torstai 9. lokakuuta 2014

Koskenlaskijan makaronilaatikko


Olen ennenkin tainnut mainita, että makaronilaatikko ei oikein ikinä oo kuulunu mun lempiruokiin. Silti sitkeesti aina yritän testata erilaisia versioita, että josko sieltä vaikka löytyis joku mistä tykkäisin. En tiedä mikä pakkomielle mulla on saada makaronilaatikosta superherkkua, eikös sen tarkotus ole ollakin pelkkä perusarkiruoka...?! 
Tämäkin versio oli ihan ok, mutta en välttämättä tee toiste. Makaronilaatikosta ylipäätään tykkäävien tämäkin ohje kannattaa tietenkin testata! 

Koskenlaskijan makaronilaatikko


1 pussi (400 g) makaronia
700 g jauhelihaa
1 iso sipuli
1 tl mustapippuria rouheena
1 l vettä
2 lihaliemikuutiota
1 pak (250 g) Valio Koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
tomaattia

Keitä makaronit kypsiksi suolalla maustetussa vedessä. Kaada lävikköön ja huuhtele juoksevalla vedellä. Ruskista jauheliha rasvassa. Lisää hienonnettu sipuli. Paista kunnes sipuli pehmiää. Mausta.
Kuumenna 1 litra vettä ja sulata siihen 2 lihaliemikuutiota sekä paloiteltu sulatejuusto. Sekoita ja kuumenna, kunnes seos alkaa olla tasaista.
Yhdistä suorakaiteen muotoisessa tilavassa vuoassa makaronit ja jauhelihaseos. Kaada päälle juustoliemi. Siivuta päälle tomaattia väriä ja makua antamaan.
Kypsennä 175 asteessa n.45 min tai kunnes se on kypsää.


Olettekos muuten koskaan testanneet paistaa makaronilaatikkoa pannulla...? Paistettu makaronilaatikko on jopa minunkin makuuni erittäin suun mukaista! :)


12 kommenttia:

  1. Makaronilaatikko ei oo munkaan suosikkeja. Mies söisi sitä joka päivä jos mahdollista, mutta itselleni se on jotenkin liian tylsää ruokaa. Ehkä oon yliannostanut itseni siihen lapsuudessa :)

    VastaaPoista
  2. Siskoni Kuoipiossa tekee näemmä samalla ohjeella...siellä söin ekaa kertaa tällaista, tosin ilman tomaatteja. Nyt olen kotona tehnyt pariinkin otteeseen muokaten mausteet meille passeleiksi. Blogiin asti ei ole ohje mulla tainnu vielä päästä...jonossa ainakin 4o ohjetta.... tartteis sihteerin. Minä tykkään tästä paljon, kanssasyöjä ei niinkään....kuulemma juusto maistuu. No, totta kait maistuu....sehän se on tarkotuskin. Kerran olen tehnyt miedommalla juustolla, vaan makuuni jäi liian pliisuksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mun mielestä sit taas juusto olis saanut maistua vielä enemmän. Ehkä pitäisi laittaa kaksi pakettia sulatejuustoa. Vai onkohan jo liian juustoista! :D

      Poista
    2. Meillä tulee muutenkin siskon kanssa ihan erilaiset nämä ruoat, vaikka periaatteessa ohje on sama.

      Poista
  3. Itse teen kyseistä makaronilaatikkoa, mutta en keitä makaroneja etukäteen :D vaan raakana vuokaan ja jauheliha päälle, sitte juustoliemi sekaa ja uuniin.. ja menee vähemmän aikaakin, ja tulee ihanan kermaista. NamNam

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä, kokeilen ensi kerralla niin! Laitatko nestettä kuitenkin vaan tuon litran vai enemmän...?

      Poista
    2. Tuo litra on riittäny. mut tarvittaisse voi vähän lorauttaa nestettä lisää jos ei kunnolla peity.

      Poista
  4. Minäkin olen tehnyt tällä ohjeella makaronilaatikkoa ja omasta mielestäni tämä oli tosi jees maultaan. Meillä taas mies on sitä mieltä, että tavallinen makaronilaatikko ei maistu oikein miltään ja siinä pitäisi olla vähän sitä sun tätä. Harvemmin siis edes teen oikeaa makaronilaatikkoa enää, vaikka itse sen tavallisuudesta tykkäänkin. Mies kuorruttaa oman annoksensa vähintään chilikastikkeella.:D Tämä on hyvin mietoa hänen makuunsa, kun pitää enemmän voimakkaista ja tulisista mauista. Itse rakastan Koskenlaskijaa ruoassa kuin ruoassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin rakastan koskenlaskijaa, ruoassa kuin ruoassa! :)
      On ollut kyllä kiva kuulla kuinka erilaisia versioita kaikilla on makaronilaatikosta. Sain näistä kommenteista hyviä vinkkejä, kuinka itsekin voisin tehdä vielä vähän maistuvampaa siitä! :)

      Poista
  5. Kuulun samaan ryhmään että normi makaroonilaatikko on BORING.Kokeilin tätä varovasti puolella määrällä,aivan mahtavaa näin himo juuston syöjänä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiva kuulla!! Suosittelen testaamaan myös tätä ohjetta, jos et ole jo testannut. Ei ehkä niin "makaronilaatikkomainen" mutta meidän mieleen on ainakin ollut: https://nannenturinat.blogspot.com/2018/02/ihan-paras-makaronilaatikko.html

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)