maanantai 21. syyskuuta 2015

Siemennäkkäri - tämän hetken suurin herkku ♥


Patikkareissulta selvitty ehjin nahoin! ♥ Kiva reissu oli taas ja reissupäivitystäkin tulee heti kun vaan saan kuvat ojennukseen ja tarinatkin kirjoitetuksi sinne väliin. Ja vaikka reissussa oli kiva olla, niin oli taas kiva kotiinkin palata. Toisaalta oli kiva olla siellä, missä ei puhelimet kuulunu, eikä tarvinnut olla koko ajan kyttäämässä mitä maailmalla tapahtuu. Mutta nyt oli kyllä aika kova ikävä blogin kirjoittamista. Olis ollut hauska jakaa kaikki ne hyvät fiilikset heti muillekin. Vitsi kun keksittäs joku yksinkertaisen helppo sovellus, jolla päivittää blogia kännykän kautta. Vai onkohan sellainen jo olemassa...?!? 
No anyway, nämä siemennäkkärit olivat reissun parasta herkkua. Niitä oli kiva mutustella ihan sellaisenaan ja retkiruokien kaverina menivät hienosti. Ja mikä parasta, näihin ei tarvitse laittaa mitään täytettä päälle, ellet välttämättä halua. Tein näitä ekat pellilliset ennen reissuun lähtöä ja saatuani ekat maistiaiset, oli pakko heti soittaa äitille, että nyt löyty taivaallinen herkku mitä on pakko hänenkin testata. Ja niin oli äiti testannut ja myös herkulliseksi todennut. Kokeilkaahan muutkin!! ☺
Ohjeen olen löytänyt Soppa365 -sivustolta.

Siemennäkkärit


1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
½ dl pellavansiemeniä
½ dl kurpitsansiemeniä
½ dl chiansiemeniä
2 dl kiehuvaa vettä
½ dl öljyä
1 tl suolaa
sormisuolaa koristeeksi

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Sekoita kuivat ainekset kulhossa. Keitä vesi ja kaada se kuumana siemenseoksen joukkoon. Lisää öljy ja sekoita. Anna seistä 10 minuuttia.
Kaada seos pellille leivinpaperin päälle. Tasoita mahdollisimman ohueksi, seoksen pitäisi peittää miltei koko pelti. Voit nostaa toisen leivinpaperin taikinan päälle ja painella näkkileivän tasaiseksi paperin suojissa. Sirottele halutessasi sormisuolaa taikinan pinnalle.
Paista uunissa 50-60 minuuttia tai kunnes näkkileipä on ruskistunut ja rapea. Anna jäähtyä.


Kannattaa pakata näkkärit johonkin kunnon lootaan tai paperipusseihin, jotta pysyvät rapsakoina.


Nyt mulla onkin sopivasti leivinuuni lämpöisenä, joten taidanpa tehdä taas muutaman pellillisen näkkäriä. 
VAROITUS! Näihin voi jäädä koukkuun!! ☺

9 kommenttia:

  1. Kiitos ohjeesta. Tuo ohje täytyykin tallentaa ja kokeilla joskus.
    Vähähiilihydraattista ja gluteenitontakin vielä. JES!
    Mukavaa alkuviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannatan tämän ohjeen testausta! Mutta tosiaan varo, näihin voi jäädä jopa koukkuun! ;)

      Poista
  2. Minullakin tämä testaukseen menossa. Vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
  3. Tämä resepti täytyy kyllä laittaa muistiin ja mikä mukava lisä, niin näyttää vielä tosi "kauniilta" :) Terkuin, Suvi Lahoa rautaa

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hauskan näköistä leipää ja vieläpä hyvää, mikäs sen parempi yhdistelmä :)

      Poista
  4. Mä oon monesti suunnitellut, että voisi kokeilla tehdä gluteenitonta näkkäriä. Mun isällä on keliakia ja muutenkin sitä on suvussa. Oon monena vuotena tehnyt isälleni ruokakorin joululahjaksi ja voisi laittaa sinne jotain itsetehtyäkin. Ja toki itsekin voi niitä kokeilla vaikka mulla ei keliakiaa olekaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Testaa tätä ihmeessä! Kaikki kellä olen tätä maistattanut on kyllä ihastunut ihan ikihyviksi!!

      Poista
  5. Minäkin tein tänään tätä näkkäriä, blogistani löydät minun version, vähän täältä lainasin.. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)