keskiviikko 30. syyskuuta 2015

Vähän erilaiset hodarit


Tiedätte varmaan sellaisen tunteen, kuin suunnaton "roskaruokahimo"..?! Iskee ihan yllättäen, koska yleensä en sellaisesta ruuasta niin piittaa. Tai miten sen roskaruuan nyt oikein määrittelee... Itse tehtynä mielestäni mikään ruoka ei ole roskaa. Eikä ollut tämäkään. Huh huh, mitä herkkua! Minäkin sain herkutella ja vieläpä ihan hyvällä omalla tunnolla!! ☺

Karpit hodarit


4 munanvalkuaista
4 dl juustoraastetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl manteli- tai kookosjauhetta
nakkeja

Lämmitä uuni 200 asteiseksi. Vatkaa huoneenlämpöiset valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää muut ainekset varovaisesti vaahdon joukkoon. Päällystä uunipelti leivinpaperilla ja annostele lusikalla taikinasta pellille 10-12 kekoa. Laita kunkin keon päälle nakki. Nosta lusikalla taikinaa nakkien peitoksi. Paista 15 minuuttia tai kunnes hodarit ovat kauniin kullanruskeita.


Kysyin isännältä, että mitä se haluais hodarien kaveriksi. Kuulemma pääasia, että on oma tekemää coleslawta. Ja minähän toteutin isännän toiveen. Lisäksi tarjolla oli kuukausi sitten tehtyjä chilisiä kurkkuja. Chiliä oli kyllä tainnut lipsahtaa joukkoon ihan hippasen verran liikaa.... ☻


Ja osaatte ehkä arvata, että nämä hodarit pääsivät meidän suosikki-iltapalalistalle. Niitä tehdään tällä viikolla vielä uudestaankin. Ehkä vaan pakko laittaa kaksi nakkia per hodari.... ;)


4 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Meillä tehtiin eilen illalla näitä jo toistamiseen ja tällä kertaa "kahden nakin taktiikalla". Ja coleslawta pitää kylkeen olla ehdottomasti!! ☺

      Poista
    2. Argg, mun piti näitä tänään tehdä, mutta nakit unohtui ostaa. Manteleijauheen kyllä muistin. :,D

      Poista
    3. Voi ei... :) Nakit on kyllä aika olennainen osa tätä ruokaa! ☺ Mantelijauheen voikin korvata millä tahansa jauhoilla, jos ei ole mitään allergioita.
      Mantelijauhot on muuten ihan törkyhintaista tavaraa. Pitäis taas ostaa lisää.... :/

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)