tiistai 16. joulukuuta 2014

Joskus vaan hermoa kiristää.... ☻

VAROITUS: Edellisen päivityksen hyvästä fiiliksestä tullaan peppumäkeä alaspäin.... ☺


 Eilen oli joku ihme harmituspäivä. Ehkä se johtui tuosta huonosta kelistä, joka taas, yllätys yllätys, palasi tänne etelään.
"Joulu tuli, lumi suli, purot sanoi puli puli." 
Alkais tuo veden tulo jo ihan pikkuhiljaa riittämään. Meillä nimittäin tulvii rantakin jo aikalailla. Eilen meinasin pimeässä tippua veteen, kun en tajunnut, että veden pinta on niin korkealla.
Tänään aamulla kävin oikein tutkimassa, niin vesi on noussut rantaan jo varmaan parin metrin verran.... :/ Toivottavasti ei enää enempää nouse.

Niin, palatakseni siihen harmituspäivään. Lämmitettiin sunnuntai-iltana leivinuuni sitä silmällä pitäen, että saisin ruoan laitettua sinne maanantaiaamuna ennen töihin lähtöä. No, olisi pitänyt ottaa itse vetovastuu siitä lämmittämisestä, koska isäntä on välillä vähän "haperopää" ja unohtaa sen tulen sinne uuniin. Hiillos oli jo ihan mustaa kun isäntä löi pellin kiinni. Sanoin jo silloin, että vähän epäilen riittääkö lämpö seuraavalle päivälle. Ja eihän se mitään riittänyt. Laitoin kanat aamulla uuniin ennen töihin lähtöä ja ihan raakojahan ne olivat kun töistä tulimme... :( Ei muutakuin sähköuuni päälle ja kanat sinne. Harmitti vaan niin kovin, että tuli sanottua ehkä vähän turhan kovasti isännälle, että en anna hänen enää ikinä lämmittää leivinuunia. Eihän se niin vakava asia ollut, mutta nälkäisenä harmitti ja kiukutti. Itse on jo sen verran usein tässä kolmen vuoden aikana sitä lämmitelly, että osaa jo aika hyvin arvioida miten sitä pitää lämmittää ja milloin sinne saa laitettua ruoan.


 No, pitänee tänään pyytää anteeksi, kun tilanne on vähän rauhoittunut.... ♥
Ihan hyvää kanaa me saatiin sähköuunissakin, vähän kuivaa tosin. Leivinuunin lämpö ja savipata takaavat yleensä erittäin mehevän lopputuloksen. Kanan rintapalojen alle laitoin perunoita, tähän tyyliin KLIK. Nuo perunat olivat ihan MIELETTÖMÄN hyviä!! Jotain hyvää sentään.... ☺

Illalla olisin välttämättä halunnut leipoa jotain. Pullaa vähän teki mieli, mutta eihän jääkaapissa tietenkä ollut voita eikä munia ja kardemummakin oli loppu. Se siis siitä pullien leipomisesta. Ja koska ei ollut munia, niin ei oikein saanut mitään muutakaan leivottua. Blaah.... Onneksi jääkaapista löytyi vielä just sen verran riisipuuroa, että sain tämän ihanan jouluisen pataleivän tehtyä. Ohje löytyy täältä KLIK.


Ja sunnuntaina tuli tehtyä jauhelihapizzaa (pohjan ohje täällä KLIK) ja pitihän siinäkin jotain sattua. Paistelin jauhelihaa ja tarkoitukseni oli vähän jauhaa pippuria joukkoon. Pippurimyllyn korkki olikin jäänyt auki ja kaikki pippurit valuivat jauhelihan joukkoon. Siinä niitä sitten yritettiin ronkkia pois, mutta aika mahdoton hommahan se oli. Jauhelihasta tuli niin pippurista, että en oikein saanut sitä syötyä. Ja kaiken lisäksi pohjakin jäi vähän löysäksi keskeltä.... ☻
Aina ei vaan kaikki mene putkeen!! ☺


Toivotaan että kaikki epäonni leipomusten ja kokkausten suhteen oli nyt tässä ja jouluruoat ja -leipomukset onnistuvat täydellisesti!! ☺ Muuten voi tulla vähän mieleltään musta joulu... Tai ehkä pitäs vaan opetella hölläämään, aina ei vaan voi kaikki mennä täydellisesti!! ☺ Mutta pizzaa on pakko joku päivä tehdä uusiksi, jäi niin kovin kaivelemaan mieltä......

Ja hermoa on myös koetellut tämä tappelukaksikko.... ☻


Kaiken lisäksi kuvissa näkyvä Tyyne kissa oli sunnuntai-maanantai välisenä yönä syönyt kuusesta kaikki karkkitikut ja sen seurauksena vatsa mennyt vähän sekaisin ja meillähän ei tosiaan ole sisällä sitä kissojen laatikkoa.... ☻ Onneksi isäntä heräsi mua ennen ja pääsi siivouspuuhiin!! *kih kih*


"Joulu sukulaisten luona on kuin urheilutreeni. Ilman kärsimystä ja ponnistelua ei saa hyvää fiilistä."

10 kommenttia:

  1. Onpas sulle sattunut ja tapahtunut :/ Mutta jospa kaikki epäonniset tapahtumat sattui kerralla ja joulusapuskat onnistuu sitten yli odotusten! Synkkä keli on täälläkin. Vähän aamupäivällä satoi jotain valkoista, mutta tuskinpa tuo kauaa maassa pysyy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneks ei siis mitään kauheen vakavaa oo sattunu ja nyt jo kaikki naurattaa, mut eilen oli pinna jostain syystä niin kireellä et ei pal naurattanu! ☺ Nyt vähän jo harmittaa et tuli sille miehelleki niin kovin sanottua...ehkä täytyy tänään vähän hyvitellä... ;)
      Täälläki satoi eilen jotain ihme sohjoa vaakatasossa. Oikea koiranilma. Sai tehdä kaikki temput sisällä että sai Viskiltä energiat pois. Ulkonakaan ei kovin kauaa voinut olla.

      Poista
  2. Anteeks mut mua naurattaa Tynkky! Syöny kuusesta karkit??!?! :D kuinkakohan kireet hermot sulla on tänään illalla, ku oot ollu tovin meillä? ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tynkky söis tällä hetkellä vaikka kerrostalon, jos sen pistäis sen kuppiin!!! ☺ Se on oikeest ihan mahdoton. En tiiä onks sillä kaikki kunnossa, vai tekeeks sen muuten vaan mieli syödä kaikki maailman ruoat. Ja jos sille ei anna sitä ruokaa, niin se kyllä myllää kaikki paikat et mistä vaan löytyy jotain syötäväks kelpaavaa.... ☺

      Mut katos lapset osaa myös löysentää sen kireän hermon aika helposti, yks halaus ja se on siinä! ♥

      Poista
  3. Aikamoisen söpö tappelukaksikko! ..Ja pataleipä näyttää niiin herkulliselta :P
    Toivotaan kuitenkin, että huomenna parempi päivä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ne aika söpö kaksikko! Taitaa vaan nuoren herran hormonit hyrrätä vähän liikaa, ja rakkauden kohteeksi on joutunut kissa.... ☺ Voi Tyyne parkaa!!!
      Kyllä oli jo paljon parempi päivä eilen, kiitos Miru!!! ♥

      Poista
  4. Ärsyttävä ilme kissalla tuossa viimesessä kuvassa, voin vaan kuvitella tuon sähinän toiselle ;)
    kahtoo niin ett elä mulle kehtaa...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tyyne aina itse ensin keimailee Viskille ja ärsyttää sitä tahallaan. Ja sit on kynnet ojossa kun Viski tulee vähän lähelle.... ☺

      Poista
  5. No voi kurjuus!!!:( Jotkut päivät on vaan niin rasittavia ja kyllä minäkin välillä nälkäisenä ja väsyneenä sanon miehelleni pahasti, kuten hänkin minulle. Mies vaan aina toteaa sovinnon laskeuduttua, että jos meillä olisi aina tasaista, kyllästyttäisiin toisiimme. Pitää kyllä muuten paikkansa. Mukavat hetketkin tuntuu paljon mukavemmilta sen jälkeen.. Ja niitähän tulee.. Usko pois. Onneksi useimmiten asiat sujuu kuten Strömsössä. Katastrofipäiviä tulee ja menee ja harmitus vaihtuu iloksi. Joillekin asioille pystyy myöhemmin jopa nauramaan.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta puhut, kiitos Heidi!! ♥ Eihän se arki voi aina pelkkää juhlaa olla... ☺

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)