perjantai 25. syyskuuta 2015

Viljattomat "ruis"palat


Antipastaa -blogissa on ihan mielettömän hyviä ohjeita tälläiselle "vehnäallergikolle". Sieltä tämäkin ohje on kotoisin. Välillä tekee niin perhanan kovin mieli leipää. En ole vielä sellaista vehnätöntä leipää onnistunut tekemään, joka olisi leipähimoni kokonaan tyydyttänyt. Tässä sai sentään jo hiukan "rukiin" makua ja nämä olivat muuten ihan mielettömän hyviä metwurstin ja valkosipulisuolakurkkujen kera! :) Lemppariyhdistelmäni ruisleivän päällä. Tai ei ehkä ihan lemppari, taitaa mäti/graavikala kiilata kärkeen. Mutta hyvänä kakkosena tulee joka tapauksessa.

Viljattomat "ruis"palat


Hapate:
2 dl vettä
2 rkl kookosjauhoja
2 probioottikapselia (esim. Bioteekin Probiootti Plus)

Taikina:
2 dl pellavansiemeniä
½ dl Fibrexiä
3 dl mantelijauhetta
1 tl ksantaania
½ tl soodaa
1 tl suolaa
4 rkl carob-jauhetta
1 muna
2 rkl omenaviinietikkaa
(1rkl vaahterasiirappia)

Sekoita kookosjauhot ja vesi keskenään ja lisää joukkoon probioottikapseleiden sisältö. Sekoita ja jätä lämpimään paikkaan hapantumaan 1-2 vuorokaudeksi. 
Jauha pellavansiemenet ja Fibrexit jauheeksi tehosekoittimessa. Kaada jauhe kulhoon ja lisää mantelijauhe, ksantaani, sooda, suola ja carob. Sekoita keskenään ja lisää muna, (vaahterasiirappi), omenaviinietikka ja hapate. Sekoita taikina tasaiseksi. Taikina on koostumukseltaan kiinteää ja muovailtavaa, mutta tarttuu hieman sormiin.
Jaa taikina 8-10 osaan ja muotoile palat haluamasi mallisiksi leiviksi leivinpaperin päälle. Jos taikina on kovin takertuvaa, voi leivän päälle laittaa leivinpaperin palan, jonka päältä muotoilee sormilla leivän. Paista leipiä 175 asteessa noin 30 minuuttia.  


Mukavaa viikonloppua, toivottelee Koivurannan nuorimmainen, Pimu ♥

7 kommenttia:

  1. Huomasin myös tämän ohjeen. Vielä kokeilematta, mutta merkattu on! :) Kiva, että oot ehtinyt jo koittaan ja toteaan hyväksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin myös sitä toista versiota, kaakaojauholla, enkä kyllä oikein osaa sanoa että kumpi leivistä oli parempaa. Molempi parempi! ☺

      Poista
  2. Pakko joskus noitakin kokeilla. Oon yrittänyt etsiä kivoja leipäohjeita ja oon löytänytkin, mutta en tiedä miksi ei ole tullut tehtyä.

    Mun joulublogissa olis sulle haaste jos haluat tehdä: http://joulu1nen.blogspot.fi/2015/09/liebster-award.html

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää ei ehkä ihan korvannut perinteistä ruisleipää, mutta kun sitä ei nyt saa syödä, niin mielikuvituksen kanssa nämä saavat ajaa nyt saman asian! ☺
      Hei kiitos haasteesta ja kiitos että linkkasit tuon oman joulublogisi. Tykkään joulusta, joten pitääkin heti käydä lukemassa blogisi läpi, mitä kaikkea kivaa sieltä löytyy!! ☺

      Poista
  3. Hyvän näköisiä leipiä! Ja ihana kissa sulla :)

    t. Anna, Antipastaa-blogi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Anna!! ♥ Ja kiitos sinulle ihanasta blogista!! Siitä on ollut suuri apu tämän uuden ruokavalion kanssa. Paaaaaljon on vielä sun ohjeita testaamatta ;)

      Poista
    2. Kiitokset itsellesi! <3 Ihanaa, jos voin olla avuksi! :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)