymmärrä Jimin huumorintajua ja lähtevät karkuun! :)

      Poista
  2. Oletko kokeillut akupainantaa. Oma päänsärkyni helpottuu niillä.
    Peukalon ja ja etusormen välistä aluetta hierotaan ja puristetaan 5 min ajan.
    Ohimoilla kulmakarvojen ulkopuolella on selvä painauma, hiero sitä 5 min ajan.
    Onnea kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Suuri kiitos vinkistä! En ole kokeillut, mutta nyt aion kyllä kokeilla!!

      Poista
  3. Toscakuorrute on ihanaa niin piirakoissa kuin pullissakin. Yksi suosikkini on raparperi-toscapiirakka.:)

    Päänsärky on viheliäinen vaiva. Minulla usein syynä jumissa oleva niska-hartianseutu. Usein auttaa, kun pistää puolison hieromaan. Tai sitten piikkimatolla ja -tyynyllä makoilu.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toscakuorrutteisia pullia ei olekaan tullut kokeiltua. Pitääkin ottaa testauslistalle! :)

      Luulenpa että minullakin päänsärky johtuu niskajumeista. Käyn kyllä kolmen viikon välein hierojalla, mutta silti välillä päänsärky iskee...

      Poista
  4. Ei syntyny meijän keittiössä eilen ihan tollasta omppupiirakkaa. :D ..ku himo iskee ni ohjeen on oltava äärest helppo ja NOPEE!;) hyvä toi kissojen eka kuva. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nopea tääkin oli, mutta joutu kyllä ottaa käyttöön mun erikoiskeittiökaverini Herculeksen! :)

      Kisut on ihan hulluja kun on lunta!!! <3

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)